Beyt Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 Şimdi istediğim şey bi butona tıklandığında projedeki debug klasörümün içindeki pics klasörümden resmi çekerek formumdaki pictureboxda göstermek istiyorum. IO kütüphanesini ekledim programdan said: public string yol = System.IO.Directory.GetCurrentDirectory(); private void button1_Click(object sender, EventArgs e) { pictureBox1.Image=Image.FromFile(yol+"picsMuhkus.jpg"); } dedim. Ama olmuyor gelmiyor pictureboxa resmim yardımcı olabilecek olan varmıdır acep ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 try-catch bloğu kullanarak hatanın ne olduğunu gör. daha rahat anlarsın sorununu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darti Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 pictureBox1.Image = Image.FromFile(@"C:UsersEnginTuramanDocumentsVisual Studio 2008ProjectsResimAlmaResimAlmaMenu.jpg" ); Adresi verirken basına @ koyarsan calısır sanırım..Bu verdıgım kod calısıyo.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Beyt Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 Tamamdır hallettim.Teşekkür ederim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
simit Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 nameless said: try-catch bloğu kullanarak hatanın ne olduğunu gör. daha rahat anlarsın sorununu try catch bloğunun genel kullanımını anlatabilir misin acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 try { ... } catch (Exception e) { .. } idi en genel şekliyle, kabaca işlemler yapılırken exception döndürğyorsa (misal soket açmıştın ama karşı taraf kapadı bişeyler oldu, yollayamadın diyelim, o vakit) catch bloğuna düşüyorsun programı çökertmektense. try'a bunların hepsi muhakkak olmalı dediğin şeyi yazıyorsun, olduysa catch'e düşmüyor zaten devam ediyor, exception dönerse o yaptıkların iptal oluyor (yanılmıyorsam böyleydi), catch bloğunda sorun çözülebiliyorsa çözüyorsun veya programınızın soketi patlamış, bir daha bağlan diye mesaj verip kapanmaktan kurtuluyorsun Exception'dan türemiş birkaç tane daha var misal SocketException TimeoutException gibi, try'ın altına if,else if dermiş gibi bunlardan koyarsan sırayla o exceptiona uyuyor mu kontrol eder, hiçbirine olmuyorsa bir scope dışarıya atılıyor. Hiç kullanmazsan zaten en son atıldığında program çöker. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darti Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 try catch in en buyuk faydası connected bir baglantı yapmıssanız ve hata alırsanız finally blogunda baglantıyı kapamanıza yarar.. try { ... Connection.Open(); ... } catch(Exception ex) { throw.newException(ex.Message); } finally { Connection.Close(); } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar