Perspective Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 Elimde windows 2003 server var bu serverde iis, mssql, pop3 server ve smtp server kurulu, smtp sunucuda open relay kapalı olduğu halde "Çin" ve "Tayvan" ip leri durmadan sunucu üzerinden email göndermeye çalışıyor, ben bu çin iplerini topluca bloklamak istiyorum, herşeye karışmayan sadece verdiğim ip rangeleri arasında erişimi engelleyebileceğimiz bir firewall var mı ? (az önce birtane kurayım dedim restart istedi ne varsa engellemiş uzak masaüstü, iss vb., servere 5-6 km yol gidip oradan silmek zorunda kaldım) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 Onun yerine SMTP sunucuna bir content filtering implemente etsen de, guzel guzel Tayvan IP si, Cin IP si demeden, SPAM lerin hepsini sildirsen ? Daha mantikli olmaz mi ? Windows 2003 un kendi Firewall u o tur bir sey yapabilior olmasi lazim diye tahmin ediorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar