Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

asp.net gridview sorunu

Excellenttt

Öne çıkan mesajlar

arkadaslar merhaba,

yapmak isteyipte yapamadigim birsey var.

2tane tablom var birinde isimler digerinde isimlere ait bilgiler.gridview ile isimleri listeliyorum.isimleri link haline getirip tıklandıklarında isimlere ait bilgileri gormek istiyorum.hyperlink özelliği ile olacak fakat beceremedim yardımcı olacak birileri varsa cok iyi olur simdiden tesekkurler.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben hiç winform kullanmadım aspx'de listview kullanıyorum. Ama tahminen işine yarıycak bilgiyi veriim. Normalde aspx sayfasını açınca listview'ın içinde die bi tag oluyo. Onun içinde de rowlar ve columnlar ve içlerindeki labellar oluyo. Bunları link yapıyosun zaten o doldururken hepsi için öyle oluyo.

Şimdi ben gridview açtım bi deneme projesi açıp, "add column" dedikten sonra "gridviewlinkcolumn" diye bişey var senin heralde bunu kullanman lazım.

Aslında tam olarak hangi bölümünü yapamadın orayı anlatsan daha rahat yardımcı olurum.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu yeni gelen bilgileri başka bi sayfadamı açıcaksın? Eğer doğru anladıysam şöyle yapıcaksın. Kodun aspx sayfasını aç, orda gridview içindeki item template'e bak
gridview da senin anlattığın gibi değil.

gridview'a tıkla. Edit Columns. HyperLinkField ekle.

Header Text = başlık yazısı.

DataNavigateUrlFormatString = GidecekSayfa.aspx?QueryStringin={0}
DataNavigateUrlFields = Yukarda {0} içine yazdığın yere gelecek olan değerin FieldAdı. Buraya birden fazla da yazabilrsin.

örnek:
DataNavigateUrlFields = "UserID"
DataNavigateUrlFormatString = "UserDetail.aspx?ID={0}"
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...