Pluton Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 Selamlar GROUP BY ile gruplarken bir sorunum var. Kendisini kullandıgım zaman ilk kaydı alıyor gerisini sallıyor. Bu meretin son kaydı alması için yapılabilecek herşeyi denedim. GROUP BY 'ın son kaydı alması için ne yapabilirim acaba ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prosciutto Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 son kaydı almaktan kastın ne? group by'a koymadığın diğer fieldları aggregate functionlardan geçiriyo olman lazım, sum, avg, max, vs. queryi buraya yazarsan daha rahat yardımcı oluruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 order by denedin mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 kayıotlarım şunlar; ID NUM MESAJ ZAMAN 1 9fg selam -time()- 2 9fg hop -time()- 3 9fg acaba -time()- 4 ft5 hoppala -time()- 5 ft5 acaba şimdi GROUP BY ile yapmaya çalıştıgım olay bu tabloda 3 ve 5 numaralı verileri almak ama GROUP BY yaptıgım zaman 1 ve 4 numaralı verileri alıyor. Kısacası ID'si en büyük yada ZAMAN sütunu en büyüğk değeri almaya çalışıyorum Yanlız çok uzun bi SQL sorgum var bu basite indirgenmişi DISTINCT yemiyoı hiç bi şekilde onuda söliyim =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 group by num order by zaman desc dersen olmaz, once bir subquery'de order by zaman desc yapabilirsin belkim ama gerci zannetmiyorum (kafam cok karisti :P, adam gibi yazamadim) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 istisnasız 6 saattir bununla uğraşıyorum kafayı yicem yok mu hiç yolu ya :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 mysqlde max() fonksiyonu, subquery ve join kullanarak yapılıyormuş (arkadaş söyledi) ayrıntılar için tık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 Manual'i didik didik ettimde o arkadaşına sorar mısın bi örnek yazsa benim için =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gaming Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/group-by-functions.html#function_max burası yardımcı olur sana. mysql> SELECT NUM, MAX(ID) -> FROM tablo -> GROUP BY NUM Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 Onu çok denedim de yemedi hiç bi şekilde. Size direk veriyim mesela sql kodunu; SELECT ozel_mesajlar.num,ozel_mesajlar.kimden,ozel_mesajlar.kime, ozel_mesajlar.konu,ozel_mesajlar.mesaj,ozel_mesajlar.zaman, uyeler_profil.profil_resmi,uyeler_profil.cinsiyet, uyeler_profil.yas,uyeler_profil.sehir,ozel_mesajlar.okundu, uyeler.uye_adi,ozel_mesajlar.omid,MAX(ozel_mesajlar.omid) FROM ozel_mesajlar left outer join uyeler_profil on uyeler_profil.uid=ozel_mesajlar.kimden left outer join uyeler on uyeler.uid=ozel_mesajlar.kimden WHERE ozel_mesajlar.kime=$_uid GROUP BY ozel_mesajlar.num ORDER BY ozel_mesajlar.num DESC Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 select * from table1 t1 inner join (select max(id) max_id from table1 group by num) t2 on t1.id=t2.max_id Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 3 tablo olunca işler karışıyo onda çözemedim. Ama; ozel_mesajlar.omid in (SELECT max(omid) FROM ozel_mesajlar GROUP BY num) şu şekil her türlü gideri var gibime geliyor nerde hata yapıyosam artık, riglous sağolsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 Tamamdır bu sölediğim şekilde oluyormuş benden kaynaklanan bir hata varmış düzelttim çalıştı. OHH BE çok çok teşekkür ederim herkeslere Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar