Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kişisel web site

mightee

Öne çıkan mesajlar

Programcının genel sorunlarından biri evet hayal edemediği tasarımı yapabilmesi buna katılıyorum bende yaşıyorum bu sorunu.

WP gibi hazır sistemleri kullanmak PROGRAMCI sıfatına uygun bulmuyorum. Evet onu bilmek lazım hakim olmak alt yapısına kafa yormak , fakat programcıyım diyip kişisel bir web sitesi açmak istiyorsak bunun orjinal ve bize ait olduğunu göstermeliyiz ki bu sıfatla doğacak saygınlığımız yer etsin.

İş verenler ne yaptın derler bu güne kadar nerde okudun demezler, ozamanda WP kullandım dersen geç onu 12 yaşındaki çocukta kullanıyo der adamsana.

Ama buyrun bu sistemleri ben yazdım alt yapısı benim kodlayabiliyorum dersen ozaman adam sana başka bir bakar , ( Saygın bakışı ) (tu)
Sosyal ağlarda paylaş

Vidar said:

fellik fellik açık aramak değil de işte güvenemem diyorum. open source bişi sonuçta komünitenin oluşturduğu bir yazılım.
ayrıca duyurulmayan açıklar da olabilir.
linux kernelinde bilinen açıkların peçleri de kısa sürede yayılır zaten. onları uygulamak zor bir iş değil.

Abi kasmayin allaskina. Kac kere kernel derlediniz tekrardan acik falan buldunuz da ? Vindoz icin zilyon tane update cikiyor. Ne kadar surede cikiyor, ne kadar surede update ediliyor hic takip ettiniz mi ? Olmasi gerekenden cok diyeyim direkt.

Bir acik bulunursa genelde 2 gun icinde patch cikarilir ve ondan da once acik listelere duser aninda.

Gider okursun, sorun neyse ona gore onlem alirsin.

Misal;

RoundCube'un bir surumundeki bir acik yuzunden uzaktan kod calistirmaya izin veriyordu. Aciklamasini okuduk baktik sebep olan 20 satirlik bir php dosyasindaki bir fonksiyon. Inceledik, dedik bundandir, kendi satirlarimizi ekledik duzeldi.

Sonra official patch geldi ona gectik.

Misal;

WP'in ismi lazim degil bir eklentisi xss saldirisina acik durumdaymis.

Gittik actik ilgili dosyalari, yazdik bi fonksiyon, temizledik gelen giden ne data varsa. Isini bilen adama 1 saat cok bile bu is icin.

Budur olay. Basiniza gelmeyen sey icin "killanirim, kullanamam" diyorsunuz da asil zor gelen kisim bu takip ve cozum kismi heralde.

Profesyonel olarak bu isin icindeyseniz boyle yurur bu is.

Ha, WP gibi bir yazilimi cikarmak icin kendi ozel framework'unuzu kullanip 2 gunde isi cikariyorsaniz o ayri tabi. Kolay gelsin. Lakin kodlarinin acik olmamasi kodladiginiz seyin guvenilir oldugunu gostermiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

mightee said:

bana göre birazda prestij meselesi. wp kullanmayıp kendin yazarsan kodları sana iş verecek insanlar yeterliliğini görebilirler.

Isini gorecek fonksiyonlari yazip ard arda dizmek yeterlilik gostergesi degil, sadece bu dilin syntax'ini bildiginin ve kullanabildiginin gostergesi olur.

Kendi urununden baskasini kullanamayan yazilimci olamaz. En basitinden "bir kere yazarim hep kullanirim desen bile" olmaz o is cunku kendi yazdiklarin da surekli degismek zorunda.

Prestij soyle oluyor bu arada;

Yeni bir ise giriyosun. Onune gayet titiz tasarlanmis bir framework koyup, bunu coz bundan sonra bununla calisacaksin diyorlar. Gidip 3 saat sonra "bu tamam, nedir ilk isim?" diyorsun.

Uc gunde koca bir sistemi kodlayip teslim etmekten cok daha etkili.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Kac kere kernel derlediniz tekrardan acik falan buldunuz da ?

böyle konuşuyosam cevabı tahmin etmen gerekir.
di said:

Bir acik bulunursa genelde 2 gun icinde patch cikarilir ve ondan da once acik listelere duser aninda.

Gider okursun, sorun neyse ona gore onlem alirsin.

Misal;

RoundCube'un bir surumundeki bir acik yuzunden uzaktan kod calistirmaya izin veriyordu. Aciklamasini okuduk baktik sebep olan 20 satirlik bir php dosyasindaki bir fonksiyon. Inceledik, dedik bundandir, kendi satirlarimizi ekledik duzeldi.

Sonra official patch geldi ona gectik.

tamam yapmak zor bişi deil derken aynen bunu kastediyorum.

di said:

Lakin kodlarinin acik olmamasi kodladiginiz seyin guvenilir oldugunu gostermiyor.

şöyle bişi var, çok kullanılan open source bi uygulamanın açıklarını ezberleyen büssürü adam varken dışarda benim yazdığım koddaki açıkları yeniden keşfetmesi gerekicek en azından. plüs kendi yazdığım koda daha fazla güveniyorum, daha güvenli olacağını düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşın kişisel web sitesi kavramında bakarsak ufak bir site yi kendi yazmasında sadece güzellik aranır başka bir sorun yok. WP kullanması anlamsız oluyo bana göre , 12 yaşındaki çocuk görünümü veriyor. Ama orjinal ufak bir yapı kodlarsa hoş olur.

Prestij dediğin ,

özgün bir projeye imzanı atarsın, kodlar tasarlar piyasada yer edinirsin ozaman prestij sahibi olursun.

yada var olan bir yapının en iyisini yaparsın harika yaparsın o alanda tahta oturursun yine prestij sahibi olursun.

kişisel web sitesi ile olmaz bu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...