4Ever Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Ofiste bir çok kişinin bilgisayarı Imac olacak ama bir kaç arkadaşımızda pc kalacak. Bizimde ofis olarak tüm dosya alışverişimiz network üzerinden saglanıyor. Win7'de actıgım ortak paylaşım klasörünü aynı şekilde mac icimde kullanabilirmiyim. Network üzerinden. eger kullanmazsam buna benzer bize yardımı olacak program varmı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 mac leriniz 10.1 sonrasi ise microsoft SMB protokoluyle network ustunden file ve print share yapilabilir. aklima gelen 3 step var. birincisi mac pref den sharing sekmesinde listende file sharing olmali. buraya paylasilacak dosyalar verilecek. daha sonra dosyalari SMB kullanarak paylas diyeceksiniz. zaten apple FP vardir, bide SMB eklemen yeter. tickbox veya dropbox gelecek sendeki surume gore. ikinci step system pref den network ayarlarindan networke bagli arabirimde WINS protokolunde workgroup u microsoft agina esitlemen lazim. ucuncu step de windows makinelerde workgroup ve fileshare ayarlarini kapsiyor. o kismi biliyorsunuzdur artik normal win makinesi gibi yapiyoruz karsida mac yok gibi dusunerek. daha sonra tum makineler birbirini gorur hale gelmeli problemsiz. uyarayim, win7 de homegroup ve encrypted sharing yuzunden bu isler biraz sikintili, tek tek izin vermek gerekebiliyor. makineler yine gorunur ama paylasim sikintili olur. bunun icin paylasialn makinelerde user acip maclere o user ve pass lerle yetki vermeli. yoksa sharing patlar. veya tum sharing i open yaparsin ama guvenlik patlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 o kadar para harcamisken bir tane de network storage alin ya da ucuz bi makinayi network storage'a cevirin. zira vindoz vista ve 7 ile paylasim yapmak -yapmaya calismak- bu tip isler icindeki en gerzek en luzumsuz islerden biri. ne diye bu kadar zorlamislar bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 problem yasarsaniz ekstra firewall, os bilgileri , arada router varsa o, vb gibi detaylari yazman lazim. bu kadar detayla ancak bu kadar cevap verilebiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 di said: o kadar para harcamisken bir tane de network storage alin ya da ucuz bi makinayi network storage'a cevirin. zira vindoz vista ve 7 ile paylasim yapmak -yapmaya calismak- bu tip isler icindeki en gerzek en luzumsuz islerden biri. ne diye bu kadar zorlamislar bilmiyorum. ya aslen hakikaten kolay da, win7 ile yeni kavramlar getirdikleri icin filesharing adina kavrayip duzgun ayarlamak problem olabiliyor. hemde komik bi sekilde kendi ev networkumde smb uzerinden mac ve win7 arasi f transferim win to win den hizli. vista ise bambaska bi konu, kendi icerisinde dahi duzgun file transfer yapamayan bi os o . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Abi istemiyorum ben ben o gerzek sharing'i ? Kapatiyorum password protection'i falan yine de paylasim yapamiyorum dogru duzgun ? 3-5 yere izin verince kolay olabilir de az cok anlayan biri olaraktan beni bile kastirdi yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 network storage kullanmak prensipte daha iyi bir fikir. backup'i, recovery'si ve sharing'i cok daha kolay. hem monitoring de kolay olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 network storage var haklısınız onuda kullanabiliriz hatta süper fikir :) WD 750 GB var onunda driver bulmam gerekli galiba icimde bir sürü klasör var şifreli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 ben bosuna mi yazdim o kadar =[ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 ahahah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 KHaRoN said: ben bosuna mi yazdim o kadar = yok ofiste kimse mac bilmiyor yine bu tarz sorunlar olacak kafanı agrıtırız bol bol not aldım nickini :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar