Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Acil yardım! BIOS Update sorunu...

Fistan

Öne çıkan mesajlar

Asus'un sitesinden son çıkan BIOS sürümünü indirdim.Asus Update programıyla'da Update BIOS from file'den BIOS'u update edecektim.Tamam eskisini sildi yenisini yükledi yeniden başlatacam dedi eyi dedim.
Windows şimdi başlamıyo şu sayfa çıkıyo
"----
Windows başlatılamadı.Bu yeni yüklediğiniz bi donanım yada yazılımdan kaynaklanabilir.

Guvenli Kip
Ağ yardımı ile..
Bilmemneyle

En uygun son haliyle....

Windows'u olağan şekilde çalıştır.
-----"

Windows'u olağan şekilde çalıştırıyom ekran kararıyo windows logosu çıkar çıkmaz makine tekrar başlıyo yine yukardaki ekran geliyo güvenli kipte çalıştır diyom yine restart atıyo bi türlü windows başlamıyo.
BIOS ayarlarına girdim versiyon benim yüklediğim versiyon gözüküyo.first boot device mı ne onları cd rom yaptım cd koydum.
xp cd sini koyuyorum boot edene kadar yine yukardaki ekran çıkıyo.
yani ne cd le açıyo ne kendisi.

Nasıl açabilirim ben bilgisayarımı.Harddisk te çok önemli dosyalarım var.
Anakartın markası ASUS A7N8X-E Deluxe
son indirdiğim BIOS sürümü 1 1 0 1

Yardımlarınızı bekliyorum[signature][hline]i love this game!
tractor pulling

ZBD.
Sosyal ağlarda paylaş

O anakartta bios'tan update yokmu ? Olması lazm aslında. Neyse asus'un siteye bakıom ben şu an. Söylicem nasıl yapcağını

EK: Usta 1101 yok 1011 version var. Yanlış yüklemiştir belki.

[signature][hline]This Cat Scratches Free.

[Bu mesaj Catscratch tarafından 26 Temmuz 2004 16:56 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

awd flash diye bi program var onu indireyim mi?
Awdflash BIOS update tool V8.24B yazıyo.
Bios sürümünü indirdim 1008 var.

Evet ya 1011 i yükledim yanlış yazmışım.Bi önceki sürümü 1008 miş heralde onu indirdim BIN dosyasını.[signature][hline]i love this game!
tractor pulling

ZBD.

[Bu mesaj Fistan tarafından 26 Temmuz 2004 17:02 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.asus.com.tw/support/download/item.aspx?ModelName=A7N8X-E%20Deluxe&Type=BIOS

Eğer ilk mesajında bios versionu yanlış yazdıysan 1011 yüklediysen 1008'i indir. Yok ben eminim 1101 di diosan o zaman 1011'i indir. Sonra Orda awdflash programı var 22kb lik onu da indir. Bios'un zipini diskete aç. programıda diskete at. Disketle sistemi aç direk awdflash yaz dos ekranında zaten program dosya adı soracak. O bin dosyasının adını yaz. İşi bittikten sonra direk bios'a gir load defaults yap.[signature][hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

Asus'un sitesinden 1008 i disketten yükledim bilgisayara yine açılmıyor makine?

windows logosu çıkar çıkmaz restart atıyor.güvenli kip'te çalıştır diyom yine aynısı restart...

naapcam benim anakartın modelinin bioslarını indiriyom.olmuyo.başka bi model mi diye merak ediyom ama bios da awd flash ı açınca a7n8x-e yazıyo :)

açılmıyo bilgisayar naapmam lazım.?
Sosyal ağlarda paylaş

açılmaz zaten, şu an windows "aha bu bios benim yüklendiğim bios değil" şeklinde bir isyanda bulunuyor, lisanslı işletim sistemi olduğundan ordan oraya taşınmasın sadece yükleyen kullansın diye böle bişi var ... o yüzden de format yakışacak sana ...

Cdeki verilerini kurtarmanın (varsa) tek yolu, bir linux cd ile açıp (tercihen slackware) cyi ve dyi bir yere mount edip, cdeki bilgileri dye atmak ...

kolay gelsin ..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...