dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 excel'de değişken bi solver var mı? objective function'ın değeri 210ayrı durum için değişecek. değiştiği durumlar için basit bir denklemde, basit 2 tane bilinmeyenin otomatik bulunması gerekiyor. illaki vardır ama nasıl vardır.. yoksa hesap makinem bile yapıyor bunu.. =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 niye excel? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 Sen yapamadin diye excel niye aptal oluyo ki simdi =P Yaz VBA script'ini yapsin pasa pasa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quadrophenia Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 Ben anlamadim olayi, biraz daha acik anlatirsan yardimci olabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 18, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2010 neden excel? çünkü öle istiyorlar.. yoksa matlab'ı geç benim ti nspire cas yapıyor neden vba deeel? uğraşmak istemedim vba ile.. anlamadım ben tam? şimdi sayı= x li y li denklemlerimiz var 2 adet. bunu 31*7tane (ben 30*7 durum diye düşünüyordum. deilmiş) durum için yapmak gerekiyor. standart bi excel denklemi gibi bişiyim olsa sayının değiştiği her durumlar için kalan işlemleri ben bir şeye dokunamadan excel kendisi güncellerdi ben de tembel tembel sadece gelen sonuca yorum yapar ve ona göre sadece tıklar ve sayıyı değiştirirdim.. eh.. bu "işte öğreniyorsunuz" eğitimlerinin hammalık kısmı çok sıkıcı yaw.. neden aptal? çok daha çok çok daha kolay olmadığı için.. teknoloci o kıvama gelemedi daha.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Nisan 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2010 ben yine anlamadım ama excel'de solver var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 18, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2010 solver'la atıyorum A1=4, A2=b; iken B1'e =A1-2*A2 diyelim.. seçili hücrenin atıyorum 0 olduğu değer için solver'la çözdürdüğümüzde bize b=2 dir diye buluyor di mi.. peki ben A1'i bi formulasyon sonucuna bağlasam haliyle A1'i habire bişiler bağlı olarak değiştirsem.. her A1 değeri için b değerini her adımda, her değişen sefer için otomatik olarak solver çözmüyor bildiğim kadarı ile. ne bileyim A1=8 için otomaij olarak b=2, A1=1 için b=0,5 vs. (benim dediğim denklem bu kadar kolay değil tabii) otomatik olarak yapıyorsa da nasıl yapıyor ben bilmiyorum bak onu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar