SeaGle Mesaj tarihi: Mart 6, 2010 Mesaj tarihi: Mart 6, 2010 Selam dayıçolar, Abimin çalıştığı yerin ağ ile ilgili ufak bi sorunu var. Ağ konusunda pek de deneyimli olmadığımdan size sorayım dedim. Şimdi, aktif 4-5 bilgisayar var, bu bilgisayarların biri hariç hepsi ortak ağdaki dökümanları görebiliyor. Fakat bi bilgisayar bazen o ortak alana girebiliyor, bazen giremiyor. Misal 7-8 gündür girebiliyormuş, bu sabah giremiyor tekrar. Bakındım falan anlayamadım birşey, çakışma falan mı oluyor diyorum ama, her gün hepsi açılıyor bilgisayarların, öyle olsa sürekli girmemezlik yapmaz mı. Bu arada bilgisayarlardan 2 tanesi xp, diğerleri vista, girmeyen bilgisayar da vista. Naapmam lazım Ha bu arada, tüm bilgisayarlar aynı modem üzerinden internete girebiliyor sorunsuz olarak, sadece ağda sorunu var bilgisayarlardan birinin.
Admin Virus Mesaj tarihi: Mart 6, 2010 Admin Mesaj tarihi: Mart 6, 2010 Otomatik ip atamayı kapat, hepsine tek tek manuel bir ip verin. Ağda dosyalar gözükmediğinde vermiş olduğun iplere ping çek, ping sorunsuzsa ipden bağlanmayı dene.Görmeyen bilgisayarların ethernet kartlarına diagnose/repair muhabbetini dene, huba bağlan ve durum sayfasından error varmı kontrol et.
vaperon Mesaj tarihi: Mart 6, 2010 Mesaj tarihi: Mart 6, 2010 Başlat, çalıştır, services.msc 'den Workstation servisi durmuşsa aktif hale getir. Halen çalışıyorsa servisi restart et. Düzelmezse ağ konfigurasyonuna bakman lazım. Hepsinin aynı ağ içinde yani diğer bilgisayarlar 192.168.1.X ip ve 255.255.255.0 alt ağ maskesindeyse hata veren bilgisayarın da aynı ip bloğunda olduğundan emin ol. Mesela 192.168.1.200 ip be 255.255.255.0 alt ağ maskesi verebilirsin.
Öne çıkan mesajlar