Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[Programlama-Algoritma] Olasılık Dökümü.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
peki sharky cim canım benim 8 lik bir dizi içinden şaşırmadan bütün 4 lüleri nasıl ayıklicam ? :)[signature][hline]ICQ#85889898
Doğru yolu bularak okuduğu mal üniversiteyi bırakan kişi. (Ben :P)
sharky, 08 January 2004 00:30 tarihinde demiş ki:
Sakin olalim. Sakin sakin cevap verelim. Zorla sakinlestirilmek icin parmak kaldirmayalim.
Mesaj tarihi:
ha o da mi degisken olacak ? Pek uykum gelmis benim, hic okumamisim.

Hmm nasil ayiracaksin bu yontemleee, dusuneyim. Kontrol noktasini da recursive yaparsin belki. Ne bileyim, dusunemicem simdi uzun uzadiya :) Kolay gelsin.[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift?
A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register.
Mesaj tarihi:
bir yerlerde hata yapmadıysam olay budur
exesini de bi yerlere atıveririm şimdi

#include
#include
using namespace std;

void yazhepsini(char* elemanlar, int kacli)
{
char **basamaklar=new char*[kacli];
int looper,looper2;
bool aynivar;

for (looper=0;looper *(basamaklar+looper)=elemanlar;

while(*basamaklar[kacli-1])
{

aynivar=0;
for (looper=0;looper for (looper2=looper+1;looper2 if ( *(basamaklar+looper) == *(basamaklar+looper2))
aynivar=1;
if (!aynivar)
{
for (looper=0;looper);
cout << endl;
}
basamaklar[0]++;

for (looper=0;looper if (*basamaklar[looper]==0)
{
basamaklar[looper+1]++;
basamaklar[looper]=elemanlar;
}
}

delete[] basamaklar;
}

int main(int argc, _TCHAR* argv[])
{
char entry[500];
int x;

cout << "Asil elemanlari yaz (string olarak)" << endl;
cin >> entry;
cout << "Kaçlı kombinasyon olcak;" << endl ;
cin >> x;

yazhepsini (entry,x);
getch();
return 0;
}
[signature][hline]Soru: Bir ampulü değiştirmek için kaç tane C++ programcısı gerekir?

Cevap: Hala fonksyonel düşünüyorsun!
Doğru tasarlanmış bir ampul nesnesi, değiştirme metodunu genel ampul nesnesinden miras alır!
Mesaj tarihi:
exesi de burda
source dosyası da burda daha kolay okunur

[signature][hline]Soru: Bir ampulü değiştirmek için kaç tane C++ programcısı gerekir?

Doğru tasarlanmış bir ampul nesnesi, değiştirme metodunu genel ampul nesnesinden miras alır!

[Bu mesaj Rahan tarafından 06 Ağustos 2004 02:33 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
nayır karıştırmadım ve sadece yeteri kadar uzun. saolasın.[signature][hline]Soru: Bir ampulü değiştirmek için kaç tane C++ programcısı gerekir?

Mesaj tarihi:
:tebrikz:
Kod yazan parmakların dert görmesin. Bi kaç şey var düzeltmem gereken ama c++ bilmiyorum azıcık c bilirim o kadar. Bu kadar şeyi yaptıktan sonra azcık daha başını ağrıtsam kızmazsın heralde :)[signature][hline]ICQ#85889898
Sakin olalim. Sakin sakin cevap verelim. Zorla sakinlestirilmek icin parmak kaldirmayalim.
Mesaj tarihi:
ok ağrıt aslında ben de bu arada direkt C ye çevirip açıklama koyayım koda[signature][hline]Soru: Bir ampulü değiştirmek için kaç tane C++ programcısı gerekir?

Mesaj tarihi:
şimdi sorun şurda.
ben buraya sadece a-b-c gibi şeyler girmiyorum. 2 basamaklı sayılarda giriyorum. dolayısıyla karışıyor. ben altından kalkamadım kodun. pointerlar fln biraz aşıyor beni. onun içinde bir şeyler yapabilir misin ?[signature][hline]ICQ#85889898
Mesaj tarihi:
pointersız da olur ok de iyicene zor okunur. aslında hiç o kadar zor bişi değil pointer bir kere kaptın mı bi daha unutmazsın.

tam olarak ne gireceksin 2 basamaklı sayı? keşke ilk mesajda öyle söyleseydin[signature][hline]Soru: Bir ampulü değiştirmek için kaç tane C++ programcısı gerekir?

Mesaj tarihi:
ya değişecek işte. tek basamaklıda olur iki basamaklıda ama en fazla iki basamaklı.
1 den 20 ye kadar değişik sayılar giricem.

php de stringi direk karaktere göre parçalayan bi fonk. vardı. belki c dede vardır ama ben bilmiyorum
aralarında boşluk fln bırakarak girsem de olur.

birde 2. sorun az önce yazcaktımda alıştıra alıştıra yazayım dedim : ) n yerine 14 fln girdiğimde bayağı bi olasılık türeyecek. çıktıyı direk dosyaya verse bu sorunda çözülür sanırım.

komut satırından olasilik.exe > sonuc.txt yapmayı dusundum ama o zamanda değişken giremem.[signature][hline]ICQ#85889898
Mesaj tarihi:
en fazla pointersiz bu kadar oluyor, şimdilik anlamak sana kalmış kafam kalmadı :-P tam sayı olarak alıyor bu sefer
programın ana kısmını kaldırdım sadece gerekli 2 fonksiyonu paste ettim.
fprintf leri printf gibi düşünebilirsin tek farkı sadece dosyaya yazıyolar

bool aynivarmi(int* elemanlar, int kacelemanli)
{
int i,j,k=kacelemanli;

for (i=0;i for (j=i+1;j if (elemanlar[ i ]==elemanlar[j])
return 1;
return 0;

}

void yazhepsini(int* elemanlar, int kaceleman, int kacli,FILE* dosya)
{
int *basamaklar=new int[kacli];
int i;

for (i=0;i basamaklar[ i ]=0;

while(basamaklar[kacli-1]!=(kaceleman-1))
{
if (!aynivarmi(basamaklar,kacli))
{
for (i=0;i {
fprintf(dosya,"%d",elemanlar[ basamaklar[ i ] ]);
if (i!=(kacli-1))
fprintf(dosya," ");
}
fprintf(dosya,"n");
}

basamaklar[0]++;

for (i=0;i<(kacli-1);i++)
if (basamaklar[ i ]==(kaceleman))
{
basamaklar[i+1]++;
basamaklar[ i ]=0;
}
}

delete[] basamaklar;
}

exe si de burda. bunda hata olmuş olabilir . bişi diyemem :)
sadece tam sayi gir. girceğin sayilar bitince de 0 gir, sonuclari cikti.txt diye bi dosyadan alabilirsin.

[Bu mesaj Rahan tarafından 06 Ağustos 2004 04:07 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Rahan tarafından 06 Ağustos 2004 04:09 tarihinde değiştirilmiştir]
  • Yeni Oluştur...