Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yağ yakalım

Yeto

Öne çıkan mesajlar

öncelikle okuyan herkese selamlar
2 ay önce yeter ulan deyip spor salonuna başladım. sebep ise bir seneye yakın bir sürede 5 kilo aldım. 5 kilo bazıları için az olabilir ama benim gibi kilosunu dengede tutan biri için fazla. ve tabi ki daha sağlıklı olmak ve her ne kadar önemli olan spor yapmak desek de vücudu şekillendirmek için spor salonuna gidiyorum.
benim problemim şu:
boyum 1.86 kilom 78-79 arası oynuyor şu anlık. benim alışkın olduğum kilo 72-75 arası. spora başladığımdan beri de üst tarafta gözle görülür bir değişim var. Lakin başladığım kiloyla aynı kilodayım. Beslenme olarak da haftada 2 defa fast food yiyorum diye düşünebilirsiniz. Benim istediğim hacimli bir vücuttan ziyade daha fit bir vücut. Karın bölgesi esas problemi yaratan bölüm. yağ oranımı bir buçuk ayda sadece %1 düşürebildim ve 16.3 yaptım.

ilk sorum şu olacak:
tv de görülen , hafif elektro şoklarla kasların kasılmasını sağlayan aletler faydalı olur mu? eğer faydası olursa özellikle alt karını bu aletle destekleyeceğim.

ikinci sorum:
yağ oranını düşürmek için uygulamam gereken en etkili yol nedir? %8-%11 benim için en en ideali. gidip antrenörümden hacme yönelik değil yağ yakımına yönelik bir program istemek mi ? yoksa zaten günde min 200-300 kalori kadar bir artım var bunu daha da arttırmak mı?

yağ yakımına yönelik programdan kastım , fitness aletleriyle buna yönelik bir program mevcut mu yoksa illa cardio cardio cardio mu?
Sosyal ağlarda paylaş

o aletlerden uzak dur,kilo vermek istiyorsan yediğine dikkat edip düzenli spor yapacaksın. ilaç,alet vs. gereksiz şeyler.

Yağ oranını düşürmek için dediğim gibi öncelikle günde 5 öğün düzenli besleneceksin.

internetten vücudunun günde ne kada kalori yaktığını hesapla www.fitday.com buradan da yediklerinin toplam kalorisini ögrenebilirsin.

günde yaktıgın toplam kaloriden %30-40 daha az ye. ağırlık antrenmanlarından sonra interval kardiyo vs. yapabilirsin.

Ağırlık çalışmaları da yağ yakıyor,antrenman sonrası kaslar kendini yenileyebilmesi için vs. enerjiye ihtiyaç duyuyor.

Yağ yakmak için en iyi yöntem interval çalışmalardır.çünkü bunlarda çalışmayı bitirdikten sonra bile cok uzun süre enerji harcayan afterburn efekti oluşuyor.

interval ve antrenman çeşitleri için için şu sitelere bakabilirsin.

http://www.intervaltraining.net/index.html

http://www.crossfit.com/
Sosyal ağlarda paylaş

186 cm boy ve 78 kg nasil fazla geliyor sizlere ya. bir kac arkadas daha var boyle benim boyum 188 kilom su anda 92 ve hic de batan bir sey yok eskisi kadar, 108 dim bir aralar.

kemik yapisindan mi fark ediyor diyorum. yani aynada kendime baktigimda ya da esimin veya arkadaslarin soyledigi ile buradaki 186 boy 78 kilo sismanim tanimlamalari cok garip.

belki bunyeden bunyeye fark ediyordur tamam cok fit degilim ama 76-78 kilo arasinda kendimi mumkun degil dusunemiyorum cok zayif olurum herhalde.

kilo vermek istiyorsan ya da yag yakimi.

gunluk aldigin kaloriyi 1500-1700 ler arasinda bir yere oturt derim, ustune bolca kardiyo, mide hareketlerinin hakkini vererek yap, hafif agirlikli gym ile vucududa sekillendirirsin, ancak en onemli sey diet ve yediklerine dikkat etmen, seker unlu mamluller, karbonhidrati bol urunler, pilav makarna ekmek, cukulata yani guzel olan herseyi silmen gerek. ozellikle yagsiz yemekleri tercih etmelisin vs.

is once girtlaktan basliyor her seyde oldugu gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...