Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yazıcıyı Kuramıyorum / HP LaserJet P1005

nutella yerim

Öne çıkan mesajlar

Abimin win xp sinde kurulu olup halihazırda kullanmakda oldugu yazıcıya göz diktim,alıp goturcem fakat benim win7 32 olan laptop uma bir turlu kurmayı basaramadım,win 7 icin mevcut driverını indirip milyon kere denememe ragmen yapamadım,kurulum esnasında "usb yi simdi takın" yazısı cıktıgında usb yi takıyorum ama gormuyor
Sosyal ağlarda paylaş

ugrasıyorum hırs yaptım ama cok gıcık yani durduk yere her sey tamamken neden boyle bir hata veriyor anlamıs degilim

soyle bir entry okudum ekşide

çalıştığı sürece mükemmel bir yazıcı olmakla beraber bir müddet sonra sorunlar çıkaran yazıcıdır. sürekli usb aygıt tanınmadı şeklinde uyarılarla adamı ifrit eder ve bu sorunun çözümüne genelde olanak vermez. illa yeni bir kablo almanız gerekir ki o zaman da şansınız varsa çalışır.

ben de verdigi hatayı soyluyor fakat ben bu yazıcıyı baska usb kablosu ile de denedim ?! :s
Sosyal ağlarda paylaş

bu ne kadar buyuk ve gıcık bir sorunmus gercekten anlayamadım koskoca internette sabahtan beri denemedigim yol kalmadı bir turlu yazıcıyı pc ye gordurtemiyorum

aynı problem icin soyle bir cozum oneren var bazıları denemiş olmus fakat benim pc de yine ise yaramadı suraya koyayım en azından benden sonrakiler icin bir dokuman olur

alıntıdır

Arkadaşlar,
Bu olay benim de başıma geldi bugün sabahtan, bu saate kadar bu sorunla uğraştım.Mouse başka Pc'de çalışıyor.Bende hiç bir sorun yokken birden mouse çalışmaz oldu.Yabancı kaynaklardan çeviriler yaptım ve nihayet sonuca ulaştım.Bu usb'nin sorunu özellikle Vistada çok hissediliyor.Olası sorunları sıralıyorum;

1) Usb girişinde güç azalmasından dolayı sorun yaşanıyor ve usb hata veriyor,
2) Güncelleştirmeler yüklenirken bir güncelleştirme Usb'nin usbstor dosyasını siliyor ve aynı sorun yaşanıyor, (Son güncellemeleri geri alın)
3) Birden fazla Usb takıldığında usbler arasında çakışmalar oluyor ve usbstore dosyasının bozulmasına neden oluyor,

ÇÖZÜMÜ:

1.AŞAMA

Önce kontrol edelim Usb sistemin onaltılık sistemde çalışıp çalışmadığını,

1. Başlat / Çalıştır / Regedit 'i çalıştırın,

2. Aşağıdaki kayıt defteri anahtarını bulun:

HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServic esUsbStor'u sağ tıklayıp Değiştir deyin.

3. Buradaki değer verisini 3, Tabanı 16 olarak işaretleyin,

2.AŞAMA

1) Bilgisayarım/C/Windows/System32/Driverstore/Filerepository/usbstor.inf klasörünü tıklayın. Usbstor.inf klasöründen iki adet var ancak bu klasörlerin sonlarında karışık harfler yazılar var hangisi en güncelse tarihe göre onu bulun ve klasörü açın.

2) Buradaki usbstor.inf ile usbstor.pnf dosyasını Bilgisayarım/C/Windows/inf klasörüne kopyalayın.

3.AŞAMA

1) Kopyalama yaptıktan sonra, bilgisayarı kapatın 10-15 saniye fişe takılı olmasın.Mouse ya da sorunlu usb yi de çıkarın.10-15 sn sonra tekrar takın ve Pc'yi başlatın.

Sorununuz donanımsal olarak bir probleminiz yoksa çözülecektir.

Saygılar

Çoğu kişiye faydalı olacağından eminim.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...