Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ubuntu 9.10 yukleme sorunu

sigisMoNd

Öne çıkan mesajlar

selamlar,

yeni laptop aldigimda amacim windows 7nin yanina ubuntu kurmakti ama olmadi. ubuntuyu kurarken partition kisminda normalde 3 secenek cikmasi gerekirken bende sadece 2. ve 3. secenek cikti(komple ubuntu kurmak ya da manuel olarak). manuel olarak deniyince de 2ye bolunmus harddiskimin bos olan parcasina unusual demesi yuzunden /swap /boot falan gibi alanlari olusturamadim. windowstan formatini degistirdim. fat yaptim. tekrar ntfs yi denedim ama yine de unusual gozuktu o parca. ardindan 8.10u ve hatta 8.04u kurmaya calistim. onlarda da degisen bir sey olmadi. wubi denedim. 9.10 kurulmadi. 8.10 kuruldu ama boot ekrani gelmedi kullanamadim hic. aslinda wubi istemiyordum. baska care olmayinca denemistim.

windows 7den vazgectim simdi. ubuntu kurayim dedim. simdi de cdyi takip reboot ettikten sonra gelen yukleme ekraninda install ubuntu yu secip enter a tikladigimda ekran donuyor. yukleme adimlarina gecemiyorum. yukleme cdsi daha onceden calisan ubuntu cdim. bozuldugunu sanmiyorum. kutusunda duruyordu. sorun ne olabilir?
Sosyal ağlarda paylaş

CD rom ve ya CD bozulmuştur.Aslında aynısı benim başıma gelmişti, linux mint helena yuklerken.
calışan cd calışmamaya başladı.CD rom lensini de temizledim,olmadı.tekrardan ISO cekip ,x4 hızda yazdırıp , CD romun da lensini dikkatlice yine temizleyince,hic sorunsuz kuruldu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...