Dynun Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Her üniversite ayrı mı belirliyor? Mesela devlet üniversiteleri de devlet dairesi misali biri gitmeden , yer boşalmadan yeni okutman/yardoç doç falan almıyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 aynen öyle belirli sayıda kadroları var. onlar açılana kadar asistan olarak bekliyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 benim bildigim devlet uni icin hic belli olmuyor,yani yıllarca yar doc olmak icin bekleyen tanıdıgım var kadro acılmadıgından, onun dısında pek bilgim yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Hmm Peki ondan önceki asistanlık bürokrasisi nasıl işliyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 once bir bismillah deyip arastırma gorevlisi olarak giriyorsun,genel de bu sure icinde master veya doktora yapıyorsun,bu sure icinde yer acılmasını bekliyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Ya şu anda çevremden baya baskı var , notların çok iyi hocaların çok seviyor , okulda kal okulda kal okulda kal, hocalardan bikaçı da söyledi ilerde burada şansın büyük olur vs vs. Fakat devlet dairesi yani. gönül ister hocaların lafı gerçek olsun. Giden olmadıkça yıllarca beklerim o zaman? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 asistan olman şuradaki ilanlara bağlı: http://turkuaz.yok.gov.tr/AkademikDuyuru/ her okul kendi açıyor kadroyu. mesela asistanlıktan direk aynı okulda yar.doç. kalmana izin vermeyen okullar var (örnek boğaziçi - ve sanırım odtü). doçentlik ile yar.doç.luk arasındaki ilişki sadece kadro değil. bundan daha önemlisi makale çıkarman, doçentlik sınavını geçmen vs gerekiyor. yar.doç. olanların birçoğu yetersiz insanlar olduklarından doçent olamıyorlar, kadro ağlamalarına inanmayın siz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Yani kısacası , okullardaki kadrolara bel bağlamak akıl kârı değil di mi onu diyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 evet değil. ama okuldaki (bölümüne ayrılmış) araştırma görevlisi (asistan) kadrosuna bakarak, insanların ne kadar sürede gideceklerini vs anlayabilirsin. ona göre karar verebilirsin net bir şekilde. araştırma görevliliği atanma sürecinde genelde torpil işemiyor. keza puana göre sıralamak lazım; %55 ales, %15 not ort. %15 ing sınavı %15 mülakat gibi birşey olması lazım. öğretim görevlisi olarak atanmak dersen - zaten kafadan 7 yılın var o iş için çok şey değişir o sırada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Ben yönü ilaç sektörüne geri çevireyim teşekkür ederim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 okul kadroları çok sakat. Misal anadolu üniversitesi önceki rektör Fevzi Sürmeli kadro açtırıyordu ama Davut aydın açtırmadı böylede değişiyor sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Anadolu Üniversitesindeyim ben de. Yeni rektör başa geçince zaten tüm asistanlar direk çıkartıldılar. Kadroda olmayan ne kadar eleman varsa hepsi silip süpürüldü ya :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 su siyasi sacmalıklar yuzunden devlette calısmak hic istemiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 İşte abi olay o zaten. Kadrolaşmada eklenince üstüne birde zor yani devlet. Yanlışlıkla bir olayda adın geçer koyarlar kapının önüne. Anadolu üniversitesinde ise kadro bekleme bence. İmkansıza yakın yani torpilin olmadıkça. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 belli bazı seyleri aşmıp markalasmıs bolumler fakulteler var cekirdek kadrosu surekli aynı eksende olan bu gibi yerler pek kendi iclerinde pek siyaset mevzu gecmiyor,illa akademisyen olmak istiyorsan bi yurtdısında master yap derim once olmadı doktoranı burda verirsin o surede de araştırma yaparsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2010 Dynun said: Hmm Peki ondan önceki asistanlık bürokrasisi nasıl işliyo üniversite neden asistan gerektiği ile ilgili bilgi sunaraktan sayı verek yökten asistan kadrosu açılmasını istiyor. eğer yök onaylarsa kadro açılıyor. mesela boğaziçi fizikte bu sene 3-4 tane asistan geçici olarak yurtdışına gittiği için (1 seneliğine) birden baya bir kadro asistan kadrosu açıldı yoksa lablara girecek adam kalmayacaktı. standart bir memur ya da özel sektörde çalışan bir insana göre daha az çalıştığın doğru ama girme işi sancılı tabi sonuçta lisansta bayağı çalışmış olman gerekiyor. ben asistan olana kadar 3 tane fizik sınavına girdim :p yine tabi doç vs için de aynı durum geçerli. iyi bir yerde doçent olma şansın olsun istiyorsan iyi bir yerde doktora yapman lazım ilk şart olarak o da 4 sene boyunca doktorada hayvan gibi çalışmak demek. ama yine üniversitede doç vs olduğun zaman standart bir memura göre daha az çalışıyorsun. ve en büyük artısı hobini yapıyorsun iş için gibi bir durum söz konusu :p tabi bölümünü benim sevdiğim kadar seviyorsan hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Mart 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2010 Özel üniversitelerde doktora yapılınca bir maaş veriliyor mu ? Verilen maaş miktarı var ise bilgisi olan var mı? Alan : Mühendislik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2010 özel üniversiteler doktora öğrencilerine kendileri maaş veriyorlar bu da okuldan okula değişiyor. tahminim bir buçuk milyar iki milyar arası. bir de okulun lojmanlarında kalmak istersen makul bir maaş indirime karşı (200-300 milyon) genelde lojmanda yer veriyorlar. lojman dediğim yurt ama özel okulların yurtları genelde lojman gibi. onun için gireceğin okulların sitesine bakman lazım yazar. ha bir de özel sigortan oluyor devletten sigorlatı olmuyorsun özel okula girdiğin zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Churel Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 Master yaparken araştırma görevlisi olma şansımız varmı? Birde bu araştırma görevlilerinin durumu nedir şuan yani tahmini olarak bildiğim kadarıyla 1.400 TL civarında alıyorlar ? Artık araştırma görevlileri için sigorta yapılmadığına dair söylentiler var bölüm sekreteri söylemişti ayak üstü konuştuğumuzda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 master yaparken araştırma görevlisi olma şansın var. Hatta bitirip yükseği araştırma görevlisi olma şansın daha düşük diye biliyorum çoğu üniversite kuralına göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mart 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2010 bu arada maramra üniversitesi ile igili bir durum aktarayım enstütüelrden birinde kadro açılmıştı proflardan birine tavsiye mektubu almaya gitiğimde "o pozisyonun sahibi varmıymış sordun mu?" dedi hani bu biraz maramra içinde asistan olmanın durumunu açıklar :P ha ben akademi kakriyer isteğini şimdilik kaybettim o ayrı ehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar