Dworgian Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 ipk zorlar swot üstüne abi :D dur bakalım bulucam ben bi yolunu. bulamazsam gg zaten tez mez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spiegel Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 swot acilimi strenghts and weaknesses ve opportunities and threats. yani guclu ve zayif yanlar ile firsatlar ve tehditler. bir sirket bir markete girerken genelde swot analysis yapar, o marketin iyi yanlari ve zayif yanlari nelerdir, ne tur tuketici bulunur, ne gibi urunler satilmaktadir. bu markete girilirse ortaya cikabilecek firsatlar, olumluluklar, kazanc tahminleri ve ayni sekilde bu markete girilirse karsilasilabilecek tehditler. her yeni markete girildiginde markete giren sirket bu analizi yapar. yapmasi lazim en azindan, oyle baliklama girilmez bir markete, ar-ge, insan kaynaklarindan cok marketinge giriyor biraz. tabi ar-geyle de alakali, insan kaynaklariyla pek alakasi yok, o yuzden ordan pek bilgi alinamaz. zaten sirket yerine bence marketlerin ayri ayri swot analizini araman lazim, yani bir sirketin swot analizi yok benim bildigim, business plani vardir, breakeven analizi bi kac analizi daha var ama, swot bir market icin yapilir genelde, ama tabi bir sirketten belli bir markete girerken yaptigi swot analizini isteyebilirsin, verirlerse tabi. internette de swot analizleri bulabilirsin bu arada ingilizce cok detayli olmasalar da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 abi :S şirketlerin var analizleri deli misin :D http://www.researchandmarkets.com/search.asp?q=swot&cat_id=101&x=0&y=0 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 ne kadar guncel bisi lazim gecen yaz staj raporumu bulabilirsem yardimci olabilirim bide nasil bi isletme bakiyorsunki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 valla uygun olabilir ya da yapılmışın üstüne güncelini de ben yaparım aradaki farkı yorumlarım fln süper olabilir evet. işletme farketmio da teknoloji kullanan, mal üreten fln, bi firma olsa iyi olur, bilişim, tekstil, endüstri, yiyecek vs vs vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spiegel Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 tamam swot var da sirketlerin, genelde bir karara varmadan once yaptiklari analiz bu yani, sunu yapsak mi yapmasak mi gibilerden, harry potter in 5 competitive forces iyla da ilgili biraz bu analiz. ingilizce varsa google da bi suru bulursun swot analizi ayrica, onu demek istedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Dworgian said: Komik bi başlık oldu biliyorum ancak durumu özetleyeyim. Ben böyle bitmeyen bitemeyen bir tez yazma saçmalığındayım. KOnum gereği bir firmada SWOT yapmam lazım, başlangıçta gayrimenkul değerlemede yapayım diyordum tanıdık firma olduğu için, ama hani SWOT olarak bakınca o sektörde ne teknoloji var, ne ar-ge var kuruyor benim konu gibi geldi, bende buraya şunu sormaya karar verdim; 1) Bir şirket sahibi(veya ortağı) /veya şirkette istediğim verileri elde etmemi sağlayabilecek bir pati var mı? 2) Var ise firmasında yapılmış önceki dönem SWOT analizlerine ulaşma imkanım (bu durumda firmanın gidişatı ile ilgili yorum olacak tezin ana konusu) /veya yeni bir SWOT yapma imkanım olur mu? Edit: bilgisayar veya teknoloji ağırlıklı firma tercih sebebidir :D Acil yardım lazım yoksa napcam bilmiorum du bakalım. Bu konuda bir tavsiye vericem, ben Özyeğin Üniversitesinde okuyorum inanılmaz bir girişimcilik merkezi var okulda. Oradan yardım alabilirsin bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Spiegel said: tamam swot var da sirketlerin, genelde bir karara varmadan once yaptiklari analiz bu yani, sunu yapsak mi yapmasak mi gibilerden, harry potter in 5 competitive forces iyla da ilgili biraz bu analiz. ingilizce varsa google da bi suru bulursun swot analizi ayrica, onu demek istedim. işte ben o karar aşamasını anlatıorum zaten :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Nisan 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2010 swot icin karar asamasinda olmaya gerek yok. durum analizidir swot, bir aksiyon, bir heyecan gerektirmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar