Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

asus f3jp (4 gb ramli) ile laptop takası

Fly

Öne çıkan mesajlar

çok kullandığınız, lakin ne atılacak kadar kötü olmayan, ne de mantıklı bir fiyata alıcı bulamayacağınız bir laptopunuz varsa bendeki f3jp ile değiştirmek isterim, şöyle izah edeyim derdimi :

konfigürasyon kabaca şöyle :

core2duo T7200 (2ghz, 4m l2 cache)
256 mb ati radeon mobility x1700
4 gb ram, lakin anakart yüzünden 3 gb limitine takılıyor, 2.85 civarını kullanılabiliyor (biosta gözüken, 64 bit sistem kursanız da işlemez)
160 gb hd lakin sorunlu sanırım, tıkrıtıtktk diye sesler geliyor çok spesifik yerlerinde işlem yaparken *
vista vardı ama linux kurdum toptan silip, yok windows mindovs
2-3 saat dayanıyor pili max parlaklık, wireless açık, program yaz derle, müzik dinle nette gezin vb işlemler yaparken

* : bakmadım ama değiştirilebiliyorsa ve alacak olan çıkarsa değiştirir öyle yollarım

takas etmek istediğim şey ise ekran kartı ya yine hd2xxx gibi, atinin x1000 serisinin üst neslinden ya da nvidianın 8-9000 serisi veya üstünde olup az çok aynı performansı veren bir karta sahip olan, kalan özellikleri aynı (ne bileyim c2d 1.8 ghz 4m cache de olur mesela ama daha aşağısı olmasa iyi olru) bir laptop. ekran kartının dediğim kritere uyması istediğim ilk şey yoksa benim için bir anlamı kalmıyor.

alette hd sorunu hariç gördüğüm kadarıyla aynı modellerde sık olan kasanın kenarının çatlama olayı (bilgisayara bir etkisi yok), tığğğığığığığı diye fanın arada bir heyecanlanması durumu var.neredeyse 2.5 yıldır günün üçte birinde kullandığım için etiketleri falan atmış durumda, kasa da pek iç açıcı gözükmüyor :p

lakin makina gayet performanslı linux üzerinde, ekran kartının driverlarıyla ilgili sabrımın tükenişi sebebiyle (linuxta oyun dışı etkinlikler için yeterli ama, amacım farklı benim) şansımı deneyeyim dedim yoksa özellikle oyun harici aktiviteler için 2-3 yıl daha idare edecek türden, başka sorun çıkartmadı bana hiç.

şimdi takas dedim ama fiyata göre direk satabilirim/alabilirim lakin internetteki 2.el laptop fiyatları saçma durumlarda o yüzden takas daha rahat olur diye düşündüm.

ilgisini çekip sorusu olan olursa cevaplamaya çalışrım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...