Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Allah Allah? (help)

karpuz

Öne çıkan mesajlar

daha önce bu threadde belirttiğim gibi internetimde aşırı bir yavaşlama söz konusuydu... herneyse bizim evde 2 bilg var biri benim biri babamın diyim, babamın kullandığı bilgisayara geliyor internet ordan da bana geliyor normalde... babam ben evde değilken bir şekilde yavaşlamayı çözmüş ama bu sefer de benle olan internet paylaşımını kesmiş... nasıl becermiş kendisi de bilmiyor ama şu anda ağ bağlantılarını görüntüle dediğimde karşıma 2 ethernet de çıkmıyor... hani Ağ Bağlantısı 4, Ağ Bağlantısı 5 falan çıkıyo ya normalde hatta çift tıklayınca gelen giden paketleri görebiliyosun falan... onlar yok ortada... Ev veya Küçük işyeri ağı kura bastığımda da hiçbirşey çıkmıyor öyle bilgisayar bana bakıyor ben bilgisayara bakıyorum... saçma bi durum sinir oldum ne yapacağımı bilmiyorum şu an...[signature][hline]"Mph Rmph !!"
Sosyal ağlarda paylaş

yahu ne alakası var kabloların uzaklığıyla bilmemne 2 yıldır takır takır çalışıyodu babam interneti düzeltmek için internetten bi programlar falan indirmiş onun üzerine böyle oldu... bilgisayarlar birbirini görmüyor değil ethernetler bilgisayarda görünmüyor... kabloları kessen bile "ağ kablosu 2 takılı değil" diyo mesela... şu an öyle de değil 2 etherneti de göstermiyo ki ethernetlerden biriyle internete bağlanıyorum... kablolarda bozukluk olsa internete bağlanamazdım....
bu arada bilgisayarlar birbirlerine crosscable ile bağlanıyolar evet kablolar zor yollardan geçiyo :P[signature][hline]"Mph Rmph !!"
Sosyal ağlarda paylaş

2 tane ethernet ne ayak oyunu anlamadım ben.

Bir modem vardır. Dialupsa telefon hattı buna gelir. Öbürü ile arasında tek bir cross cable yeterlidir. 1 er ethernet.

ADSL yada kablo modemse gene ilk bilgisayara usb yada ethernet ile bağlıdır. USB ile bağlı ise gene tek ethernet. Eğer network kablosu ile bağlıysa o zaman 2 tane ethernet olur internete direk giren bilgisayara. Öbür bilgisayar ile arasında sadece bir kablo olur. Ki süper gereksiz birşeydir eğer modemin usb çıkışı ve bilgisayarın girişi varsa.

Bir başka şekilde modem desteklerse modemden bir usb bir bilgisayara, ethernet ise diğer bilgisayara gider. Bir bilgisayarda USB modem driver öbüründe Ethernet modem driver kurulur.

Sihirbaz çalışmıosa önce bilgisayarın arkasına geç bak bakalım ethernet kartının ışıkları yanıp sönüomu. Cross cable takılı değilken network sihirbazı çalışıormu ? Çalışıorsa babanın bilgisayara yüklediği şeyleri silmelisiniz.[signature][hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...