Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

adsl teknik destek nasıl alınır (router'da port açamıyorum)

Etos

Öne çıkan mesajlar

İnternete router üzerinden bağlanıyorum. Online oyun oynamak için router'dan gerekli portları açmak gerekiyor. Eskiden kablonetim vardı ve eski router ayarlarından gerekli portları açmıştım. Şimdi ADSL'e geçtim, adamlar ben yokken evde ayarlamaları yapıtlar ve yeni bir router takmışlar. Router'ın markası Pikatel. Ayarlarına girdim fakat hiçbir şekilde nasıl port forward edeceğimi bulamadım.
ADSL teknik destek hattı gibi bir şey var mı? (adamlar teknik destek vermiyoruz gibi bir şey demişlerdi aslında) Pikatel'in kendi firmasında adamlar teknik destek için gelemeyiz diyorlarmış (arkadaş aramış zamanında).
Çıldırmak üzereyim, bu portları nasıl açacağım?? Pikatel'in ayarlarını bilen biri varsa ve yardım ederse çok sevineceğim. Şimdiden teşekkürler..
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.uniyasam.com/aktifpasif.rar

Bu dosyada divxplanet.net in forumundan kaydedilmiş sayfalar var. DC++ için nasıl port açılacağını gösteriyor.

Dikkat etmen gereken bir kaç nokta var:
- Yazıda bahsedilen virtual server senin modeminde Port Forwarding olarak geçiyor olabilir.
- Port açarken kendi makinanın internal ip sini yazacaksın. Modeminin ip sini değil. (Muhtemelen senin ip in 10.0.0.13 modeminkide 10.0.0.2 dir. Birden fazla makina bağlı ide senin ip in değişebilir ama modeminki genelde bu oluyor.)

Başkada birşey yok. Kolay gelsin.[signature][hline]ICQ#85889898
Doğru yolu bularak okuduğu mal üniversiteyi bırakan kişi. (Ben :P)
sharky, 08 January 2004 00:30 tarihinde demiş ki:
Sakin olalim. Sakin sakin cevap verelim. Zorla sakinlestirilmek icin parmak kaldirmayalim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...