Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Foucault Sarkacı /Umberto Eco

Qui

Öne çıkan mesajlar

Can yayınlarından çıkmış, Şadan Karadeniz çevirmiş.

Temelde Tapınakçılar, biraz da Kabala, bol bol orta çağ kaynaklı gizemli şeyler hakkında bir kitap.

Umberto Eco'nun bir Ortaçağ uzmanı olduğunu hatırlatır, konu hakkında fikir sahibi olmak isteyenlere şiddetle öneririm. Kitap aslında tam bir ansiklopedi olmasına rağmen, Umberto Eco'nun inanılmaz romancılığı sayesinde başarılı bir tarih romanı olmuş.

Kitabı alanların, içeriğin enteresanlığı yanılgısına düşüpte, sular seller gibi okumak suretiyle kitaba atlamaması önemle rica olunur. Zira kitap oldukça ağır, daha doğrusu bilgi yüklü. Ben biraz fazala kaptırdım kendimi, birden kendimi anlamadığım isimler, olaylar girdabında buldum. Başa dönüyorum :)

Arka Kapak:

Umberto Eco'nun ilk romanı olan Gülün Adı gibi, bu ikinci romanı Foucault Sarkacı da, bildiğimiz roman türlerinden hiçbirine girmiyor. Belki de en uygunu, onu bir `bilim-roman' ya da `Eco-roman' diye nitelemek.

Foucault Sarkacı, çok-katlı, çok değişik düzlemlerde okunabilecek bir roman. Bu da, romana değişik açılardan yaklaşmamıza olanak veriyor.

Foucault Sarkacı, kısaca, irrasyonel düşüncenin 500 yıllık tarihinin 500 küsur sayfalık bir serüveni: Pozitif bilimin yanı sıra, uzantıları günümüze dek süregelen, gizli bilimlerin, Ortaçağı da kapsayan çok uzun bir zaman dilimi içinde bilim-büyü kardeşliğinin öyküsü. Okuyucuların, bu çetin, ama keyifli okuma serüveninden nice hazlar derleyecekleri umuduyla.

ŞADAN KARADENİZ
[signature][hline]God created the earth in six days, on the seventh he rendered.
@ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
ek$i | DevianArt | Eve-Online | K.O.C.
Sosyal ağlarda paylaş

hayatta okuduğun en iyi kitaplarda ilk 3e girer.

okumaya başlaması zordur, çünkü dipnotları kitabın gerisine gömmüşler ve sık sık sayfaları atlayıp sona bakmak gerekiyor. ama kaptırdınız mı bırakamazsınız.

ha bi de, hani şu meşhuuuuur da vinci şifresi var ya (dan brown), o naha bunun "light" versiyonu gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Umberto Eco ya her zaman kıl olmusumdur.
benim en iyi kitabım en az okunandır dediği için.
Benim felsefeme ters bir yaklaşım tamamen , verilen içerik tabiki önemli ama sonuc olarak bunu illa okunmuyacak şekilde veripde bu benim en iyi kitabım demek...

Dediğim gibi genel manada adam bana ters :=)[signature][hline]Hiç kimse beni anlayamaz ,
Hiç kimse...

Sosyal ağlarda paylaş

Kitap okunmayacak gibi değil, farklı şekilde okunması gerekiyor. Roman alıp elinize "sürükle beni hadi" beklentisine girilmemeli.

Ayrıca kitabın iyi yada kötü olması okuyucu kitlesinden değil içeriğinden gelir. Okuyucu kitlesi ile ilintili olan popülaritedir. Yoksa senin söylediğin gibi düşünürsek klasiklerinden bir çoğunu yabana atmış oluruz.

Ayrıca dipnot konusundaki uyuzluğa dikkat çekmek zorundayım :) Çekilir çile değil![signature][hline]God created the earth in six days, on the seventh he rendered.
@ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
ek$i | DevianArt | Eve-Online | K.O.C.

[Bu mesaj Qui tarafından 21 Temmuz 2004 19:33 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...