shapshal Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 selamlar herkese packard bell bi laptopum var. Kendisine biraz hayvan gibi davranıyorum genelde (kısa süreliğine monitörden tutup kaldırmak gibi). Sonunda dayanamayıp isyan etmeye başladı sanırım bu duruma. Başlıkta temassızlık yazdım ama sorun belki başka bişeydendir. şöyle ki, her zaman olmamakla birlikte ara ara klavyede yazı yazarken görüntü cozurduyor. Cozurduyor derken komple gitmiyor ama anlık siyahımtrak yatay yatay çizgiler çıkıyor klavyeye bastığımda. Ama anlık yani, klavyeyi kullanırken ara ara böyle oluyor ve siyah çizgiler kalmıyor ekranda tabii. Klavyenin dışında laptopu normal tutup kaldırırken taşırken falan da bu oluyor. Bunun üzerine bi kablo vs.'de temassızlık mı var acaba diye düşünmeye başladım. Bi donanım sorunu mudur, grafik kartıyla driver'ıyla falan mıdır bilemedim. zira bir de şöyle bir problemim var, bilmiyorum alakalı mı ama : Laptopu hdmi'la bi monitör veya televizyona bağladığımda, açılış ekranında yani şifre girdiğim ekranda görüntüyü hdmi'dan verirsem sorun yok. fakat bu ekran geçtikten sonra hdmidan görüntüyü vermeyi denedğimde önce bi ekran gidiyor, sanki görüntüyü veriyormuş gibi ama vermiyor. Ondan sonra tekrar laptopun üstündeki tuşa (hdmi'ya görüntü aktarırken kullanılan tuş) bastığımdaysa görüntü laptop ekranına geri geliyor fakat renkler rezalet ötesi, çözünürlük düşmüş, kan revan içinde tatsız tutsuz bişey oluyor. Bunun yanında da grafik kartı driver'ını baştan yüklemeye/güncellemeye çalıştığımda bilgisayar kendisini kapatmayı uygun görüyor. Buna benzer bişey yaşamış olan, tavsiye verebilecek, yardım eli uzatabilecek bir pati var mı ? edit: google translate gibi yazmışım biraz ama :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar