Seceba Mesaj tarihi: Nisan 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2010 Linux'ta terminalden nasıl kablosuz internete bağlanabilirim ? Yabancı forumlarda baya dolandım onlarda tam bir sonuca ulaşamamışlar. Var mı bir bilen ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seceba Mesaj tarihi: Nisan 3, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2010 hallettim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
simit Mesaj tarihi: Nisan 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2010 nasıl oluyomuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seceba Mesaj tarihi: Nisan 3, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2010 WPA ağına bağlanma; 1. wpa_passphrase programı kullanılarak profil oluşturulur, ve bu oluşturulan profil /etc/wpa_supplicant.conf adresine kayıt edilir. Aşağıdaki komut ile bu iki işlem basitçe yapılabilir; Kod wpa_passphrase KABLOSUZ-İSMİ KABLOSUZ-ŞİFRESİ > /etc/wpa_supplicant.conf (Bu ve bunu takip eden örneklerde ayar dosyasının dosyasının /etc/wpa_supplicant.conf olarak kayıt edileceği varsayılmıştır) 2. wpa_supplicant ile kayıt ettiğimiz ayar dosyası gösterilerek bağlantı kurulur; Kod wpa_supplicant -c /etc/wpa_supplicant.conf -i wlan0 -D wext -B(Bu ve bunu takip eden örneklerde arayüz değişkeni olarak wlan0 gösterilmekte ) -c parametresi ayar dosyasının nerede tutulduğunu belirtmemizi sağlar. -i parametresi ağ arayüzünü belirtmemizi sağlar. -D parametresi wpa sürücüsünü belirtmemizi sağlar. -B parametresi ise programın arkaplanda çalışmasını sağlar. 3. DHCP ile ip adresleri otomatik olarak alınır; KOD dhcpcd wlan0 Bu kadar basit birşeyi 2 saat aradım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar