Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bitirme Tezi

Financial

Öne çıkan mesajlar

şimdi

Yönerge

Madde 3- Bitirme çalışmasını almaya başvurabilmek için, öğrencinin, lisans düzeyinde ilk dört yarıyılın tüm derslerinden başarılı olması gerekir.Bitirme çalışması yaptırmak isteyen bölümler, eğitim-öğretim programlarının özelliklerini dikkate alarak bitirme çalışmasını VI.yarıyıldan itibaren başlatabilir. Bitirme çalışması, şartları yerine getiren öğrenciler için her yarıyıl açılabilir.
Bölümlerin özellikleri dikkate alınarak Bölüm Kurulunca, bitirme çalışmasına başlayabilmek için ön şartlar belirlenebilir.

Bitirme çalışması almak isteyen öğrenci, ilgili bölüm başkanlığından temin edeceği "Bitirme Çalışması Başvuru ve Değerlendirme Formu"nu doldurarak en geç akademik takvimde belirlenen "Ders Değiştirme ve Bırakma" süresi içinde bölüm başkanlığına teslim eder. Bu formlar, bölümce incelenir ve bitirme çalışması yapacak öğrencilerin bitirme çalışması yöneticileri belirlenerek en geç VI.yarıyıldan itibaren her yarıyılın üçüncü haftası sonuna kadar ilan edilir. Lisans programındaki bütün dersleri başarıp sadece bitirme çalışması 1 ve Bitirme Çalışması 2 derslerinden kalan veya bu dersleri alamayan öğrenciler, istedikleri takdirde bu derslerin ikisini bir yarıyılda alabilirler.

Madde 4- Bitirme Çalışması -I dersine,. Başarısız olan öğrenci takip eden yarıyılda Bitirme Çalışması-I dersini yeniden alır, başarılı olması halinde Bitirme Çalışması-II dersini alır.

Madde 5- Bitirme çalışması, birbirini izleyen iki yarıyılın sonunda bu maddenin a ve b şıklarına uygun olarak hazırlanmış ve dosyalanmış 4 nüsha halinde, en geç yarıyılın 10. haftasının sonuna kadar, yönetici öğretim elemanı tarafından ilgili bölüm başkanlığına teslim edilir. Bu süre içinde bitirme çalışmasını yapıp teslim edemeyen öğrenci başarısız sayılır ve takip eden yarıyılda yeniden bitirme çalışmasına yazılır. Ancak, zorunlu hallerde ve ilan edilmek şartıyla bu süre bölüm başkanlığının teklifi ve ilgili yönetim kurulunun kararı ile uzatılabilir. Bitirme çalışmasının değerlendirilmesi en geç o yarıyılın sınav sonuçları ile birlikte ilan edilir.

yönerge böyle diyor . gece gece anlayamadım . birbirini izleyen dönemler derken illaki 1.-2. dönem sırasıyla olmasına gerek yok değil mi . 2. dönem ve sonraki senenin 1. dönemi olsa da olur ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...