Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cezaların süreleri hakkında (pati içi değil kanuni)

nileppezdel

Öne çıkan mesajlar

Şimdi öncelikle, bu kadar ufak şeye mi taktın diye beni trolleyeceğinizi bildiğim için buraya açıyorum, beni trolleyerek post kasamaynı diye (:P)

Konuya gelirsek, şu haberde 44 kez 15 yıl hapis cezası diyor. TV'de izlerken de aynı haberde müebbetler için 44'er kez müebbet hapis cezası diyordu. Ben anlamıyorum bu olayı. Müebbet zaten ömür boyu demek, neden 44 kez müebbet denir ki? Yada neden atıyorum 4 kez 15 yıl derler de 60 demezler? Tamam adam 4 tane 15 yıl ceza hak eden suçu bir seferde işlemiş, bunu anlatmaya yarıyor sanırım o söylem. Ama sonuçta adama verilen ceza 60 seneyse bunu 60 yazsalar NOOOLURDUUU?! (burası çghb apartman toplantısı skeçlerindeki kadının sesiydi, evet buna gülüyorum çok reöreyim)

Neyse işte bilmemkaç kere müebbet falan denmesi fazlasıyla komik bence. Buna takıldım. Evet böyle şeylere takan bir insanım. 1 saat doktor sırası beklerken yapacak daha iyi bir şeyim yoktu çünkü. SÇS bye
Sosyal ağlarda paylaş

Sonradan aklanma nasıl oluyor ki? Yani 10 suçtan hapsi istenmiştir, aklanamamıştır 10undna da ceza yemiştir. Mahkeme bittiğinde zaten aklanamamış demek deil mi? Diyeceğim de yanlışlıkla atıp pardon dedikleri bir ülkedeyiz, sen de haklısın.

Benim demek istediğim aslında bu cezaların basına böyle yansımasının komik olduğu. Yoksa hukuksal açıdan bir gerekliliği olmasa onlar da öyle yazmazlar zaten. Ama halkı ömür boyu hapiste yatacak mı yatmayacak mı o ilgilendirir, 44 kere reenkarne olup hapis yatmayacağına göre o kadar bilgi yeter gibi. Pof can sıkıntısı nelere taktırıyor insanı :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...