Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Profesyonel, yari profesyonel fotografcilar (Dijital donanim bilgili)

Lion_Strimple

Öne çıkan mesajlar

Güzel bir makina seçmişsin zaten o özelliklerde daha uygun bir makina yok. Üstünde ki objektif ihtiyacına göre büyük olasılıkla yeterli olmayacaktır. Memory olarak en az 512 mb'lık bir kart almanı öneririm. Çünkü en yüksek kalitede dosya boyutları çok yer kaplıyor. Birde şunu unutma o makinanın gövdesi 10d gibi sağlam değil, yere düşmesi halinde sağlam kalamıyacaktır.

ayrıca eğer amerikada yaşayan bir tanıdığın varsa oradan aldırmanı öneririm. Fiyat çok farkediyor.

şimdilik aklıma gelenler bunlar.[signature][hline]mesela beş
Sosyal ağlarda paylaş

''Do you want it'' sayesinde amazon'dan getirtebiliyorsun. Burda sadece body si en makul yerde 2 milyar civariyken amazon'dan lenslisini gumruk/shipping dahil 1.7 milyara getirtebiliyorsun.

Zaten yaninda 1gb cfc de siparis ediyorum. Benim bildigim bu lensle gayet iyi standart cekim yapilabiliyor (birkac filtre de siparis ettim close up lar icin, acik hava icin de objektif hood - glare den kurtulmak amaciylan). Ha macro cekim ve ya mekan/manzara icin macro/teleobjektif sart o ayri. Birde 420EX external flas (Bounce - aciyi verip duvardan sektirebiliyorsun isigi, E-TTL sayesinde cameranin isik olcerine gore ayarli gucte flash patlatiyor) getirtiyorum underexposure sorununu gidermek icin.

Tek dusunduren acaba standart olarak 55 lik yerine 75 lik daha mi iyi olurdu diye oldu sonra detay cekimden taviz vermemek adina vazgectim...

Hassasiyet konusunda haklisin da 10D ile arasinda ciddi bir fiyat farki var sadece saglamlik faktoru icin. Sanirim biraz dikkatli olmak bu isi cozer :)[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

getirtebiliyorsundur da kredi kartından o kadar para çektirmek zor oluyor. Gerçi bilmiyorum başka ödeme şekli ile alabiliyormusun. Yalnız şu aklında bulunsun bazı firmalar dışarıdan alınan canon makinaları türkiye içinde garanti kapsamına almıyorlar. Bizim bir çok arkadaş bu şekilde sorunlarla karşılaştı.[signature][hline]mesela beş
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
ben yakin zamanda hasir nesirdim baya, arkadasim eos 300d aldi ben nikon d70..

durum soyle idi en son basitce nikonu netten getirtmekle burdan almak arasinda vergiyide eklersek B&H de 100 dolar kadar oynuodu..usa dan gelende usa only garanti oldugu icin bende dedim burdan olsun garantili olsun salla..

ama eos300d de bu fiyat farki 200 dolar civarina cikabiliyor (secim meselesi bence burdan taksitle garantili almak VS nakit garantisiz almak)..

10d iki kati fiyat ile tartisilir bir durumda (nikond70 in kendisine yarattigi aci rekabette goz onune alinirsa)

ama emin odlugum bisey varki..memory cardlar net ustunden COK daha ucuza geliyor..ben 220$ a 2 adet sandisk extreme 512lik cf card birde card reader getirttiydim B&H den :)

lens ler de net ustunden az daha ucuza geliyor buraya gore...
....gelioo gelio dedim ama diyeceksin nasi geliyo? eheh benim arkadasim vardi ben buradan kredi karti ile netten odeyip adres shipppingi ona yolluyordum tabi :)))

ama soyle bi durum var son hatirladigimda B&H (www.bhphotovideo snrm) turkiyeye de yolluyordu (benim net ustunde rastladigim en genis kapsamli optik alisveris sitesi diyebilirm (lens camiasinin starbucksi adamlar hatta somut ortamda da))

lens konusunda icinden cikanin yaninda 100$ cik daha ekliyip (trde 150euro) canon un 1.8 lik 50mm prime lensini tavsiye ederim (eosda bu 75mm ye denkk dusuyor tabi) o fiyata cok cok keskin ve iyi bir performans aliyorsun..onun disinda ustundeki lens de gunluk kullanimda iyi gayet (genis acisi guzeldi yanilmiyorsam18 mi neyn)

iste butceye gore teleskopa kadar yolu var galiba olayin :)
gule gule kullan!

insallah hemen gelir de baslarsin oynamaya :) hayirli olsun[signature][hline]*curiosity res-kills*
...mono

[Bu mesaj hilikus tarafından 26 Temmuz 2004 11:30 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj hilikus tarafından 26 Temmuz 2004 11:32 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...