kavel Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Olay kısaca n uzunluktaki bir diziden üretilebilecek r adet eleman içeren olasılıkları hesaplayıp ekrana dökmek. (olay çok uzayacağı için r yi direk 4 alın gitsin) neden tek tek yazmıyor elle hesaplamak daha kolay diyen arkadaşlarda n i 4-20 aralığında varsayıp bi zahmet tek tek hesaplayıversinler. Olayın aciliyeti hat safhadadır. ilgileneceklere şimdiden teşekkürler. Örnek : a-b-c-d ile üretilebilecek 4 haneli olasılıklar. abcd abdc acbd acdb adbc adcb bacd badc bcad bcda bdac bdca cabd cadb cbad cbda cdab cdba dabc dacb dbac dbca dcab dcba[signature][hline]ICQ#85889898 Doğru yolu bularak okuduğu mal üniversiteyi bırakan kişi. (Ben :P) sharky, 08 January 2004 00:30 tarihinde demiş ki: Sakin olalim. Sakin sakin cevap verelim. Zorla sakinlestirilmek icin parmak kaldirmayalim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 du bakıım kazık gibi gözüktü gözüme ama bi düşünelim.böle şeylerin genelde çok basit cevapları vardır ama.[signature][hline]Benim Şirket Gerçi son zamanlarda pek ilgilenemiyorum ama, işte şimdilik kendini idare ediyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 bi yolu var ama bi mühendise yakışmayan bi yol. :-) resmen hamallık. hani "her çözüme muhtacım" dersen yazıyım ama kesin daha iyi bi yolu vardır.[signature][hline]Benim Şirket Gerçi son zamanlarda pek ilgilenemiyorum ama, işte şimdilik kendini idare ediyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screamer Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Programlama dili olarak isteğin var mı[signature][hline]Lil'Alur for Shar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lixad Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 e senin gibi yaptır porograma ilk başa dizinin ilk elemanını koy 2. ye diğerin e3. ye diğerine 4. ye son akalnı bi döngü yerşleşitir 2. 3. 4. yü sürekli değiştirin uzun bi yol ama bilmiyom[signature][hline]Alma? Mater? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 hayır eleman tekrarı varmı yokmu onu bi bilsek[signature][hline]Benim Şirket Gerçi son zamanlarda pek ilgilenemiyorum ama, işte şimdilik kendini idare ediyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavel Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 eheh yok sadece algoritma yeterli. ama ısrar edersen vb yada c olabilir :)[signature][hline]ICQ#85889898 Doğru yolu bularak okuduğu mal üniversiteyi bırakan kişi. (Ben :P) sharky, 08 January 2004 00:30 tarihinde demiş ki: Sakin olalim. Sakin sakin cevap verelim. Zorla sakinlestirilmek icin parmak kaldirmayalim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavel Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 hayır Ra_D eleman tekrarı yok. bu arada bu olay kullanılırken n 4 ile 20 aralığında değişebilecek sadece örneğe kanmayın ...[signature][hline]ICQ#85889898 Doğru yolu bularak okuduğu mal üniversiteyi bırakan kişi. (Ben :P) sharky, 08 January 2004 00:30 tarihinde demiş ki: Sakin olalim. Sakin sakin cevap verelim. Zorla sakinlestirilmek icin parmak kaldirmayalim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neter Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 recursive function yazılacak kendi içinde dönecek hepsi budur .. dili farkmaz bunun ... ancak yine de istediğin şeyin limitleri tam belli değil .. sınırları iyi çiz insanlar ona göre yardım etsinler .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screamer Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 pascal la yazdığım için sana exe halini yolluyorum r yi 4 aldım olmazsa değiştiririm save target as yap istersen source kodu da yazayım http://www.geocities.com/chronoandroid/lll.zip[signature][hline]Lil'Alur for Shar [Bu mesaj screamer tarafından 06 Ağustos 2004 01:06 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 arkadaşlar bunun iterative'i yapılır.bak bişiler buldum.en rahat ettiğim dil c o yüzden onda yazıyorum.bu arada algoritma yazmak en sinir olduğum şey tarzanca yazacam. n ve r nin verildiğini varsayıyoruz.dolayısıyla char domain[n]; char temp[r]; tanımlanmış oluyor. int i=0,j=0; per=P(n,r) /*burayı anlatmıyım işte permutasyon hesabı*/ for(i=0;i { k=i%r /*i'nin mod r deki değerini k ya atıyoruz.*/ temp[j]=domain[k] if(i!=0 && k==0) { printf("%s" ,temp); /*temp dizisini bastır.*/ j++; /*k bir tam döngüyü tamamlayıp r kadar döndüğünde j'yi bir arttır*/ } }[signature][hline]Benim Şirket Gerçi son zamanlarda pek ilgilenemiyorum ama, işte şimdilik kendini idare ediyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 ama tabiki recursive en rahatıdır. biz burda yıpranırken.iki satır kod halleder. off paslanmışız be.yani şuda iki satır kodu yazmaya üşendim. kahrolsun Sequel kahrolsun tanenbaum kahrolsun DJİKSTRA[signature][hline]Benim Şirket Gerçi son zamanlarda pek ilgilenemiyorum ama, işte şimdilik kendini idare ediyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screamer Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Recursive rahatta recursive de feci zaman kaybı oluyor hatırlıyorum recursive olarak Fibonacci serisi yazmıştı 40. sayıdan 41. sayıya 12 dk da geçti işlemci bide p4 2.4 olcak ayrıca bide 100 katlı Hanoi Kulesi vardı çözümü 16 bitlik bilgisayarda 100 yıldı Bu arada eleman programı yazdırdı kendi yok [signature][hline]Lil'Alur for Shar [Bu mesaj screamer tarafından 06 Ağustos 2004 01:14 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 benden başka stack overflow alabilen varmı recursive çözümlerde! onu söle sen bana.[signature][hline]Benim Şirket Gerçi son zamanlarda pek ilgilenemiyorum ama, işte şimdilik kendini idare ediyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screamer Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Pascal da yapılması en kolay şeylerden o pointer belirtmeden atama yapmayı dene güm ki bunu her pointer için geçerli ayrıca recursivede ramı doldurmaya yarayan bir komut var borland pascal da oda otmatik stack verdirtiyor[signature][hline]Lil'Alur for Shar [Bu mesaj screamer tarafından 06 Ağustos 2004 01:18 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavel Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Ra_d anlamadım bişey : / birde n = 4 olmayacak r= 4 olacak. yani a-b-c-d-e-f-g-h-.... içinden 4 hanelileri bulmam lazım. n=[4,20] olacak.[signature][hline]ICQ#85889898 Doğru yolu bularak okuduğu mal üniversiteyi bırakan kişi. (Ben :P) sharky, 08 January 2004 00:30 tarihinde demiş ki: Sakin olalim. Sakin sakin cevap verelim. Zorla sakinlestirilmek icin parmak kaldirmayalim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 hayır recursive bi işlem yaparken diyorum. bildiğimiz üzere bunlar çalışırken kendisi yeniden çağırıldığıda bu programın kaldığı yer ve state bilgisini stack'e atar. böyle system stack'i taşırabilen varmı onu soruyorum. yoksa bizim kaya kılan'da alır stack overflow.[signature][hline]Benim Şirket Gerçi son zamanlarda pek ilgilenemiyorum ama, işte şimdilik kendini idare ediyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 said: kavel, 06 Ağustos 2004 01:18 tarihinde demiş ki: Ra_d anlamadım bişey : / birde n = 4 olmayacak r= 4 olacak. yani a-b-c-d-e-f-g-h-.... içinden 4 hanelileri bulmam lazım. n=[4,20] olacak. abi walla sorunu anlamadım.[signature][hline]Benim Şirket Gerçi son zamanlarda pek ilgilenemiyorum ama, işte şimdilik kendini idare ediyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screamer Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Nese pascal daki zırvalığımı da yazam ben yatacam aha bu : program olasilik; type str=String[20]; var x,y,z,k,t:integer; a,b,c,d:Str; procedure kayit(aa,bb,cc,dd:Str; xx:integer); begin case xx of 1 : Write(aa); 2 : Write(bb); 3 : Write(cc); 4 : Write(dd); end; Write(' '); end; begin Writeln('Olasiklarin isimlerini en fazla 20 hane olcak sekilde yaz '); Write('1. olasilik : ');Readln(a); Write('2. olasilik : ');Readln(b); Write('3. olasilik : ');Readln(c); Write('4. olasilik : ');Readln(d); t:=1; for x:=1 to 4 do for y:=1 to 4 do for z:=1 to 4 do for k:=1 to 4 do begin if ((x<>y) and (x<>z) and (x<>k) and (y<>z) and (y<>k) and (z<>k)) then if ((x+y+z+k)=10) then if ((x<5) and (y<5) and (z<5) and (k<5)) then begin Write('Bu ',t,'. olasilik :'); kayit(a,b,c,d,x); kayit(a,b,c,d,y); kayit(a,b,c,d,z); kayit(a,b,c,d,k); if ((t mod 10)=0) then begin Writeln('Enter a bas devam et'); Readln; end; Writeln;t:=t+1; end; end; Readln; end.[signature][hline]Lil'Alur for Shar [Bu mesaj screamer tarafından 06 Ağustos 2004 01:26 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavel Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 abi bak şimdi. tipik öss sorusu gibi bişey bu ama biraz daha gelişmişi. öss ile ilgin alakan olmadından anlamadın sen heralde :) şimdi n elemanlı bir dizim var benim. elemanları a-b-c-d-e-g ........ şeklinde uzayıp gidiyor. bu n elemanlı dizi min=4 max=20 elemanlı olabiliyor. programın ilk alacağı değişken n oluyor yani. şimdi yapılması gereken n belirlendikten sonra bu n elemanlı dizi içinden elemanları aynı olmayan (aaaa,bbbb gibi) ve birbirinden farklı olan sıralı 4 lüleri bulmak. mesela dizi 10-23-45-67-89-90 olsun ben bu dizi içinden 10-23-45-67 10-45-67-89 67-45-23-10 ( bunun tersi 10-23-45-67 ) ...... şeklinde oluşturulabilecek bütün 4 elemanlı diziler işte.[signature][hline]ICQ#85889898 Doğru yolu bularak okuduğu mal üniversiteyi bırakan kişi. (Ben :P) sharky, 08 January 2004 00:30 tarihinde demiş ki: Sakin olalim. Sakin sakin cevap verelim. Zorla sakinlestirilmek icin parmak kaldirmayalim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 abi o kadarını anladımda benim algoritmanın eksiğini anlamdım.[signature][hline]Benim Şirket Gerçi son zamanlarda pek ilgilenemiyorum ama, işte şimdilik kendini idare ediyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavel Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 senin kodda bişey yok. ben o kodu anlamadım : ) bana direk algoritma olarak yazar mısın ? yada biraz daha açıver sana zahmet. daha bunu bitirip unity nin işi bitircem öldürcek walla beni...[signature][hline]ICQ#85889898 Doğru yolu bularak okuduğu mal üniversiteyi bırakan kişi. (Ben :P) sharky, 08 January 2004 00:30 tarihinde demiş ki: Sakin olalim. Sakin sakin cevap verelim. Zorla sakinlestirilmek icin parmak kaldirmayalim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Hehe bir aralar ben de kasmistim bunu yapmaya.. Hmm nasil cozmustum ki ? Ha n lik dizi olacaksa, bir n lik sayi sistemine donduren fonksiyon yaziyorsun.. Sonra matematiksel toplama islemi yapip fonksiyon ile ceviriyorsun.. Boylelikle oluyor..[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift? A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavel Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 ya olay a ya +1 diip b yaratmak değil ki. aaaa aaab aaac aaad .... ... .. . şeklinde birşey değil. bilmiyorum ya siz beni anlamıyorsunuz yada acaip uykum geldi ben bir türlü anlayamıyorum.[signature][hline]ICQ#85889898 Doğru yolu bularak okuduğu mal üniversiteyi bırakan kişi. (Ben :P) sharky, 08 January 2004 00:30 tarihinde demiş ki: Sakin olalim. Sakin sakin cevap verelim. Zorla sakinlestirilmek icin parmak kaldirmayalim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Hii cidden dedigini anlamamisim ben.. Gerci yine o sekilde cozebilirsin de, biraz dallamaca bir cozum olur.. 2-3 tane kontrol noktasi koyarsin algoritmanin belirli yerlerine, duplicate semboller var mi yok mu check eder.[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift? A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar