BioHazarD Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 valla ln(1+i) girdim ben logunu gosterdigine gore esit galiba :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nuki Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 ln(1+i)=ln((kok(2)+kok(2)i)/2)+ln(kok(2)) e^ix = cos(x)+isin(x) diye bir kural var bu yüzden ln((kok(2)-kok(2)i)/2)=i*pi/4 cevap= i*pi/4 + ln(kok(2)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 @nuki sana sorular hazırladım :P e^iz=cos(z)+isinz Euler s formula(bu var notlarımda burda sıkıntı yok) said: n(1+i)=ln((kok(2)+kok(2)i)/2)+ln(kok(2)) (bu eşitlik nası oluyor teoremmi) said: e^ix = cos(x)+isin(x) diye bir kural var bu yüzden ln((kok(2)-kok(2)i)/2)=i*pi/4 bu kuralla altındaki eşitlik ve ilk kural arasında nasıl bir baglantı var? bitti.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 -- moved topic -- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nuki Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Dark_Soul said: @nuki sana sorular hazırladım :P e^iz=cos(z)+isinz Euler s formula(bu var notlarımda burda sıkıntı yok) said: n(1+i)=ln((kok(2)+kok(2)i)/2)+ln(kok(2)) (bu eşitlik nası oluyor teoremmi) said: e^ix = cos(x)+isin(x) diye bir kural var bu yüzden ln((kok(2)-kok(2)i)/2)=i*pi/4 bu kuralla altındaki eşitlik ve ilk kural arasında nasıl bir baglantı var? bitti.. şimdi ln(a*b)=ln(a) + ln(b) kuralı vardır ln'in ln(1+i) =ln(kok(2)/2+kok(2)/2*i) + ln(kok(2)) ordan geliyor. kok(2)/2+kok(2)/2*i= cos(pi/4)+i*sin(pi/4) = e^(i * pi/4) eulerden geliyor bu. ln(e^(i*pi/4))=i*pi/4 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codename_curse Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 hatta bak daha kolay bir yol ln(1+i) = y + c olsun amaç y ve c yi bulmak e^(y+c) = 1 + i A = e^c olsun Ae^y = 1+i e^y = (1+i)/(kök2) kök 2 koymamın nedeni birim uzunluk olayı y de pi bölü dört i ediyor yani ln(1+i) = i * pi / 4 + ln ( 1 / kök2 ) sanırım nukiyle aynı şeyi yaptım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 ufff 1. soru cok kolaymıs,20-25 sayfa notlarımı karıştırırken ufak bir koseye 1. sorunun benzerlerini cozmusum.... soyle oluyormus... ln(1-i) diyelim mesela: x=1 y=-1(i katsayı) r^2=kok(x^2+y^2) r=kok 2 cıkıyor sonra trigonometrik düzlemde noktaları işaretleyip acıyı buluyoruz,soyleki: sonrada açıya gore ln2+i(pi/4+2nk.pi) yazaraktan bitiriyoruz diger sekil icinde ln(-3i) ln3+i.(3pi/2+2nk.pi) amma velakin sonuctaki k nın yanına pi yazmısım n yazmısım cozemedim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 bonus soru geldiiii:),bu kolay gibi bildigimiz olasılık ama probability rule i kullancan diyor illaki pek sevgili profumuz,bakkal hesabı dogru yapıp vermiştim gecen sefer kabul etmemiş. Nese soru şu: Şimdi torbada 4 beyaz 6 siyah top var.Rastgele 2 top seciliyor,bu secilen toplar baska torbaya atılıyor bu torbadada 3 beyaz 2 siyah top var.Sonra 2. torbadan 1 top seciliyo(sıkılmıyor p..venk)..Nese efenin son cekilen topun beyaz olma olasılıgı neymiş. b sıkkıda: torbada 10 pil var 4ü bozuk 6 sı calisiyor,3 pil rastgle seciliyor.. -en az 1inin bozuk olma olasıgılı -2 tanesinin bozuk olma olasılıgı nedir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 1/2 ya çekersin ya çekemezsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2010 son soru |z|=2 oldugu icin kolay tek residue var o da z=-1 dolayisiyla cevap 2*pi*i*(e^(-ipi))/(-4^2) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2010 1bde sonsuz tane riemann yüzeyi var bir yerden branch cut yapıp tarif edeceksin durumu. o ln içersindeki kompleks sayiyi re(iteta) olarak yaz o zaman ln(r) + i(teta + 2pik) olarak çıkacak k intecer (tam sayı). dolayisiyla sonsuz tane riemann yüzeyi falan fila Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2010 2 içinde bir fonksiyonun analitik olması için cauchy riemann denklemlerini sağlaması gerektiğini kabul edeceksin (başka yolları da olabilir ama bu en standartı) http://en.wikipedia.org/wiki/Cauchy%E2%80%93Riemann_equations bunlara uyduracaksın sonra muhtemelen serbest bir sabit kalacak onu da verdiği koşula göre belirlyeceksin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2010 olasılık sorusunu cevaplamıyorum çünkü bence olasılık çok saçma bişey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Şubat 18, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2010 Herkese teşekkür, hoca 1. sorumu check edip ok pass dedi. Sabaha kadar calisip tüm soruların mantıgını kavrayana kadar imanım gevredi,amcaoglu sadece ilk soruya gore not verdi, neyse bunada şükür kurtuldum şu allahın belası dersden dahada mat dersi yok mezun olana kadar,üzerimden bi 55 ton yük kalktı... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kina Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 dot product ın gradientinin ispatı nasıl yapılır? içinde cross product var nasıl geliyo o? bilen varsa yardım ederse sevinirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 eğer illa soldan sağa doğru yapman gerekmiyorsa kanidi aslinda bu denkliği kanitlarken sağdaki ifadeden baslayip sola gitmek daha kolaydi sanirim ama yine de uzun. eger einstein summation convention ve total antisimetrik tensör e_ijk biliyorsan onlarla yapmak isini cok daha kolaylastirir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 Acil yardım. n 2 den sonsuza toplam sembolü. (1+c)^n = 2 c yi bulun diyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 (1+c)^n şu kısım sembol içinde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 bunu yakınsıyorsa n=0dan sonsuza da yakınsıyordur (1+c)^n = 1/1-(1+c) = 2 + 1 + (1+c) demek -1/c = 4 + c 4c + c^2 +1 =0 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 bunun köklerinden doğru olanı seçmen lazım yalnız 1+c nin mutlak değerini 1den küçük yapanı yani o da kök(3)-2 sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 <3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar