sigisMoNd Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 selamlar, yeni laptop aldigimda amacim windows 7nin yanina ubuntu kurmakti ama olmadi. ubuntuyu kurarken partition kisminda normalde 3 secenek cikmasi gerekirken bende sadece 2. ve 3. secenek cikti(komple ubuntu kurmak ya da manuel olarak). manuel olarak deniyince de 2ye bolunmus harddiskimin bos olan parcasina unusual demesi yuzunden /swap /boot falan gibi alanlari olusturamadim. windowstan formatini degistirdim. fat yaptim. tekrar ntfs yi denedim ama yine de unusual gozuktu o parca. ardindan 8.10u ve hatta 8.04u kurmaya calistim. onlarda da degisen bir sey olmadi. wubi denedim. 9.10 kurulmadi. 8.10 kuruldu ama boot ekrani gelmedi kullanamadim hic. aslinda wubi istemiyordum. baska care olmayinca denemistim. windows 7den vazgectim simdi. ubuntu kurayim dedim. simdi de cdyi takip reboot ettikten sonra gelen yukleme ekraninda install ubuntu yu secip enter a tikladigimda ekran donuyor. yukleme adimlarina gecemiyorum. yukleme cdsi daha onceden calisan ubuntu cdim. bozuldugunu sanmiyorum. kutusunda duruyordu. sorun ne olabilir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis? Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 CD rom ve ya CD bozulmuştur.Aslında aynısı benim başıma gelmişti, linux mint helena yuklerken. calışan cd calışmamaya başladı.CD rom lensini de temizledim,olmadı.tekrardan ISO cekip ,x4 hızda yazdırıp , CD romun da lensini dikkatlice yine temizleyince,hic sorunsuz kuruldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis? Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Aslında Linux Mint Helena yı tavsiye ederim.Baya iyi olmuş.Ubuntu 9.10 based oldugundan ubunta da calısan her şey onda da çalışıyor.artıları da var.benim cok hoşuma gitti. benim 4 senelik dell 1501 inspiron laptopa yukledim,makina canlandı valla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sigisMoNd Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 baska cdye yazdim tekrar. calisti bu kez. ilginctir kutusunda duruyordu nasil bozuldu cd anlamadim. son kez yuklemeden once harddiskin ubuntu kurarken unusable gorunmesine bir care var mi diye soriyim o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis? Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 unusual mı unusable mi gozukuyor ? . yukarıda unusual yazmışsın ondan sordum.ee o hardiskte o kısmın dosya sistemi ne ? silip tekrardan bolum yaratmayı denedin mi oraya ? , onlarda olmiyorsa aklıma gelen tek sey Bad sector.veya ubuntu kafasına gore takılıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sigisMoNd Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 unusable. yanlis yazmisim yukarda. ntfs ydi. silip denedim tekrar yaratmayi. formatini da degistirdim olmadi. neyse ubuntu kurayim ben. ubuntu candir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis? Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Bırak Ubuntuyu Mint yukle nasıl olsa ubuntu ile aynı ,da mintin disk bolumlendirmesi sanki daha duzgun calısıyor gibi. en azından moun unmount la ugrasmiyorsun.kendi bulur yapar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sigisMoNd Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 cok gec abi su anda ubuntudan yaziyorum :D daha onceden 8.10 kullanmistim baya vista zamanlarinda. o yuzden alistim ubuntuya. 9.10u da merak ediyordum. sikilirsam denerim minti de. saol tavsiye icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar