Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

UPPSALA Universitet

Kemarlos

Öne çıkan mesajlar

blazkowicz said:

ayrıca arkadaşa da kabul geldi economics hede hödö bölümünden.
toefl istiyorlar, evet.
ortalaması 2.66 idi, işletme marmara mezunu.
ama paralı olursa gitmeye niyeti yok.

oo süper.
düşük ortalamalı insanları alınca üniler seviniyorum ben ehau.
Sosyal ağlarda paylaş

ben de onu diyorum.

15k euro verdikten sonra beni kabul etse neee etmese neee.
2 yıllık program olsa hede hödö ile 40-50 bin euro arası para tutar ki cidden değmez.
onun yerine gider koç mba falan alırım ki çok serin iş de sağlıyorlar.

exchange olarak gittiğim için biliyorum seneler evvel, yıllık 15k verilecek bir yer değil isveç. çekilmez o soğuk arkadaş. çok net.
Sosyal ağlarda paylaş

blazkowicz said:

ben de onu diyorum.

15k euro verdikten sonra beni kabul etse neee etmese neee.
2 yıllık program olsa hede hödö ile 40-50 bin euro arası para tutar ki cidden değmez.
onun yerine gider koç mba falan alırım ki çok serin iş de sağlıyorlar.

exchange olarak gittiğim için biliyorum seneler evvel, yıllık 15k verilecek bir yer değil isveç. çekilmez o soğuk arkadaş. çok net.
bi isveçi gördüm demek için o kadar cümle yazmışsın, gerek yok bunlara.
Sosyal ağlarda paylaş

abi neyini reklam edeyim ya. sanki kaf dağı. cebinde biraz parası olan gider görür :p

demek istediğim; aynı paraya UK'da okuma imkanı var, ve eğer ortalama ve üzeri UK ünilerine gidebiliyorsanız UK'ya gidin diyorum. her yönüyle daha iyi şartlar sunuyor. yaşam, eğitim vs.

2 ülkede de eğitim aldım, fikirlerimi söylüyorum sadece.
yoksa gelmişim 26 yaşıma, geçmiş benden yükseği, exchange'i işimdeyim gücümdeyim. :P
Sosyal ağlarda paylaş

henüz paralı olmadı isveç, ya son dönemi ya da bundan sonra 1 dönem daha parasız olacak.

@bella
benim ortalama 3.0. condition olarak mezun ol belgeni yolla demiş o kadar.

@aquilla
evet, mezun olucam mutlaka.

ama uppsala'ya kabul yine de belli olmaz gibime geliyo.. perşembe günü görücem bakalım sonucu. sevinemedim henüz. bakalım... yazıcam perşembe buraya direk ^^
Sosyal ağlarda paylaş

blazkowicz said:

abi neyini reklam edeyim ya. sanki kaf dağı. cebinde biraz parası olan gider görür :p

demek istediğim; aynı paraya UK'da okuma imkanı var, ve eğer ortalama ve üzeri UK ünilerine gidebiliyorsanız UK'ya gidin diyorum. her yönüyle daha iyi şartlar sunuyor. yaşam, eğitim vs.

2 ülkede de eğitim aldım, fikirlerimi söylüyorum sadece.
yoksa gelmişim 26 yaşıma, geçmiş benden yükseği, exchange'i işimdeyim gücümdeyim. :P
burda da param var demek için bi ton şey yazmışsın yine sfds
Sosyal ağlarda paylaş

çok net konulşuyorum..

burada aldığın alacağın eğirtimi isveçte de alaiblirsin ayrıca orada öğrencilerin sosyal kazançları daha fazla (penthe sor) ayrıca inanılmaz hatunlarla karşılaşıp bir daha dönmek istemeyebilrisin ya da buraya dönünce psikoza girebilrisin.. hani sırf bir amcera yaşamak çin bile gidebilrisin daha gençsin
Sosyal ağlarda paylaş

eh hayırlı olsun.
okul, çevre ve hatunlar iyidir. ama büyük kısmı dışardan gelen tiplere soğuk davranıyor ya da sorun bendeydi. :p ama senin gibi diğer ülkelerden öğrencilerle daha sağlam ilişki kurabiliyorsun.

ayrıca soğuk, gerçekten soğuk. iliklerinde hissedeceksin o soğuğu. ama güzel yanlarında var tabi, pencerenin önüne geçip kar yağışını seyretmek falan güzel oluyor. yine otobüsler bildiğin dakik. zaten o soğukta yaşlı insanları vs bekletmek olmaz. :p

daha detaylı da yazarım yine.

tekrar hayırlı olsun, umarım gidersin.
Sosyal ağlarda paylaş

soğuktan nefret ediyorum. erasmus ile belçika - leuven'e gitmiştim orası bile çok soğuk gelmişti bana bi süre boyunca, onlar da yabancılara karşı soğuklardı genelde. ama dediğin gibi int. grup olarak kaynaşıyorsun bi şekilde. ama soğuktan nefret ediyorum. izmir canım izmir. bu sene 2 hafta idi kış resmen çok seviyorum izmiri.
Sosyal ağlarda paylaş

6 ay exchange ogrencisiydim Uppsala CS'te, yukarida blogumun linkini vermis zaten cd, orada yazdim baya birsey okulla sehirle falan ilgili.

Uppsala Isvec'te okunacak en guzel yer kesinlikle, tam ogrenci sehri, kucuk ama baya, baya eglenceli. Egitim cok cekismeli degil, Isvec genelinde boyle ama bu, o yuzden ABD'yi sectim yuksek lisans icin. Ama hem ozluyorum hem de arkadaslarin fotolari falan goruyorum canim cekiyor yani.

Abi it gibi eglenceli bir yer Uppsala, diger tercihlerin neler onlari da yaz, ama Uppsala hem cok koklu universite, hem super sehir, hem her tarafa yakin kafana esince sthlm'a falan gidersin.

Soguk degil o kadar bu arada, subat basinda 2 hafta -15/18 civarina dusuyor bi o aralar usutuyor onun haricinde -10 altina dusmuyor pek, guneyde baya.

Flogsta'da kal kesinlikle bu arada.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi durun daha belli olmadı perşembe günü belli olana kadar kesin gözüyle bakmayacam sonra hüsran olmasın..

Uppsala Comp. Science
chalmers institute of technology communication eng. ve comp science masterlarına başvurdum.

Uppsala en yüksek ihtimalli görünüyo şuanda.

Ben bunları başvuruların son günlerinde hadi başvuriim diyip öle başvurmuştum, bu şekilde gelişmeler beklemiyordum.. Başka bi yere de başvurmadım, mezun olmadan yapılan başvurularda red gelebiliyo falan diye mezun olduktan sonra rahat rahat başvurucaktım, şimdi isveçlerden sonuç çıkarsa gitmeyi düşünüyorum direk :) Mezun olur olmaz isveç'e.. Hiç hesapta yoktu ilginç olucak işallah kabul gelir.
Sosyal ağlarda paylaş

Chalmers'tan kabul alirsan oraya gitmen daha hayirli olabilir Uppsaa yerine akademik acidan. Is bulma acisindan falan da daha iyi olur, Goteborg'da sonucta. Ama Uppsala kadar eglenceli olmaz.

Chalmers ve KTH olunca konu, Uppsala geri planda kaliyor muhendislik icin. Yakin arklarim var iki okulda da, benle beraber de Uppsala'da exchangelerdi, kontaga geciririm seni birinden biri olursa onlara sorabilirsin grad school nasi oluyo vs.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...