Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Servere ping atabilmek fakat bağlanamamak

guernica

Öne çıkan mesajlar

işyerinde böyle abuk bi sorunla karşı karşıyayım arkadaşlar.
localden servere ping atabiliyorum fakat hiçbir şekilde bağlantı kuramıyorum. muhasebe programı server üzerinden çalışıyor. acilen yardıma ihtiyacım var.
bu arada servere bağlamaya çalıştığım bilgisayar ağdaki diğer bilgisayara bağlanabiliyor.
aceleyle açtım topici, yeri burası mıdır bilmiyorum, yer yanlışsa şimdiden özür dilerim :P
Sosyal ağlarda paylaş

remote desktopla değil, sadece muh. programının yüklü olduğu sürücüye bağlanıp çalışıyodu muhasebeci.
"ağ yolu bulunamadı" hata bu. başka bilgisayarlardan bağlanıyorum ama servere.
clientin ip sini elle verdim, otomatik verdim, değişen bişey olmadı. ethernetin mac adresi banlanmış olabilir diyip ethernet bile değiştirdim ama durum aynı. hala daha servere bağlanamıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Services.msc 'den workstation servisinin durmuş olup olmadığını kontrol et, hala çalışıyorsa servisi yeniden başlat.

Ağ servisleri genellikle bu servis tarafından kontrol edilir. O da olmazsa Dns cache'lerini temizlersin. Büyük ihtimalle sorunun çözülecektir. Dns cache temizlemek için network bağlantısına sağ tıklayıp onar demen yeterli.
Sosyal ağlarda paylaş

Serverin yetkilendirme ayarlarını kontrol et o da olmazsa direk ip subnet mask ve default gatewayleri elle girerek yap (eğer öyle yapıyorsan dhcp ye bırak işi) ha baktın olmadı aradaki switch varsa aç kapa ( her zamana işe yarar) eğer arada router falan geçiyorsan access list var mı kontrol et o da olmadı diyorsan bilgisayarın ethernet kartı ve kablolara bak.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...