Pluton Mesaj tarihi: Nisan 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2010 Selamlar şimdi bir üst kategori var birde bu kategoriye bağlı alt kategoriler var. Örnek; -> Sağlık --> Erkek sağlığı --> Kadın sağlığı --> Çocuk sağlısı -> Spor --> Basketbol --> Futbol --> Hentbol v.s gibi bunlar aynı tabloda tutuluyor. "sub" sütunda değer 0 ise üst kategori alt kategori ise sub'da üst kategorinin ID 'si yer alıyor. Şimdi ben öyle bir sql sorgusu yapmalıyım ki tek sql ile bunları yukardaki gibi yazdırabileyim. Düşündüm aradım taradım ama bulamadım. Yardımcı olur musunuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mightee Mesaj tarihi: Nisan 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2010 recursive fonksiyon yazman gerekiyor. bu fonksiyon kendini sürekli çağıracak. kategori / alt kategori diye gugıl amcaya sorarsan çok sonuç çıkacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Nisan 10, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2010 Bu arada php ile yapmaya çalışıyorum. Aradım zatende istediğim gibi bi sonuç yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darti Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Select altkat.KategoriAdi,ustkat.KategoriAdi from Kategoriler as ustkat right join Kategoriler as altkat on altkat.Sub = ustkat.sub Sql Sorgusu bu Aynı tablo ıcınde FK varsa ısım degıstırerek join yapabılıyorsun..PhP bılmıyorum o konuda bır yorum yapamıyacagım.. Tabi Sen bu kategorileri menude falan kullancaksın sanırım..Bu sql sorgusu tam saglıklı olarak ısıne yaramaz..Web bu kategorileri getirmek ıcın sınırsız agac yapısını kullanman lazım. protected void Page_Load(object sender, EventArgs e) { if (IsPostBack) return; MenuItem mi = new MenuItem(); mi.Text = ""; mi.Value = "Kategori"; Doldur(mi); Menu1.Items.Add(mi); Menu1.StaticDisplayLevels = 2; } private void Doldur(MenuItem mi) { SqlConnection cn = new SqlConnection("Data Source=.;Database=OrnekETicaret;Trusted_Connection=True"); SqlCommand cmd = new SqlCommand(); if (mi.Value == "Kategori" ) cmd.CommandText = "select * from Kategoriler where ParentID is NULL"; else { cmd.CommandText = "select * from Kategoriler where ParentID = @id"; cmd.Parameters.AddWithValue("@id", mi.Value); } cmd.Connection = cn; cn.Open(); SqlDataReader dr = cmd.ExecuteReader(); while (dr.Read()) { MenuItem altmi = new MenuItem(); altmi.Text = dr.GetString(1); altmi.Value = dr.GetInt32(0).ToString(); altmi.NavigateUrl = "~/Kategoriler.aspx?Id="+altmi.Value; Doldur(altmi); mi.ChildItems.Add(altmi); } dr.Close(); cn.Close(); } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 optimal bir tablo yapisi degil ama isini gormek icin outer join'le hepsini cekip, php'de looplayarak gosterebilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar