Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Efendim bugunku ogretimiz yemek konusunda ruh hastasi olan bir arkadasimin verdigi Bolognese sosu tarifi. Az once yedim ve efsane oldu, hemen paylasayim dedim.

Malzemeler
- Yarim kilo kiyma
- 1 sogan
- 1 havuc
- 3 dis sarimsak
- Bir avuc kekik
- Bir konserve domates
- Biraz sarap
- Birazcik sut
- 2 corba kasigi Worchestershire sosu
- 1 corba kasigi un
- Zeytinyagu
- Tuz ve karabiber

Tarif

Ilk olarak domatesimizi blenderda pure haline getiriyoruz


Sonra da havuc ve soganimizi rendeliyoruz. Ardindan genisce bir tavaya (wok kullandim ben, en rahati) kiymamizi ve zeytinyagini koyup pisirmeye basliyoruz.



Kiymamiz iyice kahverengilestikten sonra sogan ve havucumuzu atiyoruz (eger yag kalmadiysa biraz daha yag ekleyebilirsiniz burada)



Bunlari attiktan birkac dakika sonra sarmisagimizi ezip karisima ekliyoruz, uzerine de bir avuc dolusu kekik serpiyoruz.



Bu arkadaslari birkac dakika karistirdiktan sonra da bir corba kasigi un ekliyoruz.



Birkac dakika boyle karistirdiktan sonra tum karisimimizi, kapagi olan genis bir tencereye dokuyoruz. Pisirmeye tencerede devam edecegiz, fakat oncesinde tavamizin dibindeki leziz et kalintilarini da geride birakmamak icin, az once bosalttigimiz taya 2 corba kasigi worchestershire sosu,



biraz da sarap koyuyoruz, bunlari da karistirip tavanin dibindeki etlerle birlikte tenceremize aktariyoruz.



Blenderdan gecirdigimiz domatesimizi karisimin son parcasi olarak tenceremize ekliyoruz



Ve bu arkadasi en az yarim saat, tercihen 45-60 dakika, hatta isterseniz daha da fazla cok kisik ateste, kapagi kapali sekilde pismeye birakiyoruz. ates cidden kisik olsun, boyle ara ara baloncuk cikarsin o kadar.

Bu sirada, makarnamizi aliyoruz


Kaynar suyumuza azcik zeytin yagi ve tuz ekleyip makarnamizi pisirmeye basliyoruz. 8-10 dakkaya pismesi lazim, fazla tutmayin isirdiginizda en ortasinda cok ufak beyaz nokta olsun. Cogumuz ogrenci / ogrenci olmus zamaninda sonucta ondan makarna pisirmeyi anlatmaya gerek yok, ama bu kadar guzel sos yapmisken makarnanin fazla pismemis oldugundan emin olun yani.



Bu sirada sosumuzun kapagini aciyoruz ve bu mukemmel manzarayla karsilasiyoruz



Sonra birazcik sut ekliyoruz sosa ve karistiriyoruz. Sonra makarnamizin uzerine sosumuzu ekleyip afiyetle yiyoruz.

Cidden efsane oldu oneririm yapmanizi. Fakat ben porsiyonu biraz abartmisim, soda da yok evde mide fesati geciricem simdi

Mesaj tarihi:
Flassh said:

Worchestershire sosu ney?bulunur mu ki

karnım acıktı çok iyi duruyor:(
ben de duymamistim daha once, baya unluymus boyle etlerle falan kullanilan bir sosmus. turkiye'de bulunur mu inan bilmiyorum ana neden bulunmasin ki
Mesaj tarihi:
cok kotu olmus ilke.
worchestershire sosunada gerek yok
bolognese sosunun tadini bozar.
ayrica o kadar sos mu dokulur hayvan koylu.
yarim kilo kiymadan 8 kisilik bolognese sosu cikar ve yeterli gelir.
Mesaj tarihi:
BabacumMostors said:

ben tutorialı tersden okumuşum en başta kıymalı makarnaydı şimdi ise elimde domates salçası, kıyma ve çiğ makarna var naapmam lazım?

AHAHAHAA
I accidentally a whole Coca cola bottle, what should I do?
Mesaj tarihi:
olm bu yeedigim direk ideal bolognese'di, hic gerek yok falan demeyin bi deneyin ondan sonra fikrinizi soylersiniz.
Porsiyonu istemeden abarttim biaz demistim tepede de.
Ben kotu yemek yapmam..... :$:$:$
×
×
  • Yeni Oluştur...