SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Mart 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2010 Selamlar, Okulda hoca java projesi olarak bir kaç şey söyledi ve eğer regular expressionı seçip derlenip çalıştırılan bir kod yazabilirsek direk 100 vereceğini söyledi. ve bu dönem java 2 yi alıyorum. Yani java bilgim baya kısıtlı ama araştırıp öğrenmeye meraklıyım. Ne kadar kasar bu beni onu kestiremedim o yüzden size bir sorayım dedim. Hocanın istediği şey şuymuş. Bir text vericekmiş bize sonra (a+b).c.d* gibi bir ifade verip verdiği textin içinde bu regexin sağladığı kelimelerin satırını falan yazdırıcakmışız. Sizce bu işe kalkışmadan bıraksam mı yoksa kassam mı? Edit:typo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Mart 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2010 vardır muhtemelen kütüphanesi c#'ta en azından şu pozisyonda ık bık diye çekebiliyordun uyuşan pattern bulursan, aynısı vardır sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Mart 20, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2010 Java da regexten anlayan varsa yazabilir mi? Biraz yardıma ihtiyacım olacak gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
simit Mesaj tarihi: Mart 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2010 perl de baya kolay bu dedigin. Javada da cok uber zor olmaz sanirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Mart 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2010 asagıdaki örnek mesela her satırı atrı ayrı eşleşirse satırını yazıo.. artık tam olarak nası bişi gerekiosa modify edersin sen. match ve pattern in baya degisik kullanımı var cünkü. FileInputStream fis = null; DataInputStream in = null; BufferedReader br = null; try { String regex = "[0-9]*"; Pattern pattern = Pattern.compile(regex); fis = new FileInputStream("C:regexInputFile.txt"); in = new DataInputStream(fis); br = new BufferedReader(new InputStreamReader(in)); String line; int lineCount = 0; while ((line = br.readLine()) != null) { lineCount++; Matcher matcher = pattern.matcher(line); if (matcher.matches()) { System.out.println(line + "t at line " + lineCount); } } fis.close(); in.close(); br.close(); } catch (Exception ex) { ex.printStackTrace(); } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2010 IO disinda library kullanmadan guzelce yapilir, az once dedigim gibi kesin sec. Once bir Trie classi yazarsin (hatta librarysini bile kullanbilirsin, yazman cok daha guzel olur ama hatta ben yazarim bi tane istiyorsan, bayiliyorum ben trielere) sonra bu Trie'ye girilen kelimeleri yukleyip, regexe eslesenleri bastirirsin iste. (Asagidakini anlamak icin wikipedia'dan Trie entrysini okuyunuz eger Trie data structure ini bilmiyorsaniz) Mesela il.e girildi regex. root -> i pointeri -> l pointeri sonra l pointerinin gosterdigi node'dan cikan tum pointerlari takip et, eger bu pointerlarin gosterdigi node'un e pointerinin gosterdigi node'un degeri 1 ise, yani bu node'da bir kelime bitmisse, orada biten kelime regexe uyuyordur baya zevkli bence, sec derim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Mart 20, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2010 Tamamdır Penth aklımı çeldin. Biraz başını ağrıtabilirim bu konuyla ilgili ama kusura bakmazsın artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Mart 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2010 ha ben yanlıs anlamısım harelde. abi librarylerin koduna bak en basitinden. hem net hem de java da nası implemente edilmiş bak iste. bütün regex utilitylerini istemiyordur harelde, cok fazla var cünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 abi yalnız java2 dersi nedir? java dersinin olması ilgincime gitti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 Abi ders aslında OOP ama java da gösteriyorlar olay o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 Ceday said: ha ben yanlıs anlamısım harelde. abi librarylerin koduna bak en basitinden. hem net hem de java da nası implemente edilmiş bak iste. bütün regex utilitylerini istemiyordur harelde, cok fazla var cünkü. sanırım library kullanmadan yapmamı istiyor, yani öbür türlü kolay olurdu sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 tamam işte reflectorle .net librarylerina bakıp nasıl implemente edildigini görebilirsin. javanın sourceları acık zaten. onlara da bakman mümkün. cok komplike birseyler istemiyordur zaten hocan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 SpiderS_DangeR said: Abi ders aslında OOP ama java da gösteriyorlar olay o aalal hangi üni bu. Bizimde bu donem OOP dersi var ve java goruyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KahnX Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 oohf regulare ausdrücke. sınavda fullediğim kısımlar. sevdiğim bi konu olsa yardım etmek isterdim de işte >.> Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 Dark_Soul said: SpiderS_DangeR said: Abi ders aslında OOP ama java da gösteriyorlar olay o aalal hangi üni bu. Bizimde bu donem OOP dersi var ve java goruyoruz bahçeşehir üni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar