Wolas Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 onları soledık ama okumdan gecmısın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EmRicardo Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 Perfectionist said: Salona gitmeni tavsiye ederim. Evde hem motivasyon zor hem de alet edevat yok. Ağırlık çalışıyorsan, idmandan önce bol karb ve protein, idmandan sonra bol karb ve protein. Önceki aldığın idmanda enerji sağlar, sonraki aldığın tükenen depoları doldurur. Diğer öğünlerde de belirli oranlarda protein daha az karb. Ama Mirage paleo diyeti yapıyor. Ona uyarsan başka. Başlayınca yardımcı oluruz daha detaylı zaten. Sen zayıf görünüyorsan hacimlenmen lazım. Yani bulk yapıcaksın. Bununda en iyi yolu az tekrarlı ve çok şiddetli ağrılık çalışması yapıp hayvanlar gibi yemek. Biraz yağlancaksın ama ilk 6 ayda bile, eğer disiplinli olursan çok iyi gelişebiliyorsun. Herkesin kendi tecrübeleri ve doğruları var. Ama ben böyle yaptım ve çok faydasını gördüm. Tavsiye ederim. tamam da 2 değişik yorum yapıldı, hangisini yapıcaz.. sen önce karbonhidrat-sonra protein gibi bişey demişsin ama bu arkdaş farklı diyor..? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Neden böyle yaptığımı söyliyim o zaman sen kararını ver. Hangisi kafana yatarsa onu seçersin. Gün içinde aldığın hemen hemen her öğün önemli aslında. Yani sabah kahvaltısından itibaren idmana kadar belli miktarda kompleks karb ve yağ alıp vücuda enerji patlaması yapacağı idman için bir enerji alt yapısı hazırlamak idmanda daha motive, daha enerjik olmayı sağlıyor. Dediğim şu ki; zaten her öğünde protein alımın 25-40gr arasında olmalı boyuna, kilona göre. İdmandan önce alacağın protein ve karb'lar önemli çünkü protein yaşanacak kas parçalanmasından en iyi şekilde çıkmanı sağlayacak, aldığın iyi miktar kompleks karb ise sana idmanda güç verecek. İdmandan çıkar çıkmaz protein tozu ile basit şeker almakta fayda var. Kişisel favorim 400-500ml üzüm suyu ile 35-40gr whey proteini. Bu sayede vücut yıkımdan hemen çıkar ve acil şekilde proteine ihtiyaç duyan kaslara besinleri ulaştırır. Bundan 1saat sonra sağlam bir yemek yenmeli çünkü idmanda yarattığın kas yıkımı glikojen depolarını fena halde boşalttı. O içtiğin shake ise çerez gibi geldi bünyeye. İdman sonrası çok önemli bir öğün. Bu öğünde de bol miktarda protein ve bol miktarda kompleks karb almak gerek ki vücut kas onarımı için gereken proteini alsın, ve ihtiyaç duyduğu glikozu alarak glikojen depolarını da doldursun. Ben genelde bu bilgilere uyarak besleniyorum. Edit: typo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar