di Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Selamlar, Bir sirkette kadrolu olmayan kisi aldigi ucretin vergisini nasil oduyor devlete ? Soyle bir olay ustune soruyorum bu arada soruyu; Esim is degistiriyor ve yeni calisacagi yerde bir nevi freelance danisman gibi birsey olacak. Sirket danisman olarak farkli firmalara gonderecek kendisini. Dolayisiyla, sadece is oldugu surece, kadrolu olarak calistirmadan is yaptirip, vergisini kendinin odemesini isteyerek yukluce bir maas verecek. %30 civarinda bir kesinti olur ya da bir sekilde bana, sana verdigim paranin faturasini kesip getirirsin demisler kisaca. Ikimiz de anlamadik o ilk %30'un ne icin alindigini ve nelerin dahil oldugunu. Fatura kesebiliyorum ama kesmek istemiyorum. Direkt %26,5 civarinda bir vergi odetiyor bana cunku. Ustune esimin sigortasini da ekleyince fena oluyor. O yuzden bu %30 nedir ne degildir bilmek istiyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Eşinin kendi adına bir şirket kurması gerekiyor sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Yok oyle degil, onu iyi biliyorum. Bir nevi makbuz neyim kesebiliyor sanirim. Sirkete gerek yok illaki. Yalniz gelir ustunden stopaj odeyebilmek icin kesecegi o makbuz ile sadece %10 oduyor diye biliyorum ben. Geri kalan %20 ne oluyor onu merak ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Smoke Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 firma "ya fatura getir ya da %30 keserim" mi demiş? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Hayir hayir. Soyle; Simdi farazi konusacagim; Atiyorum firma 5000 lira para verecek. Bu 5000 lirayi firma uzerinden gider gosterebilirse harcama olarak, paranin tamami kisiye kalacak. Gosteremezse bir sekilde aldigi paranin vergisini odemek zorunda. Cunku firma kayitlarina danismana odenen para olarak gecirecek bunu. Dolayisiyla, firmaya bu paranin KDV'si kadar bir fatura goturebilirse vergi odemeyecek. Diger durumda, kisinin vergiyi kendisi odemesi durumunda yaklasik %30 bir kesinti meydana geliyormus. Bu %30 nedir onu merak etmekteyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Firma hem kendisi vergi oduyor senin adina, hem senin vergini kesiyor. o %30 odur muhtemelen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar