Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ubuntu 8.04.1 de wireless'e bağlanamama

senko

Öne çıkan mesajlar

evet arkadşalar yarınki lab yüzünden ev arkımla laptoplara ubuntu kurduk hayatımızda hiç linux görmediğimiz için beceremiyoruz haliyle wireless'e bağlanmayı.

forumlarda biraz gezdimde herkes farklı farklı çözüm göstermiş ki hiçbirini anlamadım zaten sudo mudo bişiler demişler hep

airties modem var bi tane windows çokgüzel bağlanıyordu ama ubuntu da aktif wireless bağlantılarını listelemiyor bile, gerçi daha ubuntunun wireless kartını tanıyıp tanımadığını bile bilemiyoruz, windows gibi aygıt yöneticisi tarzı bişi yapmamışlar.

bide ben kurcalarken wireless simgesi de kayboldu taskbardan :) geri de getiremedim, manual bağlantı yapınca da şifre yanlış diyor bağlanmıyor.

bazı sitelerde linux'un wpa'yı desteklemediğini fln okudum belki ondan kaynaklanıyordur bağlantı sorunu, linuxe nasıl wpa testekletiriz bilen var mı

şimdi işin özeti bu ubuntuyu wireless'e bağlatmanın fix bi yöntemi var mı yoksa bulduğum yöntemleri tek tek deneyecekmiyim :)

bi soru daha bu linux'un fln nooblar için kitabı var mıdır böyle adım adım açıklayacak işte sudo şu demek iwconfig bu demek şu şekilde kullanılır fln diye, 2-3 haftaya kadar öğrenmem lazım bu linux denen şeyi
Sosyal ağlarda paylaş

9.10 kurduk rahat ettik hakketen :D

linuxte wireless'e bağlanamayanlar, önce alete kablo sokup gerekli güncellemeleri yapıyoruz sonra adminstrator->hardware drivers kısmından wireless adaptörün driverini yüklüyoruz oluyor.

yalnız di hala tüm parçaların bilgilerinin olduğu bi menü göremedim, hardware driversta mesela sadece wireless driver gözüküyor, e benim ekran kartımı ses kartımı tanıdı mı acaba bu linux şeysi nası anlıyacam

bide madem böyle bi driver var niye cd'nin içine atmassın da illa güncelleştirme cart curt bin tane şeyle uğraştırırsın

linux işte sol eliyle sağ kulağını tutan os.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...