Polan Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 merhaba arkadaşlar.. şimdi anlayacağınız üzere hukuk eğitimi almaktayım ve burada da alanlar vardır tahminimce. Sonuçta genç bir kitle, master yapanlar dahi olabilir... Şimdi, arkadaşlarımın birçoğu hakim ve savcılık deneyecek. Avukat olmak isteyenler ise epey az. Master düşünen de tanıdığım kişi yok. Ancak, ben nedense lise yıllarından beri yurtdışında yaşama amacı içerisindeyim, en azından birkaç sene. Neyse ailemde karşı gelmiyor. İngilizcemde fena değil ancak yine de yurtdışında bir sene civarı kursa gitmek istiyorum, acelem yok anlayacağınız. Master konusunda da ticaret hukuku ve deniz hukuku en çok duyduğum iki alan. Duyduğum ülkelerin başında da İngiltere geliyor fakat fiyatlarını da duydum ve burs şansım da olmadığı için direkmen vazgeçtim. Bunun haricinde Norveç, İsveç'te master yapmanın ucuz olduğunu duydum. Bir de Viyana Üniversitesi için olumlu yorumlar aldım... Fakat öyle detaylı bir araştırmam olmadı. Bu sebeple de önce nerelere bakmayalım ne yapmalıyım bunu öğrenmek istiyorum, sizden istediğim şey sadece verebileceğiniz ufak ta olsa bilgiler, internet adresleri ya da bir yakınınız varsa hukuk masterı yapmış, onun düşünceleri vs. Teşekkürler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 ingiliz hukuku common law tabi ama deniz hukukçusu bildiğim kadarıyla sadece türkiyede çok yok. eğer deniz hukukuyla türkiyede uğraşmayı düşünüyorsan masterını da türkiyenin en çok deniz ticaretinde bulunduğu ülkelerden birinde yapmanı tavsiye ederim. her zaman o ülkelerle iş yapan firmalar nezdinde avantajın olur bak çocuk oraları da biliyor baabında. bildiğim kadarıyla rusya ingiltere amerika veya çin işine yarayabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 ukraynanın da gideri var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Polan Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Anladım ancak deniz hukukunun türkiye'nin en çok ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olduğunu duydum. hatta epey para olduğunu da duydum. Yakın zamanda bir avukatla da görüşeceğim. İyice bilgi alacağım. Bu konu hakkında bilgisi olanlar yorumlarını da esirgemesinler.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Teddy Mesaj tarihi: Mart 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2010 Aradigin adres www.llm-guide.com. Siteye fena kitleniyorsun simdiden uyarayim. Deniz ve sigorta hukukunun kalbi İngilteredir. Türkiyede yeterince deniz hukukçusu var ve deli para kazaniyorlar. Bu alana yonelmek istiyorsan bu işi adam gibi yapan birkac burodan birine girmen lazim. Yurtdisina gidip masterimi yaparim sonra beni zaten alirlar dersen buyuk ihtmal patlarsin, orda calisanlar zaten uber inglizce bilip yurtdisnda iyi okullarda mastereni yapmis ve tanidigi olan insanlar. Sadece Ingiltere ve Amerikadaki llm programlarini bildigim icin diger ulkeler hakkinda pek bir fikrim yok ama sunu soylebilirim Amerikada cok boktan bir okulda llm yapsan bile burda rahat rahat guzel bir is bulursun. Bunun nedeni yabanci muvekkilerle corporate ve commercial law alaninda calisanlarin sende aradigi en onemli ozellik cok iyi derecede Ingilizce bilmen. Hatta soyle diyeyim, bize basvuru icin toefldan 100 al sonra alirsan gelip bizim inglizce sinavimiza gireceksin diyenler var. =) O sebepler bu alanda calismak istiyorsan ingilizcem fena degille olmaz , cok iyi olmasi lazim. Okulu bitirir bitirmez hemen llm yapacaksin ya da tek llm yapacaksin diye bir kural yok. Yurtdisina cikip dilini gelistirirsin, gelirsin burada bir kac sene calisir para biriktirsin, llm yapmak istedigin alani belirlersin, sonra gidip yaparsin. Benim de lisansta son senem, yuksek lisanstan da 2 tane ders aliyorum. Gelecek sene avukatlik stajini yaparken yuksek lisansa devam edip 1.5 senede falan bitirip sonra uzmanlasmak istedigim alanda Amerikada tekrar llm yapmayi dusunuyorum. Bu da baska bir secenek. =) p.s: bunlarin hepsi cevreden duyumlarim, kendi arastirmalarim, oyle cikmazsa sorumluluk kabul etmiyorum. Sormak istedigin sey olursa o.m atabilirsin. Kolay gelsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Polan Mesaj tarihi: Mart 5, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2010 bende zaten önce yurtdışına gidip orada yaşayacağım 1 sene civarı, sonra master düşünüyorum. ama abd'deki hukuk sistemi bizimkine uymadığı için sorunlar çıkıyor falan diye duydum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 ingiltere hakkinda bilgi verebilirim, birazda amerikadaki hukuk egitimi hakkindada. evet maritime law iyidir, ama zor bir ders, ingiltere basi cekiyor su anda, zaten derste sana amerikadada bu yasanin karsiligi su diye gosterirler. Fakat burda anayasa hukuku yok, cok zorlanirsin sisteme alisana kadar master sirasinda olacak is degil. Tabiiki maritime da ogretilen cogu dokuman uluslar arasi antlasmalar, ama adam sana burda ingiliz maritime law ogretecegi icin, ingiliz davalarini okuyacaksin, case law sistemini bilmiyorsan olmaz. Uyarmak istedigim bir diger husus, amerikada sikko bi yerde master yap TR de muvekkil doldurursun diye birsey yok. istanbulda harvard mezunu hukukcuda var, bir suru yabanci menseili hukuk burosuda (white&case vs vs). Hukuk icin master yapan cok nadir, cunku ingilterede post grad hukuk chamberlari var(hukuk okulumu desem artik ne desem) buraya gidiyorsun solicitor yada barrister seciyorsun ona gore farkli okullari var ve final sinavini gecincede baroya kaydoluyorsun, o yuzden genelde akedemisyenler master yapiyor hukukta. Birde ingilterenin sistemi usa ye gore cok daha zor, ogrenciye cok cok is dusuyor, usa de kasikla agzina veriyorlar bilgiyi. birde uk ile usa deki hukuk sistemi aynidir, eger usa de sistem farkli diye gitmek istemiyorsan ayni sistem uk dede var. Turkiyeden hukuk icin mastera gideceksen sana tavsiyem isvicre ve fransadir, fransada okullarda beles, ve turk hukukuyla cok benzer, rahat edersin. yurt disinda is imkagani dusunuyorsan hukuk icin ozellikle, burada bir uniden hukuk diploman olmasi lazim ve baro egitimini ve sinavini halletmis olman lazim. Birde cogu firma hukuk siralamasinda ilk 8 de olan unilerin ogrencilerini aliyor, digerlerini pek iplemiyor, bunlarada hep dikkat etmen gerekli, yoksa zamanini ve parani yanlis yonde harcamis olursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Estel_Anorien said: ingiliz hukuku common law tabi ama deniz hukukçusu bildiğim kadarıyla sadece türkiyede çok yok. eğer deniz hukukuyla türkiyede uğraşmayı düşünüyorsan masterını da türkiyenin en çok deniz ticaretinde bulunduğu ülkelerden birinde yapmanı tavsiye ederim. her zaman o ülkelerle iş yapan firmalar nezdinde avantajın olur bak çocuk oraları da biliyor baabında. bildiğim kadarıyla rusya ingiltere amerika veya çin işine yarayabilir. yok estel, denizcilik hukukunda hep uluslar arasi anlatmalar var york-antwerp towcon vs vs, ve ulkeler bunlari imzaliyor, yani ticaret yaptigin ulkede egitimini gormen gerekmiyor, sana butun antlasmalari ogretiyorlar, sadece arastirip o ulke hangi antlasmalari onaylamis ona bakman lazim, daha sonrada ic hukukunda mahkemeleri bu konuda nasil karar almis vs, ama cok farkli birsey cunku maritime da davayi deisik yerlerde acma firsatin var illa problemin oldugu yerde acmak zorunda deilsin. birde denizcilik hukukunun konusu deniz ticareti degil, o kontrat hukukuna giriyor genelde, daha cok deniz kazalar petrol sizintisi, salvage, sigorta sinirlamasi filan, ben ticaret okucam diye girip pisman olabilirsiniz:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Polan Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 yorumlar için teşekkür ederim, benim master için henüz önümde 2-3 sene var. o yüzden yavaş yavaş böyle böyle bilgi topluyorum isviçre ve fransa'yı araştıracağım. yalnız benim amacım akademik kariyer değil, sadece daha vasıflı, iyi dil bilen bir avukat olmak istiyorum. Yoksa yanlış mı yapıyorum? Çünkü, etrafımdaki herkes hakimlik kasıyor, avukatlık düşünen de master düşünmüyor. benim sadece master yapmamın bana türkiye'de iş bulmamda artısı olmaz mı iş bulmamda ve iyi miktarda tabi gelecekte para kazanmam da? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar