Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

5800 FW update

mightee

Öne çıkan mesajlar

bu saatte beynim basmıyor bir şeye de o yüzden eksiğim, hatam olursa affola;

kısaca:

product code değiştireceksin, google'dan bakıp v40 fw olan bir product code ile

gerekli programı, linkini, kısaca anlatımını pati'de n97 topic'inden bulmuştum ilk defa. hatta sonra 5800 topic'ine de linkini koymuştum.

son olarak da telefonunun eski product code'unu eski haline getireceksin.

zor veya garanti sakatlayan bir işlem değildir. Nemesis service suite denilen programı indirmen, googledan son fw update'inin hangi product code'lar için çıktığını bulman gerekiyor.

Yalnız deneyimim olmayan bir konu: ben bu işlemi yaptıktan sonra pati'den birileri artık o code'lara olmuyor falan demişti. Ona da dikkat et. Deneyerek bulursun.
Son olarak, ben OTA değil, bilgisayara bağlayarak update etmiştim; bir şey farkettireceğini çok sanmamakla birlikte söyleyeyim dedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Product code yine eski haline getirdikten sonra update çıkartılmamış bir product code ile son versiyonu kullanıyor gibi görünsen de garanti problemi olmayacaktır. Zaten serviste de oturup "aa bu product code'a bu versiyon çıkmamış" diye araştırma yapmayacaklardır. Garanti mevzuu gavur forumlarında da tartışılmaktaydı ama genel görüş bu yöntemin garantiyi etkilemediği yönündeydi. Kısacası yalnızca product code değiştirip update yapıp eski haline getirmekten bir şeycik olmaz.
Bu konuda über kıllık yapmaya çalışan bir nokia servisi olacağını da sanmıyorum. Laf eden olursa da dersin: "benim arızamın yaptığım işlem ile ne alakası var? Bu şekilde garantiyi geçersiz sayamazsınız" Ama laf edilmez yine de.
Sosyal ağlarda paylaş

Garantiye götürürsen zaten imei üzerinden aleti kontrol edecekler. Nereden aldığına, garantisinin olup olmadığına falan bakacaklar. Eski haline getirmesen de kimsenin ona bakacağını sanmam zaten. (en samimi hislerim ve nokia servisi deneyimlerim doğrultusunda bu tahminde bulunuyorum; içi boş temennilerden ibaret değil söylediğim)

Hayırlı olsun yeni fw
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...