Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

exxon??


Ceday

Öne çıkan mesajlar

ascraeus said:

daha çok arama yapar bu büyük petrol firmaları.

çünkü bu yeni kanunla isterlerse(lol) çıkan tüm petrolü götürebiliyorlar ve verdikleri vergi yüzde 2-3 deil.

aleni peşkeş gg


Abi tamm AKP malda, çüş yani bu kadar abartmış olmaları imkansız.

Hukuki olarak hangi maddede var bu petrol kanununda?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yahu bu yasa çıktığında haftalarca tartışmaları oldu "konuşabilen" tvlerde. internetsi azaltın biraz.

eskiden petrolün çıktığı derinlik ve yere göre yüzd 5 10 15 vs gibi değişen devlet hisseleri ve olağanüstü durumlarda çıkan petrolun yarısının falan "memleket ihtiyacı" için kullanılma zorunlulukları vardı.

said:
Petrol – İş Sendikası Araştırma Uzmanı Ayfer Eğilmez, “Yeni yasa ile ülke menfaatlerine uygun olarak yapılması şart koşulan petrol arama ve üretim şartı yasadan çıkarıldı. Ülkemizdeki yabancı şirketler çıkarılan petrolün tamamını doğrudan dışarıya satabilecekler. Elde ettikleri dövizi de dışarıda tutabilecekler” dedi.

said:
Devlet tarafından yabancı şirketlere verilen işletme ruhsatı 30 yıllık bir süreyi kapsıyor. Hatta iş programlarına göre bu süre onar yıllık dilimler halinde iki defa uzatılabilecek. Yani Türkiye’nin petrolleri 50 yıllığına yabancı şirketlere devredilmiş olacak

said:
Petrol-İş Sendikası Merkez Yönetim Kurulu adına bir basın bildirisi yayınlayan Genel Başkan Mustafa Öztaşkın da yasaya tepki gösterdi. Öztaşkın, “Bu yasa ile ruhsat tekelleşmesi, ülke ihtiyacına yönelik ham petrolün de ihraç edilebilmesi ve neredeyse yüzde 0–1 oranlarına ulaşan devlet hissesiyle ülkemiz, hem doğal kaynaklarından olacak, hem de yüz milyonlarca gelir kaybına uğrayacaktır. Irak’ta savaş/silahla yaptırılanlar, Türkiye’de AKP hükümeti marifetiyle yaptırılmıştır. Bugün, Latin Amerika’da Venezuela, Bolivya ve Ekvador’da petrol sektörünün kamulaştırılması yönünde önemli adımlar atılırken, ülkemiz ve işgal altındaki Irak’ta petrol sektörünün özelleştirilerek serbestleştirilmesi dikkat çekicidir. Halkımız, bu yasanın Türk Petrol Kanunu mu yoksa Çokuluslu Petrol Tekellerini Koruma Kanunu mu olduğunun hesabını elbette soracaktır” ifadelerini kullandı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...