noddle Mesaj tarihi: Şubat 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2010 Arkadaşlar Kanada(toronto) da postgraduate Project Management adlı 1 yıllık sertifika programından kabul aldım Mayısta başlıyor Extradan da 1 yıllık çalışma izni veriliyor. Bunun yanısıra Hacettepe bahar dönemi Makina müh. yüksek lisansı kazandım. İkisi arasında kaldım. Kanada da ki college toefl dan 80 istio ben 78 aldım ama danışmanlık okulun kendi sınavına girersin hiç zorlanmazsın geçersin dedi. Şimdi birisinde Master yapıyorsun, birisinde de 1 yıllık sertifika alıyorsun ve yaklaşık 1 yılda 45.000 TL gidecek. 6 yıllık bir Makina mühendisine sordum; 1 sn. bile düşünmem Kanada'yı tercih ederdim dedi. Bu konu hakkında fikirlerinizi rica ediyorum. Hacettepeyi yarım dönem dondurma şansım var mı? vize alamazsam veya okulun ingilizce sınavını veremezsem tr.ye dönüp mastera devam ederim. Bi de bildiğiniz üzere Kanada ülkemizde ki kazanılmış diplomaları kabul etmiyor , yani orada mühendis olarak çalışamam ancak bitirdiğim sertifika programına göre iş bulabilirim. Fakat Kanada da asgari ücret de 1500 Kanada doları :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KahnX Mesaj tarihi: Şubat 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2010 kanadada çöpçüler de iyi alıyolar. no offense no sarcasm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2010 ikisi çok farklı branşlar (eğitim açısından) önce ne yapmak istediğine karar ver, zira makina masterda baya kastırırlar seni sevmeden yapılacak iş değil. ilerde işini eşinden daha çok göreceksin muhtemelen adam gibi düşün tart önce bu durumu. toronto baya iyi bir üniversite ama bu sertifika programının iyi olacağını anlamına gelmeyebilir onu da iyi araştır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
noddle Mesaj tarihi: Şubat 6, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2010 Oncelikle cvbin icin tesekkurler Ardeth. Aslinda dedigin gibi cok kasip masterla tezle hic ugrasasim yok. Okulun ismi yanlis anlasilmis toronto da Humber College http://postgraduate.humber.ca/0910/31521.htm Genelde yurt disinda akademik kariyer dusunmeyen insanlar boyle is hayatina yonelik sertifika programlarina gidiyorlarmis. Veya yurtdisindan gidenler diplomalarini oralarda gecerli kilmak icin master yapiyorlarmis. Adamlar mezuniyet sonrasi cok ii paralarla cok rahat is bulabildikleri icin master yapma dertleri yok. Ben yurt disinda 1-2 yil yasayip sertifika egitimi alip gelen birisinin,master yapmis birine gore cok daha farkli bakis acilarina sahip olacagina inaniyorum. Ne bileyim orada yasamak bile farkli bi tecrubedir isveren gozuyle bakacak olursak. Ama simdi oraya 45.000 vermek yerine, turkiye de hayatini yasarsin 1-2 yil hem master yapip hem de diledigin gibi para harciycan. Tabi o paranin is hayatinda da geri donusu de fazlasiyla olabilir yurtdisina cikip geldikten sonra. Acikcasi kafam cok karisik, tam hayatimin donum noktasi, ilerde `keske` demek istemiyorum :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quadrophenia Mesaj tarihi: Şubat 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2010 Ben kesinlikle master yap derim. Kanada super, refah ust duzey vs. ama yurtdisina giden insanlarin buyuk bir cogunlugu geri donuyor ulkelerine. Muhendislik vb okullar okuduktan sonra bir ton para verip orda bir programa girip fast-food, temizlik vb islerinde calismak kolay degil. Yurtdisinda hayat kurmayi dusunuyorsan 0'dan baslayacaksin cunku - cok iyi bir akademik gecmisin veya is gecmisin yoksa. Hani o programdan mezun olduktan sonra X international coop. da proje yoneticisi olmayi bekleme. Yerel is deneyimin yoksa kimse ilgilenmez seninle cunku, o deneyimi de en alttan baslayarak kazanacaksin. 78 toefl aldigina gore Ingilizcen de pek iyi degil, bu da cok onemli mesela. Isin diger yuzu; sertifika programini bitirmis biri olarak geri donmen sana 1 yil ve 45k kaybettirecek cunku o sertifikanin TR'de veya baska bir ulkede hic bir olayi yok, kimse o sertifikayi veya okulu tanimaz cunku. En azindan bir master yaparsan Kanada'da hem orda is bulabilme sansin artar hem buraya gelirsen buyuk bir avantaj olur senin icin. Kanada bizim diplomalari tanimiyor diye bir olay yok ama orda bir master programina kabulun o universitenin TR'deki universiteyi ve senin mezun oldugun dali tanimasi anlamina gelir yani meslegini yapabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaspar Mesaj tarihi: Şubat 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2010 Sertifika eğitimine bir ton para yığmaktansa tezsiz/ders temelli ve genelde bir dönem sanayi stajı içeren master programlarına bakmanı tavsiye ederim. Derece olarak da M.Eng. olursun mezun olduğunda. Tabi başvuru dönemleri geçmiştir şimdiye, vakit kaybın olur muhtemelen. Mühendis olarak çalışmak konusunda da sıkıntı çekmezsin o durumda, ki ayrıca diplomaların kabul olmaması olayı şartlı bir durum, en kötü ihtimalle yeterlilik sınavı tipi şeylere girerek mühendislik derecesi için denklik kazanabiliyorsun buradaki diplomanla. Yine de benim bilmediğim bir nokta vardır (varsa da söylersen sevinirim, benim için de önemli o), mühendislik yapma şansın gerçekten olmayacaktır, o zaman sertifika programını çok iyi araştır. Sonrasındaki iş imkanları seni memnun ediyorsa ve durumun mezun olduktan sonra bir süre daha seni idare etmeye yeterliyse bence Kanada'yı tercih et. Eğitim olarak Hacettepe'nin yüksek lisans programıyla elma-armut kaldıkları için bir karşılaştırma yapmadım, kaldı ki öyle bir yeterliliğim de yok. Biraz oradaki okula gidersen sonrasında da kalmaya niyetin vardır varsayımına göre düşündüm. Dönmeyi düşünüyorsan eğer bitirdikten sonra, o zaman zencili didn't read lol gif'ini falan koyabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
noddle Mesaj tarihi: Şubat 6, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2010 Sertifika programı mastera göre daha ucuz ve girişler daha kolay, Kanada da master yapabilmek için min 3.00 ortalama gerekli ve 2 yıl oldugu için maliyet 85-90k TL ye ulaşır. Cevaplarınız için teşekkür ederim. Bu college in anlaşmalı olduğu çok sağlam firmalar var. Okulun kendi Kariyer merkezi,danışmanlığı fln var ama tabi iş garantili değil,bende zaten birden yükselmeyi beklemiyorum. Kanada da 1-2 yıl tecrübe yapip gelebilirsem çok iyi olur tabi sertifika sonrası iş bulabileceğimin garantisini hiçkimse vermez. Fakat benim konuştuğum danışmanlık firmasının benden önceki 3 öğrencisi daha kısa süreli sertifika programlarına gidip, bitirdiklerinde zorlanmadan iş bulmuşlar. Okulun sitesinden baktığım iş bulma raporuna göre 2008 yılında bu sertifikayı alan 31 kişiden 18 kişi okulun kariyer merkezine iş için müracat etmiş 16 kişi iş bulmuş ve yıllık ortalama 45k Kanada doları alarak işe başlamışlar: http://www.humber.ca/gradreport/HumberGraduateReport2008.pdf Ayrıca Kanada da insana gerçekten değer veriliyor, bir yerde çalışıp parlarsan hakettiğin ücreti alırsın, ama dediğiniz gibi ilk başta kendini göstermen lazım,çok sabır gerekiyor yurtdısında sağlam tecrübe yapabilmek,kendini kanıtlayabilmek için. Bunun farkındayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar