di Mesaj tarihi: Mart 20, 2010 Mesaj tarihi: Mart 20, 2010 Selam, Normal yemek masasi gibi ama daha ufak ozel olarak yaptirdigim, hic bir ozelligi bulunmayan bir masam var. Bilgisayar masasi olarak kullaniyorum. Lakin hakkatten ufak. Ev biraz sekilsiz oldugundan bir kuytu yeri doldursun diye yaptirmistik. Simdi yazici tarayici falan gelince kalabaliklasti isimi gormuyor. Diyorum ki bunun masanin ustune monte edebilecegim sekilde raf neyim yapayim. Lakin ilerde almayi dusundugum monitoru de asmak istiyorum. Boyle tahtalarla agir birsey yapmaktan baska ne secenegim var ? Cesitli celik konstruksiyonlar falan alip onlari birlestirme imkanim nedir ? Varsa boyle seyler nerde satilir fiyati nedir ? gibi sorularim var. Bilginiz varsa paylasmanizi rica ediyorum.
SNA1L Mesaj tarihi: Mart 20, 2010 Mesaj tarihi: Mart 20, 2010 koçtaştan alabilirsin istediğin malzemeleri çelik ray tarzı elemanlarla raf dolap ya da masa yapabilirsin mdf ile de ana aksamı yaptırırsın
di Mesaj tarihi: Mart 20, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 20, 2010 IKEA'da yok genelde bu tip seyler. Bir de gereksiz pahali. Bauhaus'da da adam akilli biseyler bulamadim son gittigimde. Belki vardir da ben bulamadim. Koctas'a bakayim. Daha once gordugunuz, kullandiginiz bir urun var mi peki link falan verebileceginiz ?
PATA Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 Çelikte olur alüminyumda olur koçtaş,bauhouse ikilisinde ihticacın olan malzemeleri bulabilirsin.ama ne kadar şık gözükür parlak parlak bilemeyeceğim
Churel Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 Ben tasarlarım istiyosan. Proje bedeli 3 bin € uygulama bin € ;) Neden hafif malzemeye ihtiyacın varki? Hafif ve taşıyıcı olarak kuvetli bişeylere ihtiyacın varsa çelik kutu profil den bişeyler olabilir. Yada ne biliyim böyle şık olsun artislik yapiyim gören kızların dibi düşsün gibi bişeyler diyosan plexiglass dan bişeyler yap bunun kesitinden ışıklandır olmadı gergi pvc sistemlere bak yok amorf bişiler olsun diyosan corian dan yaptır. Ama tabikide bunların hiçbirini yapamıycaksın muhtemelen git lamine suntadan yaptır üzerine lake boya şık durur. Dubelli vidayla as duvara. Vaktin varsa git ahşap işleriyle uğraşan küçük bi atölyede, biyerlerde yaptır. IKEA tarzı yapı marketlerden falan almaktansa %60 daha ucuza gelebilir.
Chemical Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 önce fotoğraf çekip, ben şöle istiyorum diye üstüne paintte çizmen lazım.
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 perlit.. lol corian dünya para. hem çok da bi faydası olmaz. kutu profilin metresinin ağırlığını al, masanın çevresi uzunluğu ile çarp. üstüne kırılmaz pleksi ağırlığını ekle. büyük ihtimalle ince ahşapla kafa kafaya gelir. az malzeme ahşap kullan daha iyi. raf falan gibi bişiyi masaya tutturacaksan ister istemez çelik kullanıcaksın. çünkü üstüne monitör falan gelicekmiş yanlış anlamadıysam.. çekmez o.. ayrıca hafif olmasının sebebi kaldırma falan ise tekerlek tak altların 50kg kapasiteli, 2si stoplu. halleder seni
Chemical Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 dikdörtgen çelik profil alıcaksın ufacık olanlarından, çerçeve yaptırıcaksın ortasından 1-2 tane paralel profil geçen, bi astar boya, üstüne de incesinden MDF, mdf'nin kenarları oluyorsa marangozda routerda yuvarlanacak, bi güzel boyanacak.
di Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 Churel said: Ben tasarlarım istiyosan. Proje bedeli 3 bin € uygulama bin € ;) Neden hafif malzemeye ihtiyacın varki? Hafif ve taşıyıcı olarak kuvetli bişeylere ihtiyacın varsa çelik kutu profil den bişeyler olabilir. Yada ne biliyim böyle şık olsun artislik yapiyim gören kızların dibi düşsün gibi bişeyler diyosan plexiglass dan bişeyler yap bunun kesitinden ışıklandır olmadı gergi pvc sistemlere bak yok amorf bişiler olsun diyosan corian dan yaptır. Ama tabikide bunların hiçbirini yapamıycaksın muhtemelen git lamine suntadan yaptır üzerine lake boya şık durur. Dubelli vidayla as duvara. Vaktin varsa git ahşap işleriyle uğraşan küçük bi atölyede, biyerlerde yaptır. IKEA tarzı yapı marketlerden falan almaktansa %60 daha ucuza gelebilir. Bu mesaji hic sevmedim.
di Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 Yapmak istedigim sey tel orgulere benziyor biraz. Daha dogrusu benzer bir yapi ariyorum. Soyle ki; Hafif ama saglam birsey olsun. Alip bunu duvara degil masanin ustune monte edeyim. Uzerine monitorler de dahil olmak uzere istedigim herseyi asayim. Is guc acisindan biraz yogun oldugumdan cizim yapamayacagim lakin ustune mdf falan yerlestirmek istemiyorum hic bir seyin. Bu arada elim az cok yatkindir bu islere. Bombos yasamis hoduklerden degilim. O sebeple tasarim ve uygulamaya tek kurus harcamayi dusunmuyorum. Sadece malzemeye para harcayacagim. Ha cok gerekirse bana tasarim yapacak kisiler de mevcut. En kotu ihtimalle onlara cizdirip, sonra calistiklari yerdeki stand yapan tiplere yaptiracagim ki bu en son care. O kadar bedavaci olmayayim ilk secenek olarak =P
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 aşağıya kadar inen, sağlam ayaklı, chem.in dediği gibi profillerden kurulu bi sisteme ihtiyacın olacak büyük ihtimalle.
Fistan Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 koca bir evi iç dış yaptım yaparım ama burda ne yapılmak istenildiğini bir türlü anlayamadım ben ki yardımcı olayım paintle falan bi çizsene
di Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 O profil dediginiz nedir abi iste onu soruyorum ? Var midir standart bir yapisi yoksa her seferinde ozel olarak mi kestirmek gerekir ? Gidip birilerine "dayi bana 30'luklardan 20 tane sar" diyebilecegim bir mekan mevcut mudur ?
di Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 Fistan said: koca bir evi iç dış yaptım yaparım ama burda ne yapılmak istenildiğini bir türlü anlayamadım ben ki yardımcı olayım paintle falan bi çizsene Okey, gonderiyorum az sonra.
fizban Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 bauhaus'tan kestirdim istediğim boyutlarda raf malzemesini. kaplattım etrafını istediğim şekille. gidip bir de altlık aldım l şeklinde, çaktım duvara ps3 ms3 herşey raflarda.
di Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 Hatunun kalemlerini asirdim, o yuzden pembe membe. Ses edip vurdurmayin kendinizi gece gece. Istedigim soyle bisey. O mavi tarama kismi bol delikli ama ustune monitor tutturmak icin zimbirti asabilecegim bir iskelet olarak dusunmeniz gerekiyor. Istedigim ise o iskeleti en makul sekilde nasil yapabilecegim. Duvara civi falan cakma taraftari degilim bu arada. Ev sahibim seker gibi adam zira. Hosuna gitmiyor, ben de yapmiyorum.
Chemical Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 önerim lcd ekranları tek tek duvara takmak olur ama delik istemiyon, telli, pratik malzemesini rahat bulabileceğin duvara da delik deldirtmeyecek bişey pek kolay değil, şöyle 3-4mm çapındaki çelik çubuklardan örülmüş bir kafes, bu kafesi gergin tutacak çelik profillerden oluşturulmuş büyük dikdörtken bir çerçeve, duvara delik delmemek için de yere kadar inip denge oluşturacak ayaklı bir yapıya ihtiyacın var. Ya da duvara 2 tane dübelli delik delip, yere kadar inen ve yere dayanan kalın bir MDF'i duvara yapıştırır gibi sabitliyip, lcdleri de mdf'nin üzerine monte etmek daha pratik
Chemical Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 masaya niye çelik tel bağlıyon ki masa zaten ayaklı değil mi? çelik tel ile kafesi taşıcam diyorsan o da zor
Chemical Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 böyle büyük delikli teller var, ama kaynaksız bunlar ayrılabilir birbirinden böyle panel çitler var, teller birbirine kaynaklı, böyle bişey alman lazım, punto kaynaklı tel ağ diye de geçiyormuş http://www.cobanoglu.net/products.php?islem=Det&ID=4 http://www.cobanoglu.net/products.php?islem=Det&ID=7 böyle bir yere gidicen, karaköyde ya da internetten bulup, mesela bu yer karşıda google'dan buldum direk orada dicen böyle kaynaklı, tel kalınlığı 4-5mm şu şu boyutta lazım. Sonra da dikdörtgen profil bişey yaptırıp, teli profile düzgün monte etmen lazım.
di Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 Hay yasa. Masa evdeki bi boslugu doldurmak icin ozel yapildi ve pek hafif degil. Ustune bir de yapildigi bosluga sikisinca sabit gibi bisey oldu. Destegi ayaklarinin ustune gelen herseyi tasir kisaca. Bunlara bakayim ben su isim bitince.
Fistan Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 onların kaynakları dayanıklı bişey değil bir iki sarsıntıda atabilir bir de duvarı niye delmiyosunuz anlamıyorum 3 liralık dolgu malzemesi sürer evden çıkarsınız ya da ev sahibi niye deldirmiyor merak ediyorum badana yapılırken tamiri çok basit bir olay çivi , vide deliği vs. benim çizimden anladıgım kadarıyla o alttaki masanın üstüne bir kat cıkıp ranza tarzı bir raf o rafın altına da monitör asabileceğin bişey istiyosun sonucta senin masan bilgisayar masası gibi bişi olacak yani. bence hiç gerek yok yapı malzemesidir, profildir falan duvara sabitlemeden, güzel bir malzemeden yapmadıktan sonra ya da yaptırmadıktan sonra derme çatma bişey olur gibime geliyor. yok ben illa o masayı bu şekilde değerlendiricem diyorsan koçtaşta şu malzemeye benzer raf ekipmanları var masaya alttan bunu sabitleyip arka tarafıda yine bu malzemeden ızgara şeklinde yaparsın en üste de bir raf kestirebilirsin mdf falan
Öne çıkan mesajlar