Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Virtual Pravite network VPN


facundo

Öne çıkan mesajlar

slm beyler anlayanınız varsa yardım cı olsun uydu ınternetı baglamak ıcın VPN kulanıyorum s

http://www.broadsat.com/en/opensky/services/OSDA2.html

servis salayıcım bu

VPN turunuu sıtede yazdı gbı Layer 2 Tunnelling Protocol (L2TP/IPSEC)" yapdımö zaman bagla dedım de bilgisayarıznıda sertifika bulunmuyor herhangı bı sertifila gosterılmemış dıyor bu sorunu nasıl duzel tecem servis salayıcı yada emaıl atacam ama ıngılzıc eoldu ıcın onu en soın oalrak bırak dım

help me
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yanlış anlamadıysam Security Certificate yüklemen veya sanırım o sitede verilmiş olan link'den indirdiğin registry parçasını çalıştırman gerekiyor.

VPN mantık olaran iki nokta arasında tünel yapılmış bir bağlantıdır, bağlandığı noktalar arasında güvenli veri trafiğini sağlamak için güvenlik sertifikaları kullanır ( ayarlamalara bağlı olarak )

Layer 2 VPN kullandığına göre aslında Certificate Based değil IP based bir VPN sözkonusu ama sanırım kullanılan protokol nedeniyle 3. layer'a kadar çıkıyorsunuz.

Tahminim doğruysa senin orada verdiğin link'te bulunan ProhibitIpSec.reg link'i IP Layer'ında sertifika kontrolünü ortadan kaldırıyor. Yani iletişimini 3 layer'dan 2 Layer'a indiriyor.

Şayet o link ( incelemedim ) tahmin ettiğim işe yaramıyorsa ISP ile kontak kurup bir güvenlik sertifikası istemen gerekiyor. Muhtemelen o sertifikayı onların sana temin etmesi lazım çünkü kendin almaya kalkarsan yıllık 60 dolar veriyorsun güvenlik sertifikası için ki zaten senin kendi başına o sertifikayı alman da bir işe yaramaz..

Kolay gele..[signature][hline]
MS / Linux System Admin, Backbone Administrator, VoIP Technician, NooBie C# Developer , ex pisikopat
MCSE,MCSA,MCDBA,CCNA
icq : 566413 msn : [email protected]
There is no darkness, only ignorance..

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...