Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

trek turizm hastayım sana

Goarth

Öne çıkan mesajlar

Yurtdışına uçuşlar genelde vize işlemleri olsun,pasaport işlemleri olsu,uçak bileti tuzludur ve genelde her kafandan bir ses çıkar,hele ki ilk defa kendi başınıza gideceksiniz vay halinize neyse fazla uzatmadan konuya girmek istiyorum.2 ay önce sevgilimi görmeye hollanda'ya gitme kararı aldım ve yaptığım araştırmalarda trek turizm (ve tabii tavsiyeler üzerine)hem ekonomik hemde çok iyi olduğunu duydum.Tabii böyle olunca da bilet almaya gittim.Biletimi aldıktan sonra malasef hiçbir konuda yardımcı olmadılar hatta yanlış bilgilendirme bile yaptırdılar neyse hadi vize işlemlerini(sigorta) hallederken başka bir trek bürosunda eğer vizem onaylanmazsa biletim ne olacağını sorduğum zaman başımdan aşağı kaynar sular indi:biletim iptal olmayacağı,paramın yanacağı söyledi tabii iş işten geçtikten söylenince bu durum aşırı sinir oldum ama nasıl olsa vizem çıkar az bir süreliğine çıkar diye uğraşmadım. Vizem 1 aylık çıkınca haliyle kara kara düşünmeye başladım ya dönüş biletimi yakıp yeni bilet alacaktım yada hakkımı arayacaktım.Bir avukat arkadaşıma danışarak trek turizmi aradım ve durumu söyledim bana sadece işlemi yapan arkadaşın yardımcı olabileceğini söylediler. Bende arkadaşa ulaştım ve durumu anlattım önce bilet satışı sırasında uyardığını idda etmeye çalışsada sonra sorduğum basit bir soru karşısında (madem öyleydi neden sigorta işlemlerini yaparken bu soru aklıma gelmişti)birşey diyemedi ve yardımcı olacağını söyleyerek diğer hava yollarını araştırmaya başladı.Birkaç telefon görüşmesi sonucu ufak bir farkla (28 eurocuk) yeni biletler almamı sağladı fakat şimdi netten baktım zaman beynime kan sıçardı çünkü adamlara zaten 350 ytl ödemiştim bu yetmezmiş gibi aradaki 28 euroyu ödeyip 311 ytl peagsus bileti alıyor olucam neyse sanırım yarın tekrar trek'i arayıp en azından koltuk seçimi ve yemek konusunda bedavaya getirmeye çalışıcam.

Özet: asla ama asla trek turizmle iş yapmayın yapacaksanız tanıdığınız birinin önceden iş yaptığı bir büro hatta göreviyle çalışın (kazaskerdeki şubeden uzak durun )
Sosyal ağlarda paylaş

kusura bakmada tamamen sacmalamissin

adam napsin ki vizen cikmiyorsa, bilet alinca trek cani istemedig icin iade etmeme yapmiyor ki, ucak firmasinin kurali bu napsin adam. sen vize alamiyorsan kendinde ara problemi adamlarda hic bir suc yok

hangi firmaya gitsen aynisi olur , kimseninde seni uyarmasi gerekmez boyle bir sey icin
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:

kusura bakmada tamamen sacmalamissin

adam napsin ki vizen cikmiyorsa, bilet alinca trek cani istemedig icin iade etmeme yapmiyor ki, ucak firmasinin kurali bu napsin adam. sen vize alamiyorsan kendinde ara problemi adamlarda hic bir suc yok

hangi firmaya gitsen aynisi olur , kimseninde seni uyarmasi gerekmez boyle bir sey icin

hayır vize aldım ama şöyle bir uygulama var arkadaşım sen bilet aldığın zaman (internetten bile) sana uyarı yapmak zorundalar bu biletlerin geri iadesi olmaz,esnek değildir diye bana böyle birşey denmedi yoksa daha fazla para öder esnek alırdım

ayrıca vize aldığımı belirtim nasıl okuyorsan
Sosyal ağlarda paylaş

abi ne bu sayısal mı oynuyorsunuz risk alıp bilet almak?
Hayır zaten kızdığım nokta firmanın bilet iptal etmemesi vs değil bunu baştan söylememesi,eğer baştan söylese zaten eywallah dersin olur bitter ama işlem bitecek para çekilecek sonra söylenince insan sinirleniyor.

Ayrıca thy ve bazı düzgün kurumlardan bilet alımı yaparken bilet opsiyonlarında esnek ve promosyon diye bir ayrım ve bunların neler olduğunu belirtiyor.Bilet alırken herkesin işi biliyor olması gerekmez hukuk da bile bu yer alır iyi niyet diye bir mevzu var
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

yalnız matama haksız siz niye hak veriyorsunuz
adam da cevaplamış
15 gün yerine 30 gün almış vizesini matama da diyorki vize senin sorunun euhe
okumadan mı yazıyosunuz anlamıyorum ki üstelik cok az kesinti ile bilet iptal eden bir sürü firma varken ?

matama hakli

az kesinti ile iptal edilecek bilet vardir -ki trek de satar onlardan-, iptali / degistirmesi mumkun olmayan promosyonlu bilet veya charter bileti vardir -ki bunlar daha ucuzdur, trek turizmin asil iddiali oldugu alan da odur

simdi sen eger iptali mumkun olmayan bilet aldiysan sonra trek turizm cok rerore diyemezsin, dersen hak verilmesini bekleyemezsin

gelgelelim satis sirasinda bana soylemediler diyorsan o ayri, yine de trek turizm cok rerore olmaz, bileti aldigin eleman gercekten soylemediyse soylemeyerek esseklik, sen de alirken sormayarak saflik etmis olursun

ve fakat o bilet bir kez kesildikten sonra trek turizmin firma olarak yapmasi 'gereken' birsey yok, ki buna ragmen sana fark odetip yeni bilet kesmisler direk yok sana iade demek yerine

bence firma cok hatali gorunmuyor su anlattigindan yola cikarak, ama ben turizmciyim ozumde, o bakimdan yolcu gozuyle bakmiyor olmam olasi
Sosyal ağlarda paylaş

Nefr said:

gelgelelim satis sirasinda bana soylemediler diyorsan o ayri, yine de trek turizm cok rerore olmaz, bileti aldigin eleman gercekten soylemediyse soylemeyerek esseklik, sen de alirken sormayarak saflik etmis olursun

adamlar bileti satarken bu özelliği söylemek zorunda,ben nerden bile bilirim böyle böyle özellikler olduğunu...

Ayrıca bu düzeltme işlemlerini yapan eşekliği yapan kişidir firma değildir.
Sosyal ağlarda paylaş

isin ozu , ben hala insanlarin niye acentalardan bilet aldigini anlamiyorum, gidin call centerdan internetten alin, niye hala inatla acentalara para vermek benim kafam almiyor, sonucta trek turizm in thy veya baska hava yolunda ozel bir indirimi yok ki, gir internete ara sonra call center dan ayirt.

setur iptal sartlarini bileti sattiktan sonra soyluyor mesela :) vize isine gelince o is vizecine bakar. ben trek turizmi hakli buluyorum daha oncede soyledim.
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:

isin ozu , ben hala insanlarin niye acentalardan bilet aldigini anlamiyorum, gidin call centerdan internetten alin, niye hala inatla acentalara para vermek benim kafam almiyor, sonucta trek turizm in thy veya baska hava yolunda ozel bir indirimi yok ki, gir internete ara sonra call center dan ayirt.

setur iptal sartlarini bileti sattiktan sonra soyluyor mesela :) vize isine gelince o is vizecine bakar. ben trek turizmi hakli buluyorum daha oncede soyledim.

Neden turları kullanıyoruz çünkü daha öncende toplu alımlarla daha ucuza bilet alıp bunları satabiliyor malasef biz o fiyatlara alamıyoruz ayrıca aynı anda pek çok firmanın avantajlı fiyatlarını görebiliyorlar. Ayrıca seni bilgilendiriyim ilk defa vize işlemleri yapıyorsan,vizeci ile yapamazsın senin gitmem gerekir yani iş sana bkar benim derdim vize almak veya almamak değil adamların biletin durumu hakkında full bilgi vermesi,mesala araba alırken bunun heleki 2.el araba alıyorsan her türlü şartları öğreniriz ama eğer arabadan anlamıyorsak satıcı bizi kazıklarsa yanlış bilgi varsa elimde kanıtla dava açabiliriz bu durum buna benziyor ama neyse ben sorunumu halletim sen trek haklı bulmaya devam et
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...