Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

100 ODTÜ, 57 Hacettepe öğrencisi gözaltına alındı.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Horizon said:

Protesto olsun diye bundan sonra onun bunun, önüme gelen herkesin arabasını sprey boya ile boyayacağım. Ne olmuş ki sadece boya :).

Arabanızın yanına sabah gittiğinizde üstünde özgün bir çalışma görüyorsunuz düşünsenize hehe.

aynı şey mi yarragın kafası,o otobuslerin degerini vatandaş bilinci olan o cocuklar herkesten daha fazla biliyor illa konuyu saptırmak istiyorsan çek suraya gotunun resmini koy daha basarılı olursun,ha simdi trollemekten bıkmadın yıllardır su forumu ben banlanacam ona yanıyorum amukyan seni
Mesaj tarihi:
Cuce said:

yalnzı önce kazanıp sonra sacarak olmuyo, önce sacıyosunki sonra almanya kadar kazanabilesin.

o ülkelere günümüzde yunanistan deniyor işte.
Mesaj tarihi:
hayır efendim ona para saçma denmez nakş kalkınma politikası denir keynesyen bir görüştür ki birinci dünya savaşı sonrası almanyasında uygulanmıştır. (ki durumu bin beterdi çok ağır şartlar altında hem osmanlı hem almanya ya barış antlaşmazı ğimszalatmıştı galip dvletler ki bu etkinin tepkisi olarak almanyanın çok feci geri geleceğini ve anlaşma maddelerinin ağırlığını eleştirmişti j.m.keynes)

uygulamada maksat hem geleceğe yatırım yapmak hem iç piyasayı hareketlendirmektir çünkü insan kazanmazsa ahrcamaz harcamazsa kaynak oluışmaz kaynak oluşmazsa yatırım olmaz (bkz: kalkınma iktisadı, sermaye birikimi)

hitler otobanlar yaptırtarak bugünkü almanyanın lojistik temelini attyı resmen ve o yatırımın geri dönüşü oldu yunanistan yatrım yapmadı osmanlınn son dönemindeki gibi har vurup harman savurdu (osmanlının son dönemindeki gereksiz harcamalara örnek olarak dolma bahçe sarayı gösterileiblir)

şimdi burada kaynağı kullanmak değil etkin kullanmak önemli.. sen alıp kparaları "al sana 5 al sana 10" diye dağıtırsan olmaz.. daha büyük yollar yap ulaşım ağını geliştir, katma değeri yüksek sektörlere kaynak aktar (mesela don gömlek satarak olmaz bu işler)

sadece okullardaki eğitimle bitmiyort bu kaynak dağıtımında klit noktada duraninsanların insiyatifleri büyük rol oynuyor

hani madem atacaksın bari yunanistanla türkiyeyi bir tutma çünkü yunanistanda sözlük anlamında "hiçbirşey" yok.. en fabriak ne ha bir tek AB merkez bankasının 3 darpjhanesinden biri yunanistanda.. para bastırıyorlar işte "sen de al şunu yap bari" diyorlar.. yunanlılar en kolayı turizm gleiri diye diktiler otelleri kurdular plajları ama dünya da bir kri olunca topu attılar.. başka gliriyok heriflerin

hani atın da bari usturupşlu atın lan ayıp ekomoi bilen, takip eden insanlarız
Mesaj tarihi:
bu arada ben toplu taşımacılık kazık gibi fiyatlarla yapılsın demiyorum; olabilecek en düşük fiyatta olsun tabii.

benim itirazım bu tip eylemlere, bu eylemleri yapanların "sebep haklıysa, eylem de haklıdır" zihniyetine.

kimsiniz lan siz kamu malını alı koyuyorsun, daaayt.

belediye otobüsüyle keynesyen politikanın ne alakası var babacum?
Mesaj tarihi:
bir alakası yokda işte zihniyet farkına fln girdim ettim.. ulan ben buraya nereden girdim? hepsi senin suçun!

bu arada orada olan şey alı koymak değil gibi gözüküyor hani tepki olsun diye kart basmadan girmiş öğrenciler otobüs şoförü de "para vermiyorsanız gitmem" demiş

hani seferi aksatacak bir durum yok sadece tepki olarak kullandıkları hizmete para vermem istememişer

ben mi yanlış anladım?
Mesaj tarihi:
bir de sebep haklıysa eylem de haklıdır AMA elem insan gibi yapılırsa

kürk kullanımını protesto etmek için;

-üstünü başını kırmızıya boyayıp çıplak yere uzanmak bir eylemdir

-gidip küğrk çiftliğini basıp kürkçüyü dövmek vandallıktır

hani işin rengi eylemin şekliyle değişir
bazen üslubu ve hareketleri yüzünden haklıyken haksız duruma düşer ya insan.. işte öyle bir şey.. işte öyle bir şey

hani eylemler taksimde olurken
çevikkuvvet cobu yer ya insan
hani biber gazına rağmen
işte öyle bir şey
işte öyle bir şey
Mesaj tarihi:
sevgili paticiklerim, http://en.wikipedia.org/wiki/Strawman adresini bir okumaniz gerektigini dusunuyorum.

birisi cikip da "lan otobuslere niye zarar veriyorsunuz peki?" diyorsa "melih gokcek super bir adamdir, cok severiz" ya da "polis cok hakli, daha cok dovselerdi" demiyor. aradaki farkli az anlayin, okuduklariniz beyninize ulassin pls.
Mesaj tarihi:
Werewolf said:

strawmanden şikayet ederken strawman yapmak nasıl bi başarı sdfsdfgs

hanimis yavrucuum? goster duzeltelim

boyle "aaaaa ne dediiiii" ilkokul muhabbetleriyle yurumez bu tartisma omerwolfum benim.
Mesaj tarihi:
Mum_Chamber said:

sevgili paticiklerim, http://en.wikipedia.org/wiki/Strawman adresini bir okumaniz gerektigini dusunuyorum.

birisi cikip da "lan otobuslere niye zarar veriyorsunuz peki?" diyorsa "melih gokcek super bir adamdir, cok severiz" ya da "polis cok hakli, daha cok dovselerdi" demiyor. aradaki farkli az anlayin, okuduklariniz beyninize ulassin pls.

6 sayfa boyunca kimse kimseyi melih yandaşçılığıyla suçlamamışken ortada böyle bir iddia varmış gibi davranman da strawman oluyo aga
Mesaj tarihi:
bir eylemin kanla bastırılması da mevcut güvenlik yönetiminin tutmundan ötürüdür

ama bu "insanca tpki vermeyin" anlamına gelmiyor

fransada araba yakan cezayirliler ne kadar gelişmiş bir medeniyetten geldiklerini gösterdi mesela
Mesaj tarihi:
BabacumMostors said:

olay ortaya bir tepki koymakta ve bazı insanlara "bakın biz bundan memenun değiliz" diyebilmek..

biri susuyorsa olan şeylere gıkını çıkartmıyorsa sorun daha çok büyür

hani bunu açıklamam mı lazım?

bu yeterli olmuyor, sorun burada zaten
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...