Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Köpek Mamalarında B Vitamini


Xelee

Öne çıkan mesajlar

Bir tanıdığımızın köpeğine kalp yetmezliği teşhisi konmuştu ama kendisi doktor olduğu için konuyu araştırıp semptomların B vitamini eksikliğinden ortaya çıktığını bulmuş. B vitamini için birkaç ilaç yaptıktan sonra köpeği kendine gelmiş. Öncesinde oldukça yorgunmuş. Evin içinde hep uyukluyormuş. Arada sırada da ön bacakları titreyip sonra kendini yere bırakıyormuş. Ama B vitamini tedavisinden sonra şikayetleri durmuş. (Enjeksiyon ve ağızdan ilaç)

Sizin de köpeğiniz bu tarz halsizlik ve bacak titremesi gibi semptomlar varsa B vitamini eksikliğinden olabilir. Olur da veterinere götürürsünüz ve kalp yetmezliği tarzı bir teşhis konursa bir de B vitamini konusunu açın. Çünkü veterinerlik kitaplarında da bu konuda bir eksiklik varmış. (Bu bilgiyi veterinerlerle konuştuktan sonra öğrenmiş.)

Bu sorunların çıkmasının da nedeni köpek mamalarının içinde B vitamininin olmamasıymış. Önemli bir bilgi. İşinize yarayabilir. Şu an köpeğinizin kullandığı mamanın arkasını okuyup kontrol ederseniz siz de emin olmuş olursunuz. Ve B vitaminli bir mamaya sahipseniz lütfen ismini paylaşabilir misiniz? Teşekkürler...

(Ayrıca veterinerlik okuyan veya veteriner olan birisi varsa B vitamini eksikliğinin ne gibi şeylere yol açabileceği hakkında bilgi verirse iyi olur.)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...