Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İkinci İşletim Sistemi

lesstroud

Öne çıkan mesajlar

Bilgisayarımda win 7 yüklü. Onun yanına bir de linux kurmak istiyorum. DAha önce 2 işletim sistemi kurmadım ve tam olarak neler yapmam gerektiğini bilmiyorum. Harddisk şuanda 3e bölünmüş durumda onu daha da bölmeli miyim, neler yapmalıyım? Yardımcı olabilir misiniz, kullanan var mı bu düzeni? Bakınıyorum bir yandan da internetten.
Sosyal ağlarda paylaş

baba yalnız hiç linux bilmeyen ama linux kurmuş birisi olarak, linux bilenlerin demeyeceği biş söleyim önce..

hardware için driver destekli mi linux'da ona bak! değilse BULAŞMA!

evde iki laptop'a kurdum birisinde sis ötekinde hangi marka sorun çıkarttı hatırlamıyorum şimdi ama paso sorun çıktı ve çıldırttı..

sonrasında diğer kısmı söleyim Çok kolay! ubuntu falan kuracaksan read me leri var. bi bak.. hiç bir şey yapmadan boş olan 30gb'lik bi partisyon varsa dilediğin gibi kurabilirsin. 10gb'lik yere de kuruyor ama 30gb ile daha rahat oluyor herhal.. öle bişiler diyordu en azından..
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa, teşekkürler.

Laptobun siteden baktım yazlımda sadece win driverları var. İnternetten araştırıyorum şöyle bir site buldum ; http://www.linux-laptop.net/samsung.html benim model yok.
samsung r522 s08 kullanıyorum, bakınmaya devam ediyorum.

ahanda ubuntu yükleyen birilerini de buldum http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1359808
Sosyal ağlarda paylaş

valla ben hiçbir şey bilmediği için linux'tan ilk bakışta nefret etmiş bir acemi olarak "AMAN DURSUN OLM!!" diyorum.. her bilgisayarıma da kuruyorum açıkası.. bişi olursa anan ağlamaz, çeker kurtarırsın. stepne gibi düşünüyorum ve compiz falan güzel şeyler hep..
Sosyal ağlarda paylaş

kozalak said:

1 aya kalmaz ubuntuyu kaldırırsın. linux öğrenmek istiyorsan win7 yi kaldır. sadece linux kurulu olsun bilgisayarında anca o zaman öğrenirsin yoksa boşa kasma benden demesi.

dikkate alacağım bu söylediğinizi teşekkür ederim. Windowsu kaldırma gibi bir seçeneğim yok malesef. Ama anladım demek istediğinizi.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi şöyle yapıcan:

Önce dendiği gibi hardware ile ilgili kısımlara bak, eğer ubuntu desteklemiyorsa ndiswrapper ile halledilebiliyor mu onu öğren (Örneğin usb'ye takılan airless wireless bu şekilde çalıştırılıyor)

Bol Bol google, bol bol ubuntuforums.org

OS install işlemi oldukça kolay, partionları falan da ayarlarsın orda yazılanlarla anlaşılabiliyor.Üstelik live cd kullanırken install edeceğin için anında google'a girip bakabiyorsun ne nasıl oluyor. Birde ne ararsan ara en günceline yönelik olsun, yani mesela nvidia driverlar restricted driverdan kuruluyor ama versiyon 180. Halbuki güncel versiyon 190.

Bunun dışında hiç bilmiyorsan gerçekten zor.Ben 2 kez deneyip vazgeçmiştim.Şimdi anca anlıyorum ne nasıl çalışıyor üstelik o anlayışım bile yarım yamalak. Ki gene kendi yolumu kendim bulamam, sadece tutoriallarda adam ne yapmıs neden yapmıs onu daha rahat anlıyabiliyorum. Bu arada Ubuntu için konuşuyorum, başka distroları hakkında bir fikrim yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...