kavel Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2004 Olay 4 gün önce gerçekleşti. Güzel mi güzel şekilde 256K bağlantım ile 25kb/sn civarlarında DL yaparken birden hızım 15kb/sn lere düştü. 1 - Telekomu aradım. Herşeyin kendilerinde normal göründüğünü ve sitede bulunan speed test i yapmamı istediler. İki ayrı makinada speed test yaptım ve sonuçlar birbirine oldukça yakın çıktı. ( 189.5 - 188.5 - 190 ) 2 - Modemi Kapatıp açtım. Defalarca yaptım fakat hiç bir işe yaramadı. 3 - Eth. Kartını söküp modemi usb den bağladım yine olmadı. 4 - İşletim sistemimi değiştirdim. Windows 2003 ten tekrar XP ye döndüm. Yine sonuç aynı. Şimdi. Tek bir DL yaparken 23 ile 25 kb/sn arası DL hızına ulaşıyorum fakat DL sayısı artınca ne hikmetse hızım 15-20kb/sn arasında sürünüyor. Bu olayı aynı modeme bağlı diğer makinada denediğimde böyle bir olay olmuyor. Makinaları tek tek bağlayıncada sonuç aynı. Bilgisayarımda spyware trojan yada virüs yok ve kafayı yemiş durumdayım. Son denediğim şey ise ethernet kartını sökmek oldu ama yine aynı yine aynı. Sorunumun tam olarak ne olduğunu bulabilirsem ona göre davranabilirim ama hiç bişey bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.[signature][hline]ICQ#85889898 Doğru yolu bularak okuduğu mal üniversiteyi bırakan kişi. (Ben :P) sharky, 08 January 2004 00:30 tarihinde demiş ki: Sakin olalim. Sakin sakin cevap verelim. Zorla sakinlestirilmek icin parmak kaldirmayalim.
Arkansis Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2004 said: kavel, 23 Temmuz 2004 19:16 tarihinde demiş ki: Şimdi. Tek bir DL yaparken 23 ile 25 kb/sn arası DL hızına ulaşıyorum fakat DL sayısı artınca ne hikmetse hızım 15-20kb/sn arasında sürünüyor. download sayısının artması demek hızın bölünmesi demektir. Her bir download için ayrıyetten 25 k alırsan 4 downloadda 100 kb çekersin. Toplam hızın 25 30 arası olacak. Birden fazla DL yapıyorsan mantık olarak hızın düşmesi gerekir. Bu arada sorunun tek downlaod yaparkende oluyorsa , belki dosyayı çektiğin sitelerin bantgenişliğinde bir problem vardır ,veya sizin santralde sorun vardır ... TTnetin yurt dışı çıkışları .. vs vs diye uzar gider bu liste. Tek download yaparkende böyle oluyomru ? netlimiter çek birden fazla download aç , toplam hızına bak 26 27 görüyormu görmüyormu ? görmüyorsa toplam hızın düşmüş olabilir o zaman yüklenirsin ttnete[signature][hline]www.scuniverse.com www.scuniverse.com/forum Ayrton Senna is not dead
Qui Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2004 cenabet olabilirmisin kavelcim?[signature][hline]God created the earth in six days, on the seventh he rendered. @ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] ek$i | DevianArt | Eve-Online | K.O.C.
kavel Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2004 Olabilir Qui. Ama b*kunu çıkarmadan halledelim mümkünse çünkü günlerdir uğraşıyorum ve çileden çıktım. O yüzden başka topic te yada icq da yada msn de kapışalım sevişelim vs... Netlimiter kurulu zaten makinamda. Yaptığım her denemede hızları onunla kontrol ediyorum ve ttnet hala kendilerinde sorun olmadığı konusunda ısrarlı.[signature][hline]ICQ#85889898 Doğru yolu bularak okuduğu mal üniversiteyi bırakan kişi. (Ben :P) sharky, 08 January 2004 00:30 tarihinde demiş ki: Sakin olalim. Sakin sakin cevap verelim. Zorla sakinlestirilmek icin parmak kaldirmayalim.
kavel Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2004 Az önce bir test daha yaptım. USB den sorunlu olan makinayı (DL sorununu yaşadığım makinayı) Ethernetten ise kuzenimin notebook unu bağladık. Aynı anda yüksek hızda DL yapabileceğimiz serverlardan dosya indirmeye başladık ( Yani server ın hızı kötüdür gibisinden bir muhabbet yok) Netlimiter ile düzenli olarak aynı anlarda hızları kontrol ettik ve yine -toplamda- 17-18 kb/sn nin üzerine çıkamadık. Sorun sadece benim makinamdan değil sanırım. (Sabah notebook ile çoklu DL yaptığımda hızımın 24kb/sn lerde gezdiğini göz önünde tutunca bu sonuç saçma gelmiyor değil)[signature][hline]ICQ#85889898 Doğru yolu bularak okuduğu mal üniversiteyi bırakan kişi. (Ben :P) sharky, 08 January 2004 00:30 tarihinde demiş ki: Sakin olalim. Sakin sakin cevap verelim. Zorla sakinlestirilmek icin parmak kaldirmayalim.
elma Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2004 kavel bende de 256 adsl var ben 20 görsem öpüp basıma koyuyuom sen 15 e düştü diye laf ediyosun ayıp kavel yakısmıyor sana
kavel Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2004 eğer 256k DSL ile 20k yı göremiyorsan ve buna sesini çıkarmıyorsan kuzu gibi katlanıyorsan o senin sorunun elma. geyik yapacak durumda değilim. bir sürü işim gücüm var. yapmayın şunu. başka zaman eyvallah ama şu başlığı rahat bırakın bi.[signature][hline]ICQ#85889898 Doğru yolu bularak okuduğu mal üniversiteyi bırakan kişi. (Ben :P) sharky, 08 January 2004 00:30 tarihinde demiş ki: Sakin olalim. Sakin sakin cevap verelim. Zorla sakinlestirilmek icin parmak kaldirmayalim.
mayfer Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2004 "Sakin olalim. Sakin sakin cevap verelim." kendi imzanda yazıyo. sinirlenmen için bi neden yok. sorunun bana tesadüfmüş gibi geldi. eğer işletim sistemini değiştirdiysen, spyware türü herşeyden kurtulduysan ve bilgisayar değiştirip aynı sorunu elde etmeye devam ettiysen bence bu senin problemin değil. flashget, mosilla download manager gibi farklı programlarla download dene bence... belki farklı sonuçlar alabilirsin. bi de ATi'ın sitesi'nin bant genişliği çok yüksek. (4 mb/s çektim :horace: ) orda falan da dene.. karşı tarafın download sayısı arttığında hız kazanmak için uyguladığı bişi olabilir. mesela daha fazla kullanıcıya download şansı vermek için download başına daha az hız veriyodur falan... tabi işin ayrıntılarını bilmiyorum, sen hangi siteden/sitelerden denedin falan bilmiyorum. sadece bi kaç fikir veriyorum.. umarım işe yarar.[signature][hline]Are you gonna bark all day, little doggie, or are you gonna bite?
neter Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2004 bandwitdh dediğim olay tek bir hat üzerinden gerçekleşmez, yani bağlantı hızın 10 kb/sn ise ve kablo - dsl gibi geniş band'ın varsa, birden fazla dosyayı 10 kb/sn ile indirebilirsin ... bunu 4 şeritli yol gibi düşünebiliriz (zaten bu konu hep böle anlatılır nedense), araçlar hızlarına göre şeritlere geçerler ve de belli bir hız limitinin üzerine kimse çıkamaz ... download acceleratorlardaki olay da zaten bu band genişliği olayını kullanıp, bir tek dosya yerine aynı dosyanın farklı yerlerini aynı anda indirmesidir; eğer bandwidth'iniz yeterse düz mantıkla 1mb lık bişi 0.25lik parçalar halinde 10 kb/sn ile indirirken, yaklaşık olarak 30 kb/sn falan gibi şeylerle indirirsiniz ... sonra vaaw falan olmayın, göz boyamadır, manipülasyondur bu :)
elma Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 yani şimdi bi filmi 256k adsl ilen 25 ile çekerken ben iki filmi aynı anda 25 ile mi çekicem . öle şey olur mu abi[signature][hline]
kavel Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 1- sinirli değilim ve sinirli davranmıyorum 2- dediklerini biliyorum ve denedim[signature][hline]ICQ#85889898 Doğru yolu bularak okuduğu mal üniversiteyi bırakan kişi. (Ben :P) sharky, 08 January 2004 00:30 tarihinde demiş ki: Sakin olalim. Sakin sakin cevap verelim. Zorla sakinlestirilmek icin parmak kaldirmayalim.
kavel Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 tamam sonuncu biraz agresif gibi olmuş ama öyle değil :) yani en azından size değil. adsl muhabbeti sinirlerimi çok gerdi. bişeyleri yapamayınca/çözemeyince böyle oluyorum ben.[signature][hline]ICQ#85889898 Doğru yolu bularak okuduğu mal üniversiteyi bırakan kişi. (Ben :P) sharky, 08 January 2004 00:30 tarihinde demiş ki: Sakin olalim. Sakin sakin cevap verelim. Zorla sakinlestirilmek icin parmak kaldirmayalim.
Qui Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Kavel'in dediği "tek dosya çekerken hızım 25k iken, iki dosya çekerken toplam hızım 25k'yı bulmuyor" galiba?[signature][hline]God created the earth in six days, on the seventh he rendered. @ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] ek$i | DevianArt | Eve-Online | K.O.C.
kavel Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Evet aynen öyle. Qui gel öpcem ... Bu arada splitter da sorun yok sanırım qui[signature][hline]ICQ#85889898 Doğru yolu bularak okuduğu mal üniversiteyi bırakan kişi. (Ben :P) sharky, 08 January 2004 00:30 tarihinde demiş ki: Sakin olalim. Sakin sakin cevap verelim. Zorla sakinlestirilmek icin parmak kaldirmayalim.
Qui Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Madem başka bilgisayarlarda da aynı sorun oluyor: Garanti kağıdını aramaya başla bence :) Ama yinede her zaman dediğim gibi telekom sucks! Peki kuzeninin alet başka modemle internete çıktığında (telekom adsl tabiki) hızı nasıl ki?[signature][hline]God created the earth in six days, on the seventh he rendered. @ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] ek$i | DevianArt | Eve-Online | K.O.C.
kavel Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Yok Qui o makinada olmuyor öyle bir sorun. sadece benim makinada oluyor ...[signature][hline]ICQ#85889898 Doğru yolu bularak okuduğu mal üniversiteyi bırakan kişi. (Ben :P) sharky, 08 January 2004 00:30 tarihinde demiş ki: Sakin olalim. Sakin sakin cevap verelim. Zorla sakinlestirilmek icin parmak kaldirmayalim.
Qui Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 HDD'nin kayıt hızı 25k'nın altına inmiştir belki :)
wargasm Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Son günlerde benim bağlantım da sorunlu, 512 adslim var 20-30kb arasında sürünüyor download hızım. Birde tt nin hız testini bulamıyorum, bir el atar mısınız?[signature][hline]god.hates.us.all [Bu mesaj wargasm tarafından 24 Temmuz 2004 22:45 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj wargasm tarafından 24 Temmuz 2004 22:45 tarihinde değiştirilmiştir]
kavel Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2004 speedtest.ttnet.net.tr bende sürekli 188-190 civarlarında çıkıyor. birde adsl de sorun yok diye bağırıyorlar ama sanırım ankara ile alakalı ufak bir çalışma var. dün adam öyle birşeyler geveledi sonra hemen sustu.[signature][hline]ICQ#85889898 Doğru yolu bularak okuduğu mal üniversiteyi bırakan kişi. (Ben :P) sharky, 08 January 2004 00:30 tarihinde demiş ki: Sakin olalim. Sakin sakin cevap verelim. Zorla sakinlestirilmek icin parmak kaldirmayalim.
wargasm Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2004 389.6 kbps = 48 KB/s 394.2 kbps = 48 KB/s 400.1 kbps = 49 KB/s 397.1 kbps = 48 KB/s 404.4 kbps = 49 KB/s Test sonuçlarım böyle.Bir hafta öncesine kadar p2p programlarıyla toplamda 52-55kB/s arası hızlara ulaşıyordum,şu an ise toplamda 40kB/s ı geçemiyorum.Test sonuçları beni şaşırttı.[signature][hline]god.hates.us.all
Öne çıkan mesajlar