Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

adsl, bilgisayarda ve nette yavaslama. bir garip sorun

LiquiD

Öne çıkan mesajlar

adsl hattım haziranın başında açılmıştı ancak birtakım sorunlardan dolayı, ancak geçen hafta doğru düzgün çalışmaya başladı. neyse adsl başladığından beri garip bir sorun yaşıyorum. öncelikle, adsl'in ilk veya sonraki günü emule'u kurdum ve yüksek id bağlanmak için, modemin firewall'unu toptan kapadım(zoom x4 5551). software bir firewall kurarak bilgisayarımı korumayı seçtim.(sygate)

ancak nette kaldıktan 3-4 saat sonra bazen(evet her zaman değil) hem internette bir tıkanıklık, hem de bilgisayarda gözle görülür bir sapıtma yaşanmaya başlıyor. programlara tıklayınca bayağı bekledikten sonra açılabiliyor. hatta ne bileyim, sadece programlar değil, herhangi bir işlemde dahi bu süreyi bekletiyor. bunun yanında zaman biraz daha ilerledikçe, siteler hiç açılmamaya, icq bağlanmamaya başlıyor.(512 ram) üstelik bilgisayarı resetlesem, tamamen kapayıp açsam da, bu olay değişmiyor. ancak 4-5 saat sonra açınca bilgisayarı bir düzelme oluyor. ayrıca sygate firewall, 1-2 gündür kendi kendine kapanmaya da başladı.

adsl'den dolayı mı dedim acep, normal 56k ile bağlandım, bu sorunlar yaşanırken. kapadım açtım, yine bağlandım, bağlanmaya kalmadan zaten yine kasılmalar başladı ve bağlandıktan sonra da durum değişmedi. emule'dan mı dedim, onu kapadım, öyle takıldım, yine sorun değişmedi.

bunların üzerine heralde virüs veya trojan filan bulaştı dedim, 2 farklı programla taradım bilgisayarı, hiçbir şey bulamadım.

evet, ne halt olduğunu kesinlikle anlamış değilim. formata ihtiyacı var desem bilgisayarın, daha yeni alındı sayılır.(bu yılın şubatında veya ocağında geldi sanırım)

ilgilenenlere teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

havaların sıcaklığı yüzünden olma ihtimali var .ben bilgisayarın kasasını kapatamıyorum mesela.kapattığım zmn içi fırın oluyo fanlarım ve kasam aşırı dandik olduğu için ve kitlenmeler yavaşlamalar resetlenmeler vs oluyo.4-5 saat sonra düzelmeside bu süre zarfında soğumasından olabilir.

tabi bu sadece benim teorim(atış :) )
Sosyal ağlarda paylaş

bilgisayarındaki yawaşlama aynen ram yetersizliğindeki yawaşlamaya benziyo. ama 512 ramde bunun olması mantıksız aslında. tek rammi 512 yoksa 2 x 256 mı? eğer böleyse belki ramlerinden biri bozuk olabilir ama buna rağmen bi şekilde bilgisayarın açılmasına engel olmuyodur. we bilgisayar açıldıktan bikaç saat sonra ram kapasitesi dolunca yani ramde kullanılacak bellek kalmayınca restart atmak zorunda kalıyosundur. ha bi de xp mi kullanıyosun?[signature][hline]a.k.a "bay bomba"
SWG: Ottkoo Jeliyeer of Eclipse Galaxy
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Bence bir virus var
İlk olarak burdan portlarını vslerini kontrol et neler çıkacak
scan.sygate.com/
Bu 2 anti-virus programıylanda tarama yap birçoğunun bulamadıgı şeyleri buluyor.Ad-aware 6 programını çek güncellemeleri yap eğer spyware varsa bulacaktır.Eğer hiç bir işe yaramıyorsa bilgisayarının cpu ve pf kullanılışlarını incele bağlantın kötüyen hangi programların cpu yediklerine.Bilgisayar kasılırken System Idle Process ram 99 gösteriyorsa byük bir ihtimal birşeyler çakışıyor explorerda.
www.pandasoftware.com/activescan/com/activescan_principal.htm
housecall.trendmicro.com/housecall/start_corp.asp[signature][hline]*I am an avanger..I must obtain power no matter what,even if i must let the devil take hold of my body...
Virus,SatanixVirus,Satanix,Virus-sensei
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...