Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

UPPSALA Universitet

Kemarlos

Öne çıkan mesajlar

Penthesilea said:

Turkleri hic sevmiyorlar, her saniye farkli oldugunu hissederek yasiyorsun, adamlarda ruh yok, buyuk sehir nufuslari yuz bini gecmiyor vs.

Türk'üm diye cinslik yapan olmadı bana hiç burda yav İsveçlilerden... Deveyle mi geziyonuz tadında sorularla karşılaşmadım değil ama cinslik olmadı.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de Stockholm'de bile hafta içi gece saat 10'dan sonra kapalı heryer, sadece bir tane McDonalds şubesi açık oluyordu bazen ibretlik. Ben şahsen Uppsala'ya sadece Valborg'u kutlamaya gitmiştim geçen 1 Mayıs'ta, gerçekten inanılmaz bir öğrenci şehriydi. Penth'in dediği gibi ama adamlar bir şekilde sana yabancı olduğunu hissettiriyorlar çok kararlılar, en azından büyük şehirlerinde böyleymiş, daha küçük şehirlerde(Luleå, Umeå) yabancılara karşı yaklaşım daha sıcakmış ama hep miş mış yani.. :)
Sosyal ağlarda paylaş

Deve soran olmadı gerçi öğrenmişler biraz..

Türkiye kızlar için çok tehlikeliymiş; ben Türkiye'ye gidebilir miyim?
Arap alfabesi kullanmıyo musunuz?
İçki içmek yasak değil mi?

şeklinde örnekleyebilirim bi kaç tane.

Bi de bi kız arkadaşa Kadınlar Günü'nde: "Bu senin bayramın zulümden uzaksın" vs. gibi bi şey söylemişlerdi. Biz de evet her gün ağzını burnunu kırıyoz kadınların dedik sdf.
Sosyal ağlarda paylaş

stanne said:

Bir de Stockholm'de bile hafta içi gece saat 10'dan sonra kapalı heryer, sadece bir tane McDonalds şubesi açık oluyordu bazen ibretlik. Ben şahsen Uppsala'ya sadece Valborg'u kutlamaya gitmiştim geçen 1 Mayıs'ta, gerçekten inanılmaz bir öğrenci şehriydi. Penth'in dediği gibi ama adamlar bir şekilde sana yabancı olduğunu hissettiriyorlar çok kararlılar, en azından büyük şehirlerinde böyleymiş, daha küçük şehirlerde(Luleå, Umeå) yabancılara karşı yaklaşım daha sıcakmış ama hep miş mış yani.. :)

Benim bulunduğum yerde -Jönköping- yabancılara karşı çok sıcaklar. Zaten genelde İsveççe başlıyolar konuşmaya baya fazla göçmen var burda. O açıdan bi sıkıntı çekmedim yani. Hatta bi' kere otobüste gidiyoduk, Fransız elemanlara küfür öğretmiştik, bunlar bağıra bağıra kayıyodu otobüste. Şöför bağırdı sonra önden o küfreden kim lan diye. Jönköping Mardinliler derneği başkanı mı ne çıktı herif ahah.
Sosyal ağlarda paylaş

abi benim de başıma gelmiş birşey bu zamanında(belçika'da erasmus dönemimde). artık bunlara oturup anlatmak da gereksiz gelmeye başladı bi yerden sonra. bişey demiyceksin. hiç öyle şey olur mu, ne diyosunuz siz, bilmiyorsunuz hakkımızda pek birşey, size yıllarca yanlış şekilde empoze edilmiş, biraz araştırırsanız işin aslını öğrenirsiniz deyip geçmek lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Mortis said:

sen problem yaşadın mı peki

kimlerle takıldın orda exchange de hep exchange öğrencileri ile mi ?
yok isvecliyle de takildim cok da, parti ortamlarinda hep iste genelde. Bir de nationda calisiyordum ben (blogda anlatmisitm nation nedir ne degildir) oradan oldu isvecli arkadas. ama en iyi arkadaslar yine fransiz ve avusturalyalilardi, yanimdaki turklerden sonra tabi.

bana kimse irkcilik yapmadi, ama yani abd'deki kadar da rahat hissetmedim kendimi hic. buyuk sehir kucuk sehir oayi dogru, stockholm'de oturan bi arkadasim surekli ulkene git diye laf yiyor mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

4 master programına başvurmuştum. 1 tanesi henüz mezun olmadığım için reddetti, diğerleri exception yaptı.

selection result round 1 açıklandı, diğer 3ünde de yedeklerdeyim.

Mezun olmadığım için mi acaba? Mezun olanlara öncelik tanıyor olabilirler mi?

prio 1 olan seçimimde RES 137 ACC in SG 0 diyor.
Sosyal ağlarda paylaş

2,7
Benim bildiğim pek önemli değil gpa seçim aşamasında. Kaç kişi gördüm 2 ile 2,5 arasında ortalaması olup kabul edilen. Bu benim yorumum tabi. Açıkça belirtilmediği için hangi kriterin ağırlığı ne kadardır diye, bende bu yorumu yaptım. Gmat, iş referasnı vb vardı başvuru dosyamda.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...