Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Garanti bankasını kötüleyen reklam

Dynun

Öne çıkan mesajlar

Taşıyabildiğini taşı diyorum ben de. Önem olarak bir ayasofya değil sonuçta kalanı da gitsin diyorum. Bunu diyecek kadar öküzüm, öyle düşünecekseniz, ama tarih önemliyse gelecek daha önemli. Tarihten kilit noktaları fiziksel olarak saklamalıyız sadece, hareket daima ilerlemeye yönelik olmalı. En önemliler dışındaki tarihi yapılardan taşıyabildiklerimizi müzelere götürürüz, kalanı hatıralarda yaşar.

Ha ayrıca, scuba turizmi yapılır orda çok kral. "Hasankeyf harabelerini görmek için dalın!" diyerek. Sonuçta yok olmayacaklar, çok eğlenceli vir turist atraksiyonu olarak da kullanılabilir
Sosyal ağlarda paylaş

Daha eski olması daha önemli olması anlamına gelmez ki? Michelangelo'nun David heykeli bundan yüzbinmilyon kat falan daha önemli ve değerlidir bence, hem de taşınabilir :)

Herneyse, başka yerde baraj yapılamıyorsa yeni bir enerji sistemine geçmezsek oraya öpe öpe yapılacak baraj, çaresizlikten.

Kermit'in de dediği gibi nükleer gelse ağlarsınız o gelse ağlarsınız baraj için işte yok hasankeyf. İyi mum ışığında oturalım o zaman. Hey allaam
Sosyal ağlarda paylaş

El-Barto said:

Hasankeyf kayaların(bildiğin tepe hatta) içine oyulmuş evleri, bi köprüyü ve bir sürü normal yapıyı barındırıyo. Kökünden kesip taşıyabiliyosan buyur.

Günümüzde bir dizel motorun silindir başına ürettiği beygir gücünü düşünürsek, önümüzdeki 100 yıl içerisinde bir şehrin 100 kilometre öteye saatte 100 km/saat hızla gitmesi bizleri şaşırtmayacaktır.

-Sir Alex Ferguson, "100 Yıl Önce, 100 Yıl Sonra", Manchester, ManU Kitap İşleri A.Ş, 1745, s.88
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Zaten şehrin ortasında olan şeyi yıkalım mı dedim abi ben? Su kemeri çok yer kaplayan bir şey değil ve Fırat-Dicle üzerinde baraj yapılabilecek yegane yerde de değil. Çarpıtmayalım lütfen..

Yani yarın öbür gün orada işe yarayacak para getirecek bir şey yapılması gibi bir fikir çıksa falan yıkarız diyorsun?

nileppezdel said:

Daha eski olması daha önemli olması anlamına gelmez ki? Michelangelo'nun David heykeli bundan yüzbinmilyon kat falan daha önemli ve değerlidir bence, hem de taşınabilir :)

Herneyse, başka yerde baraj yapılamıyorsa yeni bir enerji sistemine geçmezsek oraya öpe öpe yapılacak baraj, çaresizlikten.

Kermit'in de dediği gibi nükleer gelse ağlarsınız o gelse ağlarsınız baraj için işte yok hasankeyf. İyi mum ışığında oturalım o zaman. Hey allaam

Ha yani ya oraya baraj kurulcak ya mum ışığında oturucaz öyle mi? Bir baraj mı kurtarıcak koskoca ülkenin enerjisini?
Sosyal ağlarda paylaş

E hayır? Demogoji yapmayın. Demek istediğim enerji ihtiyacı sürekli artar büyüyen ülkelerde. Ki teknoloji geliştikçe de artıyor. MEvcut barajlar ve santraller yetmemeye başlayacak, illa yapılacak ya nükleer yada o baraj. Onu söylemek istedim. Hiç yapılmasın diye ağlamaya devam edersek de enerji sıkıntısı çekmeye başlarız ilerleyen yıllarda
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Taşıyabildiğini taşı diyorum ben de. Önem olarak bir ayasofya değil sonuçta kalanı da gitsin diyorum. Bunu diyecek kadar öküzüm, öyle düşünecekseniz, ama tarih önemliyse gelecek daha önemli. Tarihten kilit noktaları fiziksel olarak saklamalıyız sadece, hareket daima ilerlemeye yönelik olmalı. En önemliler dışındaki tarihi yapılardan taşıyabildiklerimizi müzelere götürürüz, kalanı hatıralarda yaşar.

Ha ayrıca, scuba turizmi yapılır orda çok kral. "Hasankeyf harabelerini görmek için dalın!" diyerek. Sonuçta yok olmayacaklar, çok eğlenceli vir turist atraksiyonu olarak da kullanılabilir

nası düdük biriymişssin sen yahu "scuba truzimi yaparız abi iste"

nromal truzim vay o zaman barajdan kat kat fazla kazancı olur ülkenin.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

nileppezdel said:

nası düdük biriymişssin sen yahu "scuba truzimi yaparız abi iste"

nromal truzim vay o zaman barajdan kat kat fazla kazancı olur ülkenin.

O kısım trolldü zaten ya.

Sadece demek istediğim eski yerleşim yerleri yıkılıp üstüne yenielri yapılamsaydı insanoğlu bundna bin yıl önce evsiz barksız kalırdı lol İlla gidecek eski yerleşim yerleri, geleceğimiz daha iyi olsun diye. Sadece en önemli yapılar ayakta kalacak ve taşınabilir olanlar müzelerde sergilenecek. Böyle olmalı bence. Bu beni düdük yapmaz, sizden farklı düşünen bir insan yapar
Sosyal ağlarda paylaş

yooo düdük yapar. derdin farklı düşünmek cünkü.

hasan keyf için sımdıye kadar ayrılmıs olan odenek belli, potansiyeli belli, ne kadar değerli olduğu daha ne kadar değerlenebileceği belli.

baraj yapıp harcanacak bir alan değil, sit alanı ilan edilip yatırım yapılıp baş tacı edilecek bir alan. Hem doğasıyla hem tarihi eserleriyle hemde bie çeşitlili ile.

bu kadar basit.
Sosyal ağlarda paylaş

Baraj kadar ekonomik değeri olduğuna inanıyorsan lol der geçerim kesinlikle. Tarihi değer açısından bakarsak da ben o kadar da değerli olduğunu düşünmüyorum işte.

Ayrıca Mısır örneği çok güzelmiş. Taşınabilen kısımlar taşınsın, geri kalanı da gelecek için feda olsun yani..

Kişisel hakaret de yakışmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Baraj kadar ekonomik değeri olduğuna inanıyorsan lol der geçerim kesinlikle. Tarihi değer açısından bakarsak da ben o kadar da değerli olduğunu düşünmüyorum işte.

Ayrıca Mısır örneği çok güzelmiş. Taşınabilen kısımlar taşınsın, geri kalanı da gelecek için feda olsun yani..

Kişisel hakaret de yakışmıyor.

1- Ekonomik değerin tarihi değerden daha değerli olduğunu kim söylüyor?
2- Tarihi değeri sana göre değersiz olan şeyler, değersiz demek değildir.
3- Tarihi eserlerin yanı sıra ortada doğa problemleri de var.
4- Sanki bir baraj olmasa hepimiz ölcez bitcez gibi konuşuyorsun. Zaten nükleer santral yapılıyor. Bir tane yapıldıktan sonra devamı da gelir. Ve inanıyor musunuz yani Türkiye'nin enerjisiz kalıp mum ışığında oturacağına falan? Hiç olmadı 1 enerji alınıyorsa dışarıdan 1.5 alınır. Bu ülkede ne yapılırsa yapılsın dramatik bir şekilde ülkenin durumunu etkileyeceğini mi zannediyorsunuz?
Sosyal ağlarda paylaş

O nükleeri çevreciler kapattıracak zaten muhtemelen. Çok ağlıyorlar çok. Kontrol altında tutulabildiği sürece zararı olmayacak bir şey. Hemen çernobil olcakmış gibi yaklaşıyorlar olaya. E onu kapatırlarsa geriye baraj kalıyor. Enerjiyi niye dışardan alalım hasta mıyız enerjiyi dışarıdan alıyoruz?

Bundan 1000 sene sonraki uygarlıklar bizi Ayasofyayla hatırlayacaklar hasankeyfle değil. Arada bariz önem farkı var yani. Neyse. Sonuçta bizim dediklerimizin bir etkisi olmayacak. Devlete kalmış bir şey yapılıp yapılmayacağı.

Tarihi değer vs. ekonomik değer demişsin de bu ülkede 10 milyon insan açlık sınırında falan yaşıyorken zaten en önemli tarihi eserlerimiz korunuyorken antik bi kasabayı feda et de ekonomi gelişsin, insanların karınlarının doyması için bir şansları olsun. Tarih önemsizdir asla demem, tarih çok önemlidir ama gerçekçi olalım. Şu anda Türkiye'nin paraya ihtiyacı var, Türk halkının da ekonomik kalkınmaya
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...