Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Üniversitelerin öğretim üyesi alım periyodu nedir?

Dynun

Öne çıkan mesajlar

Ya şu anda çevremden baya baskı var , notların çok iyi hocaların çok seviyor , okulda kal okulda kal okulda kal, hocalardan bikaçı da söyledi ilerde burada şansın büyük olur vs vs.

Fakat devlet dairesi yani. gönül ister hocaların lafı gerçek olsun.

Giden olmadıkça yıllarca beklerim o zaman?
Sosyal ağlarda paylaş

asistan olman şuradaki ilanlara bağlı: http://turkuaz.yok.gov.tr/AkademikDuyuru/

her okul kendi açıyor kadroyu. mesela asistanlıktan direk aynı okulda yar.doç. kalmana izin vermeyen okullar var (örnek boğaziçi - ve sanırım odtü). doçentlik ile yar.doç.luk arasındaki ilişki sadece kadro değil. bundan daha önemlisi makale çıkarman, doçentlik sınavını geçmen vs gerekiyor. yar.doç. olanların birçoğu yetersiz insanlar olduklarından doçent olamıyorlar, kadro ağlamalarına inanmayın siz.
Sosyal ağlarda paylaş

evet değil. ama okuldaki (bölümüne ayrılmış) araştırma görevlisi (asistan) kadrosuna bakarak, insanların ne kadar sürede gideceklerini vs anlayabilirsin. ona göre karar verebilirsin net bir şekilde.

araştırma görevliliği atanma sürecinde genelde torpil işemiyor. keza puana göre sıralamak lazım; %55 ales, %15 not ort. %15 ing sınavı %15 mülakat gibi birşey olması lazım.

öğretim görevlisi olarak atanmak dersen - zaten kafadan 7 yılın var o iş için çok şey değişir o sırada.
Sosyal ağlarda paylaş

Dynun said:

Hmm

Peki ondan önceki asistanlık bürokrasisi nasıl işliyo

üniversite neden asistan gerektiği ile ilgili bilgi sunaraktan sayı verek yökten asistan kadrosu açılmasını istiyor. eğer yök onaylarsa kadro açılıyor. mesela boğaziçi fizikte bu sene 3-4 tane asistan geçici olarak yurtdışına gittiği için (1 seneliğine) birden baya bir kadro asistan kadrosu açıldı yoksa lablara girecek adam kalmayacaktı.

standart bir memur ya da özel sektörde çalışan bir insana göre daha az çalıştığın doğru ama girme işi sancılı tabi sonuçta lisansta bayağı çalışmış olman gerekiyor. ben asistan olana kadar 3 tane fizik sınavına girdim :p

yine tabi doç vs için de aynı durum geçerli. iyi bir yerde doçent olma şansın olsun istiyorsan iyi bir yerde doktora yapman lazım ilk şart olarak o da 4 sene boyunca doktorada hayvan gibi çalışmak demek. ama yine üniversitede doç vs olduğun zaman standart bir memura göre daha az çalışıyorsun. ve en büyük artısı hobini yapıyorsun iş için gibi bir durum söz konusu :p tabi bölümünü benim sevdiğim kadar seviyorsan hehe
Sosyal ağlarda paylaş

özel üniversiteler doktora öğrencilerine kendileri maaş veriyorlar bu da okuldan okula değişiyor. tahminim bir buçuk milyar iki milyar arası. bir de okulun lojmanlarında kalmak istersen makul bir maaş indirime karşı (200-300 milyon) genelde lojmanda yer veriyorlar. lojman dediğim yurt ama özel okulların yurtları genelde lojman gibi. onun için gireceğin okulların sitesine bakman lazım yazar. ha bir de özel sigortan oluyor devletten sigorlatı olmuyorsun özel okula girdiğin zaman.
Sosyal ağlarda paylaş

Master yaparken araştırma görevlisi olma şansımız varmı? Birde bu araştırma görevlilerinin durumu nedir şuan yani tahmini olarak bildiğim kadarıyla 1.400 TL civarında alıyorlar ? Artık araştırma görevlileri için sigorta yapılmadığına dair söylentiler var bölüm sekreteri söylemişti ayak üstü konuştuğumuzda.
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada maramra üniversitesi ile igili bir durum aktarayım

enstütüelrden birinde kadro açılmıştı proflardan birine tavsiye mektubu almaya gitiğimde "o pozisyonun sahibi varmıymış sordun mu?" dedi hani bu biraz maramra içinde asistan olmanın durumunu açıklar :P

ha ben akademi kakriyer isteğini şimdilik kaybettim o ayrı ehe
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...