Penthesilea Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 Efendim bugunku ogretimiz yemek konusunda ruh hastasi olan bir arkadasimin verdigi Bolognese sosu tarifi. Az once yedim ve efsane oldu, hemen paylasayim dedim.Malzemeler - Yarim kilo kiyma - 1 sogan - 1 havuc - 3 dis sarimsak - Bir avuc kekik - Bir konserve domates - Biraz sarap - Birazcik sut - 2 corba kasigi Worchestershire sosu - 1 corba kasigi un - Zeytinyagu - Tuz ve karabiberTarif Ilk olarak domatesimizi blenderda pure haline getiriyoruz Sonra da havuc ve soganimizi rendeliyoruz. Ardindan genisce bir tavaya (wok kullandim ben, en rahati) kiymamizi ve zeytinyagini koyup pisirmeye basliyoruz. Kiymamiz iyice kahverengilestikten sonra sogan ve havucumuzu atiyoruz (eger yag kalmadiysa biraz daha yag ekleyebilirsiniz burada) Bunlari attiktan birkac dakika sonra sarmisagimizi ezip karisima ekliyoruz, uzerine de bir avuc dolusu kekik serpiyoruz. Bu arkadaslari birkac dakika karistirdiktan sonra da bir corba kasigi un ekliyoruz. Birkac dakika boyle karistirdiktan sonra tum karisimimizi, kapagi olan genis bir tencereye dokuyoruz. Pisirmeye tencerede devam edecegiz, fakat oncesinde tavamizin dibindeki leziz et kalintilarini da geride birakmamak icin, az once bosalttigimiz taya 2 corba kasigi worchestershire sosu, biraz da sarap koyuyoruz, bunlari da karistirip tavanin dibindeki etlerle birlikte tenceremize aktariyoruz. Blenderdan gecirdigimiz domatesimizi karisimin son parcasi olarak tenceremize ekliyoruz Ve bu arkadasi en az yarim saat, tercihen 45-60 dakika, hatta isterseniz daha da fazla cok kisik ateste, kapagi kapali sekilde pismeye birakiyoruz. ates cidden kisik olsun, boyle ara ara baloncuk cikarsin o kadar. Bu sirada, makarnamizi aliyoruz Kaynar suyumuza azcik zeytin yagi ve tuz ekleyip makarnamizi pisirmeye basliyoruz. 8-10 dakkaya pismesi lazim, fazla tutmayin isirdiginizda en ortasinda cok ufak beyaz nokta olsun. Cogumuz ogrenci / ogrenci olmus zamaninda sonucta ondan makarna pisirmeyi anlatmaya gerek yok, ama bu kadar guzel sos yapmisken makarnanin fazla pismemis oldugundan emin olun yani. Bu sirada sosumuzun kapagini aciyoruz ve bu mukemmel manzarayla karsilasiyoruz Sonra birazcik sut ekliyoruz sosa ve karistiriyoruz. Sonra makarnamizin uzerine sosumuzu ekleyip afiyetle yiyoruz. Cidden efsane oldu oneririm yapmanizi. Fakat ben porsiyonu biraz abartmisim, soda da yok evde mide fesati geciricem simdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 Worchestershire sosu ney?bulunur mu ki karnım acıktı çok iyi duruyor:( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Diamor Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 Flassh said: Worchestershire sosu ney?bulunur mu ki karnım acıktı çok iyi duruyor:(ben de duymamistim daha once, baya unluymus boyle etlerle falan kullanilan bir sosmus. turkiye'de bulunur mu inan bilmiyorum ana neden bulunmasin ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 ilk resme bak ya adam amerikada oldugunu anlatmak için direk prizin resmini çekmiş görmemiş ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 evet yazar burda ben usa genciyim demis. Worchestershire bulamam alternatif söyle yapicam bak valla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 oha cahilmisiniz lan nası bilmiyosunuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 cok kotu olmus ilke. worchestershire sosunada gerek yok bolognese sosunun tadini bozar. ayrica o kadar sos mu dokulur hayvan koylu. yarim kilo kiymadan 8 kisilik bolognese sosu cikar ve yeterli gelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 ben tutorialı tersden okumuşum en başta kıymalı makarnaydı şimdi ise elimde domates salçası, kıyma ve çiğ makarna var naapmam lazım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 parmesansiz bolognese olmaz. ayrica worchestershire sosu olmasa da olurmus evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 BabacumMostors said: ben tutorialı tersden okumuşum en başta kıymalı makarnaydı şimdi ise elimde domates salçası, kıyma ve çiğ makarna var naapmam lazım? AHAHAHAA I accidentally a whole Coca cola bottle, what should I do? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 accidentally what? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 a coca cola bottle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 olm bu yeedigim direk ideal bolognese'di, hic gerek yok falan demeyin bi deneyin ondan sonra fikrinizi soylersiniz. Porsiyonu istemeden abarttim biaz demistim tepede de. Ben kotu yemek yapmam..... :$:$:$ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 Ayrica parmesani uzerine rendeliceksin iste koylu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 ben de icine karistircan parmezani demedim medeniyetsiz dana. yazmamissin SIDIF. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 abi hem süt de olmaz HAKIKI BOLOGNESE'in icinde ki. besamel sos yapiyon sanki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 italyan arkadasim bunlarin hepsi köylü diyor. Hatta bir italyan köylü tanidigi varmis nefis yapiyormus. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 annenemin salcasını dökerim daha güzel olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 Nasıl bir ocak lan o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 wokta yapmis adam sosu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 wokta yapip normal tencereye koymus. asil ilginc olan o =O Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sesu Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 Ben mesela konserve bolonez alıp direk 10 dakikada pişiriyorum asdasf. İyi uğraşıyorsunuz helal olsun. Çok canım şekti, eline sağlık^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 lan öle bolonez olmaz, kiymali sos denir ona anca. bunun özelligi saatlerce pisip, o tadi almasi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 bildiğimiz kıymalı makarna mı bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar