Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

denizcilik işletmeleri yönetimi

proggorp

Öne çıkan mesajlar

başlığı açtıktan sonra baya araştırdım. bu bölüm liman şirketleri falan için adam yetiştiriyormuş. ancak iş imkanı için hakkaten iyi şeyler duydum. yavuz senin cevabın da burda. sanırım para ideali dövecek. ama emin değilim tabi daha bugün düşünmeye başladım bu bölümü. odtü felsefe bir yandan yüreğimde yer etti tabi ama. bakalım, kısmet...
Sosyal ağlarda paylaş

ben istanbul üni de deniz ulaştırma işletme mühendisliği okuyorum prog ve okuduğum bölümün eşit ağırlık versiyonudur denizclik işletmeler yönetimi.

1. si kaptan olmazsın. kaptan güverte opsiyonu olan bi bölümden olursun. o da itü de DUİM veya deu da güverte veya katü de DUİM okuyarak olunuyo.

2.si broker forwarder gibi seçenekleri var ya da bir charterring firmasında çalışabilirsin. ya da bi acenta da çalışabiliyosun ki bunlardan en iyisi broker lıktır. deli para kazanırsın. misal acenta da 2500 alırken bu brokerlık yaparak bi gemi üzerinden 25000+ kaldırabilirsin. ama biraz senin ikna yeteneğine güvenilirliğine çevrene vs bakıyo.

bide bu broker lık kendi içinde ayrılıyo. serbest broker ve armatör broker ı diye. armatör brokerı olursan memur gibi bi armatöre gemi bağlarsın ve aylık belirli bi ücret alırsın. ama serbest broker olursan kendi piyasanı yapıp bağladığın her gemi üzerinden gemi fiyatı neyse %1 lik bi komisyon alırsın ki bu acayip büyük bi rakam oluyo.

daha da anlatırım istersen ama güzel bölüm hoş bölüm aç kalınmıcak bi bölüm vs. yazmayı düşünüyosan hiç çekinmeden napcam acaba ben demeden yaz derim. acayip te eğlenceli çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...