Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Basit c# problemim

Beyt

Öne çıkan mesajlar

Şimdi istediğim şey bi butona tıklandığında projedeki debug klasörümün içindeki pics klasörümden resmi çekerek formumdaki pictureboxda göstermek istiyorum.

IO kütüphanesini ekledim
programdan said:

public string yol = System.IO.Directory.GetCurrentDirectory();
private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
{
pictureBox1.Image=Image.FromFile(yol+"picsMuhkus.jpg");
}

dedim.
Ama olmuyor gelmiyor pictureboxa resmim yardımcı olabilecek olan varmıdır acep ?
Sosyal ağlarda paylaş

try {
...
}
catch (Exception e)
{
..
}

idi en genel şekliyle, kabaca işlemler yapılırken exception döndürğyorsa (misal soket açmıştın ama karşı taraf kapadı bişeyler oldu, yollayamadın diyelim, o vakit) catch bloğuna düşüyorsun programı çökertmektense.

try'a bunların hepsi muhakkak olmalı dediğin şeyi yazıyorsun, olduysa catch'e düşmüyor zaten devam ediyor, exception dönerse o yaptıkların iptal oluyor (yanılmıyorsam böyleydi), catch bloğunda sorun çözülebiliyorsa çözüyorsun veya programınızın soketi patlamış, bir daha bağlan diye mesaj verip kapanmaktan kurtuluyorsun

Exception'dan türemiş birkaç tane daha var misal SocketException TimeoutException gibi, try'ın altına if,else if dermiş gibi bunlardan koyarsan sırayla o exceptiona uyuyor mu kontrol eder, hiçbirine olmuyorsa bir scope dışarıya atılıyor. Hiç kullanmazsan zaten en son atıldığında program çöker.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...