Kumadam Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2004 Forumlar çökmeden önce burada başladığım bir yazı vardı, "Her zamanki gibi sıradan tozlu bir gündü"diye. Hikayenin geri kalanına Avatürk forumlarında devam etmiştim burası kapalıyken. Başlıkta dediğim gibi, Kaldığı yerden devam. --------------------- Eve vardığında buluşmanın gerçekleşmemiş olmasının getirdiği hüzününü taşıyordu. İçmiş olduğu içkilerin verdiği hoşnutlukla gerindi. Alkol vücudun da dolşamak ve neredeyse her hücresine kadar yol alabilmekteydi. Alkolün getirdiği pis boğazlıkla karnının acıktığını hisseti. Dolaba uğramalıyım diye geçirdi içinden. Dolabın kapağını açtığında içinin tamtakır olduğunu görmek yüzünü buruşturmasına yol açtı. Para kazanmalıyım dedi, salakça maceraların peşinde koşmaktansa. Vücudu ve beyni artık alkole yenik düşmeye başlamıştı. "Yarın" dedi seslice. "Yarın ilk iş nette iş bakacağım" diye kısık sesle devam etti. Üzerindekileri bile çıkaramadan kendini usulca bıraktı yatağına. Gözlerini açtığında kolundaki saatin alarm'ının çalmakta olduğunu farketti. Bir yere yetişmesi hiçbir zaman gerekmesede sanki kendisine işkence ediyormuşcasına sürekli kurulu bırakırdı. Birçok kez yatağını onunla paylaşma lütfu gsöteren twilek kadınlarının tepkilerini almıştı bu huyu yüzünden. Yattığı yerde yan dönüp zamanı kestirmeye çalıştı. Neredeyse öğlene yaklaşmıştı zaman. Susuzluk hisseti dudaklarında ve gözlerini tam açmamış bir halde yerde dağınık duran eşyalarına çarparak buzdolabına doğru yol aldı. Gözleri bomboş duran dolapta su kabını farketmekte zorlanmadı. Büyükçe bir bardağa doldurduğu sudan yudumlarını alırken aklına dün gece vermiş olduğu karar geldi. Elinde bir bardak ve sürahi ile bilgisayarının bulunduğu çalışma masasına doğru yöneldi. Bilgisayarı açmadan önce elindekileri bir köşeye bıraktı ve bilgisayarının açma düğmesine dokundu. Neredeyse 24 saatten fazla bir süredir üzerinde olan giysilerden rahatsız olmuştu. Bilgisayarın açılmasını beklerken üzerini değiştirmeye karar verdi. Dolaptan genelde spor yaparken kullandığı hafif giyeceklerinden birisini çekip aldı ve üzerini değiştirdi. Uykusunun da ağırlığı yavaş yavaş dağılmaya başlamıştı, üzerine giydiği temiz elbiseler ile biraz daha rahat hisseti kendisini. Çalışma masasına geri döndüğünde bilgisayarının açılmış olduğunu gördü, bir miktar daha su doldurdu bardağına ve Holonet'e girdi. Öncelikle bölgesel ve Tattooine bazlı bırakılmış mesajları okudu. Çok fazla bir şey vadetmeyen bir kaç kredilik işler sözkonusuydu. Biraz daha fazlası lazımdı. Tüm galaksi forumlarına ulaşabilmek için başka bir alan geçiş yaptı. Bilgisayarı çok yavaş çalışıyordu yüklü bir liste açılırken. Bu zamandan faydalanarak doldurduğu bardaktaki suyu içti. Tüm listenin açılması uzun sürmüştü, görevlere şöyle bir gözgezdirdiğinde "Anlaşılan tüm günü burada geçireceksin" dedi kendi kendine konuşurcasına. Hafiçe gülümsedi sanki hemen bitirmesi gerekli işi olmadığını hatırlayarak. Kendini bir Corsec çalışanı gibi düşününce bir kahkaha patlattı, ne yakışırdı ona da o giyilen resmi üniformalar. Ailesini terkettiği günden beri bağımsız bir çalışma biçimi benimsemişti kendisine, paranın olduğu heryer vatanı ve iş yeriydi onun için. Bir çok kişiye göre çeşitli akıllı hareketleri de olmuştu bu çalışma biçiminde, değişik görevler değişik deneyimleri öğrenmesini sağlamıştı. Mesela çıktığı bir görevde bir doktor gibi olmasa da grubun sıhhiyecisinin ölümü sonrasında onun işini eksiksiz yerine getirmiş hatta kendiside dahil olmak üzere bir kaç silahşörün yaralını da tedavi etmişti. Görev sonrası döndüğünde ise, sıhhıyecilikle ilgili çeşitli kurslara bile gitmişti kendisini geliştirmek için. Belkide en iyi değerlendirdiği görev parası olmuştu bu. Genelde yeme içme ve silahını tamir gibi şeylre para harcayan birisi olarak. Corsec çalışanı düşüncesi holonette yer alan başlıklar içinde seçici davranmasına neden oldu. Çok para kazanmak için ücra yerlere gitmek gerekirdi. Daha uç gezegenleri taradı. Rori, Yavin ve gözüne son takılan Dantooine olmuştu. Dantooine üzerinde ilk başlarda sadece üç adet yerleşim yeri varken son bir kaç yılda inanılmaz bir akın olmuş ve adım başı şehirler kurulmuştu. Madencilik açısından çok zengin bir gezegendi Dantooine. İlk başlarda madencileri barındıran şehirler daha sonra büyümenin de getirdiği zorunlukla neredeyse her ırktan ve her meslekten insanı bir araya getirmişti. Holonet ağ sayflarında bir alt gruba geçti ve Dantooine'deki şehirlerin aradıklarına baktı. Genelde ticaret ağırlıklıydı bırakılan mesajlar. Gezegende olmayan kaynakları buraya getirmeye çalışan tüccarlar ile gezegendeki kaynakları pazarlamaya çalışan tüccarlar arasındaki mesajların dolandığı bir yerdi. Birkaç ticari yazışmayı gözucu ile inceledikten sonra gözüne Hilal şehrinin bir yazısı takıldı. "Hilal" diye geçirdi içinden. Eski dostu Zorbey'in evine gitmişti birkez, bir de tanıdığı bir kaç arkadaşından şehrin cantinası'nın açılışına davet edildiğinde gitmişti. "Uzun zaman ol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
inf Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2004 süper abi ellerine sağlık zevkle okudum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2004 heh her zamanki gibi bir klasik[signature][hline]Bathory, 07 December 2003 21:43 tarihinde demiş ki: butun kız arklarım cok sevmisti cok rahat alıolar ellerine Emaleth, 24 December 2003 12:33 tarihinde demiş ki: "bok sıçtım" Halfmumi, 15 February 2004 21:21 tarihinde demiş ki: ehem,yumurtada yemiyoruz herhalde?oda civcivden çıkıyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2004 amma cok birakip basliyosun be.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kumadam Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 said: unity100, 29 Temmuz 2004 00:52 tarihinde demiş ki: amma cok birakip basliyosun be. Günaydın, Anlamadım mesajın içeriğini, açıklayabilirmisin? İyi günler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 birakmistin baslamistin sonra yine birakmistin yine basliyorsun diyorum.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kumadam Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 Kesinlikle üzerimde büyük bir salaklık var, ben hala neyi kastetdiğini anlayabilmiş değilim. Yazı ile ilgili yazım hatalarından tutun içerik hatalarına kadar gelecek iyileştirme görüşlerini algılamaya çalışıyorum ama dediklerinle neyi kastediyorsun yine anlayamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 kumadam forum çökücek gene :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sadATS2 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 heh bu oyundan ne zaman bunalsam ıvırdan zıvırdan sıkılsam hızır gıbı yetısıyosun. elıne saglık bır kez daha bana neyı oynadıgımı hatırlattın. bı kez daha keıf aldım oynadıgımdan.[signature][hline]Army Captain of Vader Guardian of [TURK] Clan Loyal Protector of Hi'lal City sad eclipse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 birakmisti baslamistin birakmistin basliyorsun onu hatirliorum ben[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gunn Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 "oyunu bırakmıştın, şimdi tekrar başlıyorsun. bunu ne kadar da çok yapıyorsun" demek istiyor unity kumcuğum.. da, "bırakmak" kum için kullanabilecek bi fiil değil pek. UO'yu bile bırakmadı adam, SWGyi de hakkını vererek kesintisiz oynuyor yani ortada bırakma - başlama durumu yok. Kumadam çok güzel bi hikaye olmuş zevkle okudum eline sağlık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kumadam Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2004 Selam Gunn; Teşekkürler, yorumların için. Bende anlayamadığım oydu oyunu hiç bırakmadığım için yazılana anlam veremedim. Ben bırakmadan hala devam ediyorum ama sen gidiyorsun diğer başlıkta okuduğum kadarıyla. Oyunda sen olmadığında ve Kettermoor'daki ping'lerim 800'den aşşağıya inmeyince bende bana maksimum 500 ping veren eclipse geçiş yaptım. Bence sende bir oyunu bırakmadan Eclipse geçiş yap istersen, hatta şirketi burada da devm ettiririz, seninle.[signature][hline]Kumadam of Moonglow/Atlantic - OSI Zulkir of Necromancy RED Red Mages Guild -------------------------------- Goktug Tetik - Star Wars Galaxies Eclipse - Combat Medic/Carbineer Kettermoor - Doctor/Pistooler - DARK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gunn Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2004 şu anda son update'i çekiyorum. son bi şans daha vericem oyuna yok hala kaknem tad bırakırsa damakta o zaman ipini çekerim. Merak etme kum elbet yeni bi platform buluruz online avatarlarımızla hasbıhal etmek için :) Thou hast, thou hast mich :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2004 said: Gunn, 03 Ağustos 2004 00:37 tarihinde demiş ki: "oyunu bırakmıştın, şimdi tekrar başlıyorsun. bunu ne kadar da çok yapıyorsun" demek istiyor unity kumcuğum.. da, "bırakmak" kum için kullanabilecek bi fiil değil pek. UO'yu bile bırakmadı adam, SWGyi de hakkını vererek kesintisiz oynuyor yani ortada bırakma - başlama durumu yok. Kumadam çok güzel bi hikaye olmuş zevkle okudum eline sağlık. evet gun bravo seyrek damliyorsun ama damladiginda gordugunu anliyorsun. dil uzerine egitimin bir sonucu olsa gerek. aynen oyle.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kumadam Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 said: unity100, 04 Ağustos 2004 23:47 tarihinde demiş ki: said: Gunn, 03 Ağustos 2004 00:37 tarihinde demiş ki: "oyunu bırakmıştın, şimdi tekrar başlıyorsun. bunu ne kadar da çok yapıyorsun" demek istiyor unity kumcuğum.. da, "bırakmak" kum için kullanabilecek bi fiil değil pek. UO'yu bile bırakmadı adam, SWGyi de hakkını vererek kesintisiz oynuyor yani ortada bırakma - başlama durumu yok. Kumadam çok güzel bi hikaye olmuş zevkle okudum eline sağlık. evet gun bravo seyrek damliyorsun ama damladiginda gordugunu anliyorsun. dil uzerine egitimin bir sonucu olsa gerek. aynen oyle. Anlamamam normalmiş o zaman, dil üzerine eğitim almadığım için. Hoş kavram olarak birşeyleri bıraktığımı hiçbiryerde yazmadığım ve belirtmediğim içinde olabilir bu ama ya neyse. Belkide bilgili olmadan konuşmak yada yazmanın da bir etkisi olabilir iletişim için gerekli frekansın olmamasında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 AÇIM![signature][hline]*curiosity res-kills* ...mono Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2004 Bir de SWG adamı sıkıyor derler :) Kutlarım Kumadam gerçekten çok güzel bir yazı, oyunda pvp, skill, silah, ıvır ve zıvırdan önce senin düşündüklerinin yarısı düşünülse müptelası olunur oynanır bu oyun :)[signature][hline]MSN = [email protected] Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse. All servers are equal, but Eclipse is more equal than the others. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar